Welk broekpak past bij mij? – De beste coupes voor een stijlvolle verschijning

Ze zijn er in vele soorten en het maakt niet uit welk type je verkiest, broekpakken hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in de mode. Uiteindelijk hangt de keuze van de juiste outfit echter niet alleen af van uw smaak, maar ook van de gelegenheid. Het belangrijkste is echter dat het herenpak modern is en bij uw type past. Hierna bekijken we welk soort broekpak het best bij uw figuur past en hoe u voor elke gelegenheid de juiste outfit kunt kiezen. U wilt er tenslotte niet alleen als een model uitzien, u wilt er ook professioneel uitzien.

Welk pak voor welk type?

Misschien heb je nog slechte herinneringen aan broekpakken. Dat komt waarschijnlijk omdat je als kind gedwongen werd om ongepaste pakken aan te trekken om je door gebeurtenissen als de communie of de bruiloft van je grote broer te loodsen. Nu je ouder bent, zie je de dingen waarschijnlijk een beetje anders en als je naar een man als James Bond kijkt in een chic herenpak en vest, denk je bij jezelf: “Ik vraag me af of ik er goed uit zou zien in zo’n outfit. En, ja – herrenanzüge.net bevestigt: In feite zijn er vier verschillende soorten figuren en is er voor elk type een broekpak:

Het A-type – smalle schouders en brede taille

Type A mannen hebben meestal minder brede schouders en accentueren in plaats daarvan het bovenlichaam. Lichte kleuren zijn meestal bijzonder geschikt voor deze mannen, omdat zij de lichaamsbouw op de achtergrond plaatsen en de verhoudingen op een slimme manier verhullen. Accessoires zoals een vlinderdas of een cravat komen hier ook goed tot hun recht en zorgen voor een goed figuur.

Het Y-type – brede schouders en smalle taille

Deze groep mannen heeft veel geluk, want zowat elk type broek past bij u. U hebt de keuze om discreet te verschijnen in een wijdere snit of ook te kiezen voor een herenpak in een slanke snit om uw atletische lichaamsbouw meer tot uiting te laten komen. De kleuren spelen een ondergeschikte rol en kunnen geheel naar eigen smaak worden gekozen.

Het I-Type – Slanke lichaamsbouw door

Als u een van die egaal slanke mannen bent, moet u nooit een outfit kiezen die te los zit, want dan verdrinkt u letterlijk in uw broekpak. Een herenpak in donkerblauw dat niet te wijd en niet te strak is, is perfect voor het I-type. Om wat wijder te lijken, is het een goed idee om het bovenste knoopje van het colbert los te maken.

Het H-type – gelijkmatig en corpulent

Terwijl het I-type zeker geen krijtstreeppak moet dragen, is het H-type er het beste mee gediend. Ook andere soorten patronen zijn ideaal voor dit type man, omdat ze de lichaamsvorm afslanken en de drager atletischer doen lijken. Als u tot dit type behoort, moet u er altijd voor zorgen dat alle delen van uw broekpak op maat gemaakt zijn.

De 5 dodelijke zonden van het dragen van een broekpak

Als u geen ervaring hebt, kunt u heel wat fouten maken bij het dragen van een pak, maar de meeste zijn vergeeflijk en betrekkelijk gemakkelijk te verbergen. Er zijn echter een aantal dingen die absoluut niet mogen en ten koste van alles moeten worden vermeden.
moeten worden aangepakt. Deze omvatten:

  • Volledige broekzakken
  • Een stijve jas kraag
  • Broeken die te lang zijn
  • Open zakken op de jas
  • Mouwen te wijd

Met deze dodelijke zonden kun je zelfs een perfect zittend herenpak er slecht uit laten zien, dus vermijd deze fouten.

Onze conclusie over het onderwerp broekpakken

Het is eigenlijk veel gemakkelijker dan de meeste mannen denken, want het kiezen van het juiste broekpak is niet echt tovenarij. Het enige wat u hoeft te doen is rekening te houden met de vorm van uw lichaam en de hierboven genoemde tips en hints. Uiteindelijk maakt het niet uit of u kiest voor een klassiek herenpak met een gilet of een modern jasje. Er is tenslotte een broekpak voor iedereen.