Timberland: merk, logo, laarzen & schoenen voor mannen en vrouwen

Timberland – Timberland ligt op ieders lippen, en niet zonder reden. Sinds het merk in 1973 bekend werd met de legendarische gele laarzen, zijn ze niet meer weg te denken uit de modewereld, en niet alleen als werkmode! Tegenwoordig kent bijna iedereen de wereldberoemde 6″ laarzen van het modemerk Timberland. Het merk biedt echter naast deze laarzen nog andere aantrekkelijke schoenen aan. Onder andere diverse modellen sneakers, sandalen en loafers, alsmede de bekende bootschoenen. Vooral in de hip-hop en R&B scene, zijn Timberland producten must-haves en een garantie voor een cool uiterlijk. In dit artikel vindt u informatie over hoe een eenvoudige schoenmaker een succesvol ondernemer werd.

Van schoenmaker tot ondernemer

Vandaag de dag kent bijna iedereen het merk Timberland en worden de producten door miljoenen mensen over de hele wereld gebruikt. Niet iedereen weet dat de wortels van dit Amerikaanse bedrijf teruggaan tot het begin van de 20e eeuw, toen Nathan Swartz als arbeider begon te werken in een schoenenfabriek in Boston. Uit deze gebeurtenis is een van de bekendste merken op de schoenenmarkt ontstaan.

De carrière stap voor stap

Von’s carrière begon als lichamelijk werker. Het jaar 1952 werd een mijlpaal in zijn carrière. Nathan Swartz kocht de helft van de aandelen van The Abington Shoe Company fabriek – waar hij vele jaren als ambachtsman had gewerkt. Drie jaar later kocht hij de rest van de aandelen en werd hij de enige eigenaar van de fabriek, waardoor hij op grotere schaal schoenen kon produceren.

Het idee van waterdichte schoenen

In 1965 ontwikkelde Nathan Swartz het idee om waterdichte schoenen te ontwerpen – ze zouden goed bestand moeten zijn tegen slechte weersomstandigheden. Maar het project had veel technologische hulp nodig, die Swartz in het begin gewoon niet had. Het duurde acht jaar van het idee tot het eindproduct. De waterdichte schoenen zagen het daglicht in 1973.

De Swartz Technologieën

Nathan werkte samen met zijn zonen. Samen ontwikkelden zij technologieën die het fabricageproces verbeterden en de kosten verlaagden. De grootste ontwikkeling van de Swartz’s was een machine waarmee het mogelijk werd het bovendeel in de zool te persen en later de twee delen van de schoen met elkaar te verbinden met behulp van stevig stikwerk.

Ontwikkeling van de onderneming

Het succes van de “gele schoenen” in combinatie met de leiderschapskwaliteiten van het management van het bedrijf leidde tot de snelle ontwikkeling van Timberland. In het premièrejaar van de eerste waterdichte schoenen breidde Timberland zijn activiteiten uit tot een internationale schaal, waardoor het bedrijf nog meer klanten kreeg. Na verloop van tijd omvatte het assortiment van het merk niet alleen schoenen, maar ook dames- en herenkleding en, later, vele stijlvolle accessoires.

Timberland en de modewereld

In de jaren 80 en 90 van de 20e eeuw waren Timberlands zeer beroemd onder de vertegenwoordigers van de hip-hop wereld. Stevige schoenen met een boompje erop werden niet alleen gedragen door rappers, maar ook door drugsdealers. Later kwam de tijd dat deze schoenen ook grote belangstelling wekten in de modewereld.

In 2002 zag een speciale variant van de Timberlands het daglicht: hoge hakken. Dit project is ontworpen door het merk Manolo Blahnik – bekend van het leveren van hoge hakken aan de actrices van “Sex and the City”.

Timberland schoenen: modellen

Net als de 6″ laarzen, zijn de Timberland Tidelands een echte klassieker. Het eerste model van deze schoenen werd 10 jaar geleden gelanceerd. Vandaag de dag zijn de zogenaamde zeilschoenen net zo bij de tijd als toen. De Tidelands weten een uitstekende kwaliteit te combineren met een tijdloos design in één schoen. Bovendien zijn deze loafers gemakkelijk te combineren met elke kledingstijl.

Timberland Bradstreet

De Timberland Bradstreet is een comfortabele schoen, gemaakt van hoogwaardig nubuckleer, dat ademende eigenschappen heeft. De binnenvoering en de veters zijn gemaakt van 100% gerecycled materiaal. Dit betekent dat de Bradstreet er niet alleen bijzonder stijlvol uitziet, maar ook bijdraagt tot een beter milieu.

Timberland Logo: Betekenis & Geschiedenis

Het logo van de Amerikaanse fabrikant van outdoorkleding Timberland, die de bekende Timberland-schoenen produceert, is veelzeggend en herkenbaar.

Het logo is opgebouwd rond een boom met stevige takken, wat een heel natuurlijk embleem lijkt voor een bedrijf waarvan de naam “land bedekt met bomen” betekent. Het gerucht gaat dat het embleem symbool staat voor de bomen waaraan Afro-Amerikaanse slaven werden opgehangen. Het gerucht werd ondersteund (of uitgelokt) door een bepaald gedicht van Maya Angelou.

De visuele metafoor achter het embleem is nauw verbonden met de letterlijke betekenis van de merknaam. Aangezien “Timberland” eigenlijk “een land waar veel bomen groeien” is, lijkt de afbeelding van een boom de meest natuurlijke keuze.

Productie van de schoenen – Gele Laarzen

Hier kun je zien hoe de beroemde Timberland “Gele Laarzen” worden gemaakt.

Merken zoals Timberland: Buffalo & New Balance

Naast Timberland behoren ook Buffalo en New Balance tot de meest gewilde jeansmodemerken. Deze luxemerken verkopen heren- en damesmode, evenals tassen, schoenen en accessoires.

Buffalo: Nieuwe campagnes, sneakers, Lisa & Lena

Van cowboylaarzen tot opvallende sneakers. Het merk werd in 1976 opgericht door Michael Conradi tijdens een reis naar Mexico en begon met klassieke cowboylaarzen in de stijl van de jaren 70. In 1984 brak Buffalo met de westerse cultschoen en ontwikkelde zijn eerste sportschoenen. Binnen een paar jaar bereikte Buffalo de internationale top met zijn iconische plateausneakers en bleef het bedrijf uitbreiden. Op de wereldschoenenmarkt is Buffalo al lang een van de topmerken! Klik op de link hieronder voor meer informatie over Buffalo en zijn collecties.

New Balance: Merk, sportschoenen & geschiedenis

De geschiedenis van New Balance begon in 1906 in Boston, Massachusetts, met schoeninlegzolen voor mensen met voetproblemen. Vandaag de dag is New Balance niet alleen een van de meest innovatieve hardloopschoenenfabrikanten, maar ook een van de oudste. Van de ambitieuze marathonloper tot de alledaagse hobbyloper, voor een snelle workout op asfalt of een trailrun in de bergen, New Balance biedt voor elke situatie de juiste schoen. Klik op de onderstaande link voor meer informatie over Armani.

Mode merken: Lijst

Als je gepassioneerd bent door luxemerken zoals Timberland en meer wilt weten over merken, bekijk dan hier onze geweldige gids met ’s werelds topmodemerken.

Timberland is een modemerk dat begint met T. Meer modemerken die met een T beginnen, vindt u hier: