Balenciaga Video’s: Modeshows, collecties & gaming app

Balenciaga – Tegenwoordig zijn vooral de tassen, schoenen en sneakers van Balenciaga populair, maar het modemerk begon ooit met indrukwekkende haute couture-looks. Het label uit Parijs werd zo beroemd dat het nu zelfs zijn dames- en herenmode aanbiedt in het warenhuis KaDeWe in Berlijn. Al dan niet in de uitverkoop, vandaag zijn we vooral dol op de parfums, sneakers, leren jassen en armbanden. Dus van expressieve accessoires zoals zonnebrillen en tassen tot casual hoodies en sneakers, je vindt er alles wat je hartje begeert. Om u kennis te laten maken met nog een paar stukken, presenteren wij hier een paar collecties met behulp van verschillende video’s. En heb je gehoord over het Balenciaga videospel? We willen u voorstellen aan de trailer.

Mode voor dames en heren: schoenen, hoodies & parfums

Het Franse modehuis maakt van elk van zijn modeshows een onvergetelijk moment. Het merk werd opgericht door de Spanjaard Cristóbal Balenciaga en staat sinds 2015 onder leiding van Demna Gvasalia. Sinds Gvasalia creatief directeur van het merk is, hebben de ontwerpen altijd een band met muziek gehad. De ontwerpster is getrouwd met muzikant BFRND. Loik Gomez, die achter het pseudoniem schuilgaat, begon al in 2017 met het produceren van de soundtracks voor Balenciaga. Met de unieke klanken en ontwerpen van Gvasalia worden de modeshows een spektakel. Wij tonen u de beste modeshows van de lente, de zomer, de herfst en de winter.

Het Hacker Project: Balenciaga’s lente-zomer collectie

De nieuwe lente- en zomercollectie test onze perceptie van de werkelijkheid in een wereld waarin we niet langer een onderscheid kunnen maken tussen onbewerkt en bewerkt of feit en fictie. De show vond plaats in samenwerking met kunstenares Eliza Douglas. De muzikante en artieste liep over de catwalk in alle outfits van de collectie. Sommige verschijningen van haar persoon waren echter niet echt, maar digitaal gecreëerd. De collectie kreeg de naam “The Hacker Project”.

Pre-collectie: In de straten van Parijs bij nacht

Balenciaga noemde zijn pre-zomercollectie “Zonnebrillen in de Nacht”. De ontwerper ontleende deze titel aan een liedje van Corey Hart. Voor de show coverde BFRND het lied en werden design en muziek gecombineerd. In de straten van Parijs laat Balenciaga ons zien dat zonnebrillen ook ’s nachts gedragen kunnen worden. De modellen lopen door de straten van de stad alsof ze op de catwalk staan. Bij de productie van deze collectie legde Balenciaga veel nadruk op duurzaamheid.

Herfstcampagne: Leven om te beminnen

Voor de campagne “Live to Love” maakte Balenciaga een emotionele film begeleid door soulvolle muziek. De film toont verschillende connecties met mensen uit verschillende lagen van de bevolking. Het toont de kleine maar belangrijkste momenten in het leven die ons dagelijks leven opfleuren. In deze campagne presenteert het merk de nieuwe presentatie van zijn prêt-à-portercollectie en accessoires.

Gaming app door Balenciaga: Afterworld

Door de pandemie was het niet mogelijk om fysieke modeshows te houden. Creatief directeur Demna Gvasalia is daarom spelontwerper geworden. Het idee van een modefilm sprak de Italiaan waarschijnlijk niet aan, en daarom liet hij de modellen digitaal vastleggen via motion capture en transformeren in avatars. De nieuwe collectie kan worden bekeken in de app “Afterworld: The Age of Tomorrow”.

Balenciaga x Simpsons: Strip ontmoet Haute Couture

Ongelooflijke en gloednieuwe samenwerking! De beroemde tekenfilmfiguren Homer, Marge, Bart, Lisa, Maggie Simpson en meer uit de hitserie staan model voor haute couture merk Balenciaga. Kijk hoe de Simpsons Balenciaga’s hete looks showen op de catwalk in Parijs.

Meer Balenciaga: Geschiedenis en Essenties

Hier kunt u alles te weten komen over de uitvinder van het merk. Voordat we enkele van de beroemdste stukken van het merk presenteren, kunt u meer te weten komen over de geschiedenis van het merk vanaf de oprichting tot heden. Dit zal u helpen de ontwikkeling en de rol van Balenciaga vandaag te begrijpen. Veel van de invloeden uit het verleden spelen nog steeds een rol, vooral in de haute couture collecties, maar ook in de streetwear die u misschien al kent.

Merken zoals Balenciaga: Givenchy & Dior

Hier hebben wij een lijst van soortgelijke merken samengesteld of u kunt een kijkje nemen in onze lijst van modemerken waar u alle grote labels in één oogopslag kunt zien.

Givenchy: Donkere Haute Couture, Parfums en Vriend van Balenciaga

Cristóbal Balenciaga en Hubert de Givenchy waren goede vrienden, zoals eerder vermeld. Bovendien werden beide merken ongeveer in dezelfde periode opgericht en moesten zij zich in een soortgelijke tijdgeest doen gelden. Dus bepaalde parallellen kunnen niet worden genegeerd. Om de invloeden op elkaar beter te kunnen vergelijken, kunt u dit artikel over Givenchy lezen.

  • Givenchy

Dior: tijdloze ontwerpen, parfums en cosmetica

Dior is een van de klassiekers in de modewereld. Net als Givenchy, werd het label groot rond dezelfde tijd. Het merk gaf als geen ander vorm aan de tijdgeest en was een van de huizen waarvan de mode in contrast stond met die van Balenciaga. Ondanks de concurrentie die dit met zich meebracht, prees Christian Dior de ontwerpen van Balenciaga. Voor een vergelijking op modegebied, kunt u hier een artikel over Dior vinden.

Mode merken: Lijst

Ben je enthousiast over Balenciaga en wil je meer merken leren kennen? Neem dan een kijkje in onze XXL-gids en maak kennis met ’s werelds beste modemerken.

Extravagante haute couture. Verfijnde prêt-à-porter. Fijne sportkleding en innovatieve accessoires. s Werelds meest luxueuze modemerken verrukken elk jaar miljoenen mensen en modeliefhebbers met hun exquise collecties. Ze kamperen voor de winkels om de speciale gelimiteerde oplage mee te pikken, staan in de straten van Parijs tijdens de felbegeerde Fashion Week en zitten met grote ogen voor de TV’s om de nieuwste en hipste runway shows te zien. Hier is de ultieme modemerken gids.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie