3 Tips voor bedrijfsregistratie – Model worden onder de 18?

Je wilt model worden en je eigen zaak beginnen op 14, 15 of 16-jarige leeftijd? In het grote artikel over de registratie van een bedrijf (kleine onderneming) voor modellen, hebben wij reeds uitvoerig aandacht besteed aan de registratie en de belastingheffing van banen. Vandaag geven we je een paar tips als je zelf nog minderjarig bent! Als model moet u zich als zelfstandige laten registreren omdat het niet om een reguliere activiteit gaat. U bent niet in dienst van modellenbureaus in de klassieke zin van het woord en bent dus zelfstandige. Het registreren van een bedrijf is voor jongeren niet zo eenvoudig en is iets ingewikkelder dan voor volwassen modellen van 18 jaar of ouder. Wij tonen u de belangrijkste stappen als u geld wilt verdienen als model in Hamburg, Düsseldorf, München of Berlijn. Meer tips vindt u hier: Word een model.

Informele brief aan de arrondissementsrechtbank met informatie over de modelbaan

Eerst stuurt u een informele brief naar de arrondissementsrechtbank. Hier beschrijf je wat je wilt doen en hoeveel uur per dag je zult werken en hoeveel geld je wilt verdienen. Bovendien moet je toestemming krijgen van je ouders of wettelijke voogden met hun handtekening. Natuurlijk werk je als model niet elke dag, vooral als je jong bent en nog op school zit. Daarom is het beter om een algemeen aantal uren per maand te geven. Als je twee klussen per maand doet, is dat ongeveer 12-16 uur. Het inkomen varieert afhankelijk van de baan. Showrooms betalen minder, maar ze zijn niet verbonden met de media. U presenteert mode slechts aan een kleine groep klanten of kopers. Met campagnes verdien je echter snel veel geld. Lees daarom de alinea aan het eind over de maximale winst, want als u te veel verdient, kan uw kinderbijslag worden ingetrokken.

Voogdij rechtbank en handelingsbekwaamheid

In de regel krijgt u binnen één tot twee weken antwoord en wordt u doorverwezen naar de voogdijraad, die vervolgens ook nagaat of u volledig handelingsbekwaam bent. Hier wordt nagegaan of u tegen uw taak opgewassen bent en of u volledige handelingsbekwaamheid kunt worden verleend. Het is dan ook de moeite waard om op school goede cijfers te halen, want daaruit blijkt dat je gemotiveerd bent en goed presteert. Op die manier kan van je verwacht worden dat je een “veeleisende” job doet. U kunt hier ook te allen tijde vragen stellen over uw bedrijf en registratie.

Bedrijfsregistratie voor modelbanen

Met toestemming van de voogdijraad kunt u nu naar het plaatselijke kantoor gaan en uw bedrijf laten registreren. Een tip: schrijf u hier in als kleine ondernemer. Als je je inschrijft, neem dan alle belangrijke informatie en papieren mee. Je kunt lezen hoe dit werkt hier in de Model Blog of in het artikel Small Business voor modellen. Vervolgens ontvangt u uw belastingnummer. Dit kan iets langer duren, soms tot twee maanden, afhankelijk van de capaciteit van het belastingkantoor op dat moment. Tenslotte nog een zeer belangrijk onderwerp voor u: de kinderbijslag.

Winst, inkomen en kinderbijslag

De cijfers kunnen enigszins afwijken, afhankelijk van de huidige stand van de wetgeving. U kunt er echter ruwweg aan denken dat u slechts over een bepaald belastingvrij bedrag beschikt. Daar moet u zich aan houden, want meer winst heeft gevolgen voor u. Als u meer dan 7000,00 euro per jaar verdient (ongeveer 7180,00 euro), verliest u uw recht op kinderbijslag. Bovendien zou u worden onderworpen aan een belasting van ongeveer 7400,00 euro per jaar. Dit betekent dat u een deel van de verdere, overtollige winst als inkomstenbelasting aan de staat moet afdragen. Bovendien moet je je eigen ziektekostenverzekering afsluiten.

Modelaanvraag bij CM – Tips & Hulp

We willen jou! Grijp je kans en solliciteer nu bij CM Models! Uw kans om te werken voor een van de meest gerenommeerde agentschappen op de markt met internationale klanten, een vriendelijk team en professioneel management voor uw modellencarrière. Begin nu. Model aanvraag.

Tip: Neem uw eigen maten op

Hier kunt u alle belangrijke punten op uw lichaam zien om uw eigen metingen te doen. Zorg ervoor dat u zo weinig mogelijk kleding draagt bij het meten en wees eerlijk tegen uzelf bij het meten! Meer informatie over de minimummaten en -verhoudingen voor modellen vindt u hier:

Te klein, te groot, te sportief?

Voor high fashion en haute couture zijn er duidelijke richtlijnen voor modellen, vooral voor nieuwe gezichten. Als je afwijkt van de metingen, heb je nog veel mogelijkheden op commercieel gebied. Commercial houdt zich bezig met alles wat “promotioneel” is, van online shops tot tv- en YouTube-video’s.

Wanneer ben ik een Curvy Model?

Curvy modellen zijn vrouwen met een kledingmaat tussen 42 en 44. De cupmaat is ook veel groter en kan wel tot een G-cup gaan. Curvy-modellen zijn zeer populair, net als plus size-modellen, omdat zij het meest overeenkomen met de maten van de gemiddelde vrouw. De gemiddelde vrouw in Europa heeft een kledingmaat van 44, hetgeen betekent dat zelfs Curvy Models slechts op het algemene gemiddelde zitten met een gemiddelde kledingmaat van 42 tot 44. Als een curvy model, zijn we ook erg blij om uw aanvraag te ontvangen voor ons modellenbureau.

Tip: Neem uw eigen foto’s (Polaroids)

Poses en outfits, heb je dat nodig? Nee! We willen je 100% natuurlijk zien! Zo maak je zelf je perfecte model polaroids. Het bureau heeft de volgende foto’s van je nodig:

  • Een volledige lichaamsfoto van voren (frontaal gefotografeerd)
  • Een foto van de zijkant van het lichaam
  • Een foto van het hele lichaam van achteren (vanwege de haarlengte)
  • Een foto van uw gezicht (frontaal)
  • Een foto van uw profiel
  • Lees meer: Model foto / Polaroid

Word een model: Leer gratis op CM!

Wil je model worden? Als je erover hebt nagedacht en met je ouders hebt gepraat, dan hebben we hier alles wat je moet weten, van uitkoop tot pasmodel tot showroom. Alles wat je moet weten! Van de belangrijkste tips voor je eerste modeshow, je eerste fotoshoot of tips voor je modellenportfolio en de eerste fotoshoots met fotografen:

U kunt hier alles vinden wat u moet weten: Model worden

Word een model: Stap voor stap