Modellenbureau interview: outfit, casting & vragen

Wij hebben veel vragen gekregen, vooral over de vraag of ik mij moet voorbereiden op een sollicitatiegesprek bij een modellenbureau. Ja of nee, hoe gaat een interview in het algemeen in zijn werk? Hier willen we je een kort inzicht geven in hoe je sollicitatiegesprek bij een modellenbureau zal verlopen.

Voorbereiding op het interview Kleding en deelnemers

Velen hebben al sollicitatiegesprekken gevoerd, bijvoorbeeld voor kleine baantjes of zelfs aanbiedingen voor banen. De voorbereiding op een sollicitatiegesprek bij een modellenbureau is niet zo veeleisend als voor een normale baan. Je hoeft geen documenten voor te bereiden, je hebt geen CV of iets dergelijks nodig. Alles wat je nodig hebt is de juiste outfit en, natuurlijk, op tijd komen.

Aangezien u geen documenten hoeft voor te bereiden, kunt u zich volledig concentreren op uw casting-outfit.

Of het nu gaat om jonge mannen of jonge vrouwen, het gietpak is voor beiden relatief gelijk. De absolute basis is altijd discrete outfits. Het gaat tenslotte niet om het winnen van de prijs voor Outfit of the Day, het gaat om jou, je gezichtsuitdrukkingen, je persoonlijkheid. Kies daarom voor een effen zwarte broek, een eenvoudig zwart of wit overhemd en voor vrouwen een topje. De schoenen moeten, net als het hemd en de broek, discreet zijn en niet van u afleiden.

Vrouwen moeten op twee bijzonderheden letten: in plaats van sportieve schoenen moet je altijd hoge hakken dragen. U moet ook een bikini bij u hebben, zodat uw figuur indien nodig zichtbaar is. In het kort, je hebt het volgende nodig:

  • Gewone kleren
  • Zwarte broek
  • Zwart of wit overhemd of topje voor dames
  • Effen schoenen, voor vrouwen bovendien hoge hakken
  • Vrouwen bovendien met bikini
  • Als je foto’s hebt, neem ze dan mee op je mobiele telefoon of tablet.

Als je al ervaring hebt opgedaan als model, bijvoorbeeld tijdens je eerste fotoshoots met fotografen, kun je natuurlijk je eerste fotoserie meenemen, of een selectie van je beste foto’s. In tegenstelling tot vroeger heb je geen afgedrukte foto’s meer nodig in een modellenportfolio, het is voldoende om je foto’s mee te nemen op je tablet of mobiele telefoon.

Veel mensen gaan voor het eerst naar een grote stad tijdens hun eerste sollicitatiegesprek bij een modellenbureau. Om ervoor te zorgen dat er niets mis kan gaan, moet u de volgende gegevens altijd in uw mobiele telefoon noteren, zodat u alles bij de hand hebt:

  • Exact adres van het modellenbureau
  • Telefoonnummer van het modellenbureau
  • Indien mogelijk, het telefoonnummer van uw contactpersoon

Hier is nog een tip van ons als management! Indien mogelijk, wees niet 5 minuten voor de afspraak aanwezig, maar ook niet 30 minuten ervoor. Idealiter bent u altijd op tijd, d.w.z. twee of drie minuten voordat de klus of uw eerste gieting begint. Maar het is belangrijk dat je er al bent. Idealiter minstens een half uur van tevoren, en de rest van de tijd kunt u doorbrengen met een koffie of een heerlijke smoothie in een café.

Punctualiteit en een glimlach

Punctualiteit is zeer belangrijk, zoals reeds gezegd, je moet altijd op tijd zijn. Dus wees niet een uur te vroeg, maar ook geen 10 minuten te vroeg. Je moet er 2 of 3 minuten zijn voor de casting begint!

Plan uw reis daarom zorgvuldig van tevoren, zodat er niets mis kan gaan. Want als de afspraak goed gaat, is het je ticket naar het leven als model bij een groot en gerenommeerd agentschap.

Hier is een kleine tip van onze directie! Kom altijd met een glimlach het bureau, het kantoor of de kamer binnen. Glimlachen is vaak het halve werk, want modellenwerk gaat vaak over reclame, d.w.z. verkoop en emoties. Bovendien speelt sympathie altijd een rol in elk sollicitatiegesprek. Je moet dit in je voordeel gebruiken, niet alleen bij de eerste casting in je modellenbureau, maar ook als je later voor klanten staat bij castings, voor modeshows, commercials of online shops.

Interview en inhoud

Het eigenlijke interview duurt gewoonlijk tussen 20 minuten en een uur. Het hangt ervan af hoe ver je bent, d.w.z. of je nog student bent met nog twee jaar school voor de boeg of dat je al klaar bent om te reizen zodat je in de grote steden zoals Londen, New York of Hong Kong kunt werken.

Tijdens het interview is het eerste wat het agentschap of modellenbureau moet weten of je echt 100% toegewijd bent aan wat je wilt doen. Want als het modellenbureau je later naar grote en internationale opdrachtgevers stuurt, kan het niet aan geluk liggen! Daarom begin je als model niet met grote campagnes, maar met kleine klusjes.

Velen dromen van modellenwerk, covershoots doen voor Vogue, Elle of Harpers Bazaar. Maar ze vergeten dat het een lange weg is. Alle supermodellen ter wereld hebben jaren gewerkt om op een bepaald moment door te breken. Daarom moet je als model geduld hebben voor jezelf en je carrière.

Natuurlijk zijn papa en mama ook aanwezig bij het eerste gesprek, bijvoorbeeld als je nog maar 15, 16 of 17 jaar oud bent. Omdat je ouders altijd een groot deel van je leven zullen blijven uitmaken, zullen zij ook vanaf het begin intensief bij de planning worden betrokken.

Deze onderwerpen en nog veel meer zullen worden besproken tijdens het eerste gesprek bij uw modellenbureau.

Toelating tot het modellenbureau en wachttijd

De beslissing of u al dan niet tot het modellenbureau wordt toegelaten, wordt meestal niet tijdens het interview genomen. Meestal worden er een paar polaroids van u genomen, dat zijn snelle foto’s die met een mobiele telefoon of camera zijn gemaakt. Daarnaast wordt een of andere walk video gemaakt waarin je laat zien wat je op een modeshow zou kunnen presenteren. Daarna bespreekt het desbetreffende modellenbureau het met het team. Dit gebeurt vaak niet op dezelfde avond, maar misschien aan het eind van de week.

Nog een eerste realiteitscheck! Want zelfs als je later naar de grote klantencasts gaat of voor banen wordt voorgedragen, moet je vaak wachten op de beslissing. Als 20 modellen worden uitgenodigd voor een casting en er is maar één baan, moet je vaak rekening houden met afwijzingen. Laat je hoofd niet hangen! Niemand wordt van de ene op de andere dag een ster.