Lara in Parijs: modellenwerk, studies & eerste shoots – Champs-Élysées tot Eiffeltoren

Lara – Ons jonge nieuwkomer model uit Berlijn staat in de coulissen te wachten. Lara kan haast niet wachten om eindelijk internationaal te gaan en de modellenwereld van Parijs, Londen en New York te veroveren. Maar nu ze 18 is, wacht ze nog een jaar om haar A-levels af te maken. In haar vrije weken van school reisde ze naar Parijs, deed testshoots en kreeg haar eerste voorproefje van modellenwerk op de Champs-Élysées. Lees hier wat Lara te zeggen heeft over haar ervaringen in Parijs en hoe ze van plan is een internationaal model te worden.

Interview: Ontdek Parijs als model

Vraag: Je bent net voor het eerst naar Parijs geweest voor je modellencarrière, hoe was deze ervaring voor jou?

Lara: De ervaring in Parijs was onbeschrijfelijk. Ik werd hartelijk ontvangen, ik had veel shoots waar ik veel bijleerde en ik ontmoette ook geweldige mensen! Ik woonde in een flat met een ander meisje waar ik goed mee overweg kon. We hebben nog steeds contact en ik ben heel blij dat ik haar heb ontmoet!

Modelleren in Parijs

Vraag: Wat is voor jou het spannendste aan modellenwerk in Parijs?

Lara: Elke avond kreeg ik per e-mail een schema voor de volgende dag met alle belangrijke informatie over de volgende shoot. Ik vond het super opwindend om zoveel verschillende fotografen te leren kennen die allemaal totaal verschillend waren in hun stijl en het was precies deze individualiteit en waaier van mogelijkheden die me fascineerden. Elke keer was ik opgewonden over de komende shoot.

Vraag: Zou je teruggaan naar Parijs om er model te staan en er langer te wonen?

Lara: Ik hou van de Franse taal en Frankrijk. Het was altijd mijn droom om daar te wonen na de middelbare school! Als ik tijdens mijn verblijf in Parijs een dag geen shoot had, stond ik vroeg op en wandelde ik door de hele stad tot laat en ik verveelde me nooit. Dus ja! Ik zou me zeker kunnen voorstellen om daar over een jaar te gaan wonen en dan verder te gaan met modellenwerk, want ik vind het echt leuk!

Vraag: Wat zijn je doelen en ideeën voor je modellencarrière?

Lara: Ik denk altijd stap voor stap in het leven. Zolang ik nog op school zit (nog een jaar), kan ik niet al mijn energie in modellenwerk steken. Toch denk ik dat het cool zou zijn om het ernaast te blijven doen. Na de middelbare school droom ik ervan om een paar maanden alle verschillende plaatsen ter wereld te zien, me op het modellenwerk te concentreren en hard te werken om een succesvol model te worden. Bijvoorbeeld, naar Milaan gaan en daar veel casting doen. Als ik ga studeren (hopelijk in Parijs), wil ik modellenwerk ernaast blijven doen en de semestervakanties zo goed mogelijk benutten, net zoals ik nu tijdens school doe.

Foto’s van Parijs: Eerste schietpartij