Lee – Jeans Merk, Feiten, Denim & Stichting

Lee – net als Levi’s is het modemerk Lee wereldwijd bekend geworden om zijn denimproducten. Al meer dan 130 jaar brengen zij denim broeken, denim jassen, overalls en meer denim artikelen zoals denim rokken naar de mensen. Als u waarde hecht aan denim van hoge kwaliteit, kunt u niet fout gaan met jeans van Lee. Op zoek naar een mooie flared jeans die bij je figuur past en je rondingen accentueert? Je vindt gegarandeerd een trendy paar bij het cultmerk voor denim en wijduitlopende broeken met kleurrijke patches in regenboogkleuren. Maar hoe is Lee het merk geworden dat we vandaag kennen? We zullen het je vertellen. Plus: interessante feiten over het denimmerk die je nog niet kende en denimtrendinspiratie die je laat zien hoe je denim op de juiste manier kunt dragen.

Top 5 feiten over het merk Lee

Denim, denim, denim! Dat is waar het merk Lee voor staat. Ontdek hier alles wat u moet weten over het modemerk dat al jaren denim jeans, jacks en meer van hoge kwaliteit produceert en wereldwijd verkoopt.

Stichting van Lee – Feit 1

Henry David Lee richtte samen met vier andere zakenpartners de H.D. Lee Mercantile Company op in Kansas. Het bedrijf betrok levensmiddelen en andere zeer gewilde artikelen uit de hele wereld. Lee zag al snel de grote vraag naar overalls en dus de mogelijkheid om grote zaken te doen in kleding. Daarom opende het bedrijf zijn eerste confectiefabriek in Salina, Kansas, om overalls en werkjassen te produceren.

Het iconische Union-All – Feit 2

Lee ontwikkelde ook het eerste beschermende pak uit één stuk. De Union-All werd ook een cultus. Het pak is ontworpen om kleding zowel onder als boven het middel te beschermen.

Buddy Lee Reclamepop – Feit 3

Lee probeerde zijn denim producten zoals de Union-All bij meer mensen onder de aandacht te brengen via een kinder- of reclamepop. Deze pop kreeg de naam Buddy Lee en was een echt succes. Het werd voor het eerst geïntroduceerd om Lee overalls te promoten. In de volgende 40 jaar bleef de pop echter helpen om nieuwe producten voor het merk te lanceren. In de loop der jaren heeft Buddy Lee ook verschillende commerciële tv-optredens gedaan.

Revolutie: De Lady Lee Riders – Feit 4

In 1947 lanceerde Lee de Lady Lee Riders, de eerste jeans voor vrouwen. Vandaag de dag is de Lady Lee Riders nog steeds een bestseller in modernere versies.

Wie draagt Lee? – Feit 5

In 1984 droeg rockster Bruce Springsteen een jeansjack van Lee op de omslag van Rolling Stone magazine.

Alle feiten in het kort:

  • Stichting van Lee 1889
  • De ontwikkeling van het eerste beschermende pak uit één stuk
  • Reclamepop Buddy Lee stuurde verkoopcijfers door het dak
  • Revolutie: De Lady Lee Riders
  • Rockster Bruce Springsteen in Lee

Hoe je denim correct draagt

Dit zijn de laatste denim trends. De modellen op de catwalk laten je zien hoe je het goed draagt. Laat je inspireren.

Meer mode merken!

Ben je gepassioneerd door luxemerken en designers zoals Lee en wil je meer merken ontdekken? Bekijk dan hier onze gids met modemerken en maak kennis met de beste modemerken ter wereld.

Mode merken van A-Z

Welke merken zijn hot op dit moment? Wat is het meest populaire mode merk? Welke merken zijn er voor vrouwen, welke voor mannen? Dior, Gucci, Givenchy, Hermès, Prada, Versace & Co zijn merken die bijna iedereen kent. Maar wat zit er eigenlijk achter? Deze en vele andere merken hebben de geschiedenis van de mode veranderd. Ontdek hier welke merken tot de topmodemerken in de wereld behoren. Gesorteerd van A tot Z, kunt u uw favoriete merken kiezen of misschien een paar nieuwe leren kennen. Wil je model worden? Vergroot dan uw kennis over de modemerken die iedereen zou moeten kennen.

Mode merken met L

Longchamp, Louboutin, Louis Vuitton en Lacoste zijn enkele van de vele modemerken die met een L beginnen. Met zoveel modemerken over de hele wereld, is het makkelijk om ze allemaal uit het oog te verliezen. Om u een goed overzicht van de merken te geven, hebben wij ze in een lijst gesorteerd volgens het alfabet.