Fotomodel worden – droombaan: populair & onderschat

Model worden: Een droom van vele jonge meisjes, vrouwen en ook mannen. Een leven van glamour en luxe, het dragen van dure designcollecties, reizen naar de mooiste plaatsen ter wereld, de juiste mensen kennen en er ongelooflijk goed uitzien. Wie zou dat niet willen? Het kan niet moeilijk zijn, denken velen. Met het juiste modellenbureau in Berlijn, Hamburg of München. Maar er komt veel meer bij zo’n carrière kijken dan alleen maar “mooi” zijn: Een ongelooflijke hoeveelheid werk, talent en, niet te vergeten, een beetje “geluk”. Niemand wordt als model geboren – nou ja, misschien in individuele gevallen, maar dat zijn absolute uitzonderingen. Eigenlijk is modellenwerk een fulltime baan die veel zweet, discipline en passie vereist. In het beste geval vereist het ook een flinke portie slimheid en intelligentie. Omdat je als model ook een zakenvrouw of zakenman bent. Wat zit er eigenlijk achter het beroep van fotomodel?

Droomjob fotomodel – De weg om model te worden

Wat is een model? De definitie van een model

Een model is een persoon die reclame maakt voor producten of diensten door gebruik te maken van zijn lichaam, d.w.z. visueel. Dit kan op televisie, op affiches, face-to-face, in tijdschriften, online en dergelijke. Modellen worden ook geboekt om modecollecties of schoonheids- en stylingproducten te demonstreren en te presenteren. Voor een optimaal modelfiguur moet een model regelmatig sporten en streng op de voeding letten. Hoewel bij modellenwerk het lichaam als canvas centraal staat, spelen gebaren, gezichtsuitdrukkingen, een intense blik in de camera, poseren en charisma ook een belangrijke rol voor een fotomodel. Emoties zijn zeer belangrijk voor reclame, omdat verkoopbevordering werkt via emoties. Emoties worden opgewekt door de zojuist genoemde disciplines, zoals gezichtsuitdrukkingen of gebaren. Een model moet hard trainen om met een druk op de knop de disciplines authentiek te kunnen uitvoeren. Voor catwalkoptredens, voor de presentatie van modecollecties, moeten de modellen ook de verschillende loopstijlen kennen en een choreografie op de catwalk presenteren, als zuiver fotomodel is dit meestal niet nodig.

Er zijn enkele kleine tips die kunnen helpen. Bereid voor elke fotografenopname, of voor elke individuele set, een paar stemmingen voor het poseren voor. Zo zijn er kleine, zeer effectieve gezichtsuitdrukkingen, bijvoorbeeld voor vrouwen:

  1. Doe je hoofd naar beneden. Kijk dan van onderen omhoog en stel de camera scherp.
  2. Speel met je lippen.
  3. Zoals punt 1, alleen dan gaat de blik van (links of rechts) buiten naar de camera.
  4. Je kunt je ogen sluiten en ‘voelen’.
  5. Nu kun je er ‘delicaat’ of ‘lieflijk’ uitzien.
  6. Lieve blikken, glimlachen achteraf.
  7. En vergeet het niet: Beweeg je lichaam ook

Verschil: Fotomodel & Catwalk Model

In het verleden werd een strikt onderscheid gemaakt tussen de term fotomodel en catwalkmodel (ook mannequin genoemd). Vandaag vallen beide onder de overkoepelende term model. Een model kan voor de camera staan voor reclameshoots en tegelijkertijd een goed figuur slaan op de catwalk voor ontwerpers. Natuurlijk zijn er verschillende “modeltypes”, d.w.z. als een model een goed figuur, een geweldig gezicht en een unieke uitstraling heeft, maar over het algemeen te klein is voor de catwalk, dan kan zij nog steeds als fotomodel werken, maar wordt zij over het algemeen minder geboekt voor de catwalk.

Fotomodellenbureaus – Serious Model Agencies

Modellen kunnen met of zonder een modellenbureau werken. Een contract met een goed modellenbureau is altijd aan te bevelen. In de eerste plaats zorgt een modellenbureau ervoor dat je goede banen krijgt, de nadruk ligt op goed! De kwaliteit van een klant en een opdracht is wat telt. Het modellenbureau zorgt ervoor dat je alleen met serieuze klanten werkt en presenteert je in het beste licht. Vooral wanneer een model in het buitenland werkt, is een modellenbureau belangrijk als zekerheid, omdat geen enkele cliënt misbruik van het model kan maken door hem of haar te weinig te betalen. Als u vragen hebt, zullen zij u als model steunen en u wijzen op uw tekortkomingen waaraan u moet werken. In Duitsland rekent het agentschap gewoonlijk een commissie van 20 procent voor de plaatsing bij de cliënt zodra het model de opdracht heeft uitgevoerd. In het buitenland kan deze agentschapscommissie variëren en tot 50 procent oplopen. Naast de betaling van het model eist het agentschap gewoonlijk een zogenaamde AP van de cliënt.

Model worden – De vereisten voor modellen

Een geoptimaliseerd lichaam, d.w.z. een slank, licht atletisch figuur, is de basisvereiste voor een fotomodel en een catwalkmodel. Er wordt een onderscheid gemaakt tussen mannelijke en vrouwelijke modellen. Terwijl mannelijke modellen atletischer mogen zijn, mogen vrouwelijke modellen slechts zeer licht gespierd zijn. Zij moeten er in de eerste plaats voor zorgen dat hun lichaam gespierd is en dat zij fit zijn; vrouwen moeten als model echt zichtbare spieren zoveel mogelijk vermijden, anders kunnen die niet soepel worden gebruikt. Verder zijn het karakter en het charisma van een model natuurlijk doorslaggevend! Het is niet voldoende om alleen aan de optische eisen te voldoen om een succesvol model te worden. Het karakter, de veranderlijkheid, het zelfvertrouwen en het daaruit voortvloeiende charisma zijn van immens belang om op lange termijn succesvol te zijn in de modellenbusiness. Bovendien moet een model een grote portie motivatie en ambitie hebben, want een model moet voortdurend aan zichzelf werken. Het werk kan zeer inspannend en vervelend zijn, maar een model mag geen vermoeidheid, stress of frustratie laten blijken. Een talent voor acteren is zeer gunstig voor een model, zodat zij niet alleen beter in de verschillende rollen kan glijden, maar ook de huidige gevoelens kan verdoezelen.

Modelmaten voor vrouwen en voor mannen

Natuurlijk wordt er ook een onderscheid gemaakt tussen vrouwelijke en mannelijke modellen wat de afmetingen betreft.

Vereisten voor mannenmodellen

Een mannelijk model moet een gedefinieerd, slank lichaam hebben. De minimumlengte voor een mannelijk model is 184 cm. Een mannelijk model mag niet langer zijn dan 194 cm om flexibel te zijn.

Vereisten voor vrouwelijke modellen

Een vrouwelijk model mag niet korter zijn dan 174 cm om echt succesvol te zijn in de modellenwereld. Kleinere modellen kunnen werken als fotomodel, maar zij passen vaak niet in modecollecties en zijn niet populair bij ontwerpers, vooral niet voor de catwalk. De perfecte modelafmetingen voor vrouwen zijn 90-60-90 (90 centimeter heupen, 60 centimeter taille, 90 centimeter borstomtrek).

Modellen gezocht! – Hoe word ik een CM model?

CM Models is een modellenbureau met hoofdzetel in Keulen, dat modellen plaatst in Keulen, Hamburg, Berlijn, München en omstreken. Als je geïnteresseerd bent in de modellenwereld, gemotiveerd bent en aan de bovenstaande eisen voldoet, solliciteer dan online bij CM Models. Ons CM Models team is altijd op zoek naar nieuwe, interessante gezichten. We zijn op zoek naar mannelijke en vrouwelijke modellen.

Dit is hoe je je aanmeldt:

Je solliciteert online met je (eerlijke) maten en polaroidfoto’s. Polaroidfoto’s moeten schoon zijn, dat wil zeggen niet kunstmatig. Geen make-up, eenvoudige en nauwsluitende kleding en natuurlijk licht. Als we je interessant vinden, neemt een van onze modellenboekers binnen 14 dagen contact met je op en nodigt je uit voor een persoonlijk gesprek bij ons modellenbureau. Denk van tevoren na over je ervaring, je doelstellingen als model, je mobiliteit en je beschikbaarheid. Bij het bureau nemen we opnieuw je exacte maten op (die hopelijk niet veel verschillen van je opgegeven maten) en doen we een kleine testshoot om te zien hoe je jezelf voor de camera presenteert. Ook daarvoor moet u er schoon uitzien: eenvoudige, nauwsluitende kleding, wit T-shirt, donkere broek, huidkleurig ondergoed. Alle vrouwelijke modellen moeten eraan denken om een bikini en hoge hakken te dragen. Geen make-up, want je echte huid is ook belangrijk voor de plaatsing bij klanten!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie