Gebogen Modellen: Word een Plus Size Model voor Mode & Reclame

Curvy modellen of plus size modellen worden steeds populairder bij klanten. Wist je dat de gemiddelde vrouw maat 44 heeft? Deze realistische tendens wordt ook steeds duidelijker in de reclame. In lookbooks, online shops maar ook op tv en op stadslichten in de binnensteden: curvy vrouwen veroveren de markt. De trend naar modellen met rondingen is echter niet alleen gebaseerd op het bewustzijn van vrouwelijke klanten en cliënten, maar ook op de toenemende aantrekkelijkheid in de reclame. Modellen met rondingen stralen een bijzondere levensvreugde uit, ze gunnen zichzelf ook af en toe wat lekkers en hebben toch een fantastisch figuur. Een goed rolmodel voor velen en dat ook steeds succesvoller is geworden, Curvy Models!

Word een plus size model: Agentschap en beheersapplicatie

Als je een vriendin kent die beslist model zou moeten worden, praat er dan zeker met haar over! Wij zijn op zoek naar Plus Size en Curvy Modellen voor banen in Hamburg, Berlijn, Düsseldorf, Keulen en München! Na onze laatste model casting in Berlijn, zijn we nog steeds op zoek naar getalenteerde jonge vrouwen die als model aan de slag willen. De job van een model is super gevarieerd, vaak ben je op reis en rij of vlieg je naar een andere stad, soms een ander land voor een job. Met ons aan je zijde, leer je vanaf dag 1 hoe je met spruiten moet omgaan. Wij brengen u in contact met topfotografen met wie u uw modellenboek kunt samenstellen. Maand na maand en jaar na jaar zal uw portefeuille beter en beter worden, zodat u er uiteindelijk misschien zelfs heel goed van kunt leven. Laat deze kans niet voorbij gaan! Zelfs als u iemand in uw buurt kent, motiveer hem dan om ons een paar foto’s te sturen. Het maakt niet uit of het Hamburg of Berlijn is, de applicatie is heel eenvoudig zodat u er zo weinig mogelijk moeite voor hoeft te doen.

Sollicitatie als plus size model in een agentschap: Polaroids

Heb je een uitgebreide en geweldige fotoshoot nodig? Absoluut niet. Als je voor de eerste keer als model wilt solliciteren, heb je geen uitgebreide fotoshoot met een fotograaf nodig, alles wat je nodig hebt is een mobiele telefoon, daglicht en een lichte muur. Omdat een modellenbureau polaroids van je wil! Destijds werden polaroids genomen met een analoge camera, ze tonen het model op natuurlijke wijze zonder styling of make-up. Vandaag de dag noemen modellenbureaus dit soort foto’s nog steeds Polaroid. Daar gaat het in principe om:

Standaardfoto voor modellen met daglicht: portret + volledig lichaam

Wacht tot je goed daglicht hebt, zodat je geen extra elektronische lichtbron nodig hebt. Daglicht is de beste tijd om je huid te zien en alles is goed verlicht. In de tweede stap heb je een mobiele telefoon nodig en idealiter een vriend of je vader of moeder. Je staat met je rug tegen de muur in een zwarte broek, een zwart topje en hoge hakken en maakt een foto van je hele lichaam en een portret. Hier is een tip: neem een paar foto’s en kies daarna de beste. Voor het modellenbureau heb je dan meestal maar 2 of 3 foto’s. Eén is een volledige lichaamsfoto, de tweede is een portret en idealiter heb je een tweede portret met een glimlach. De andere foto’s, moet je heel klein houden, zonder gezichtsuitdrukking. Dus onthoud, voor een Polaroid heb je geen styling nodig, geen make-up, geen pauzes, geen gezichtsuitdrukkingen. Alleen jij, zoals je bent!

Outfit: jeans, topje en bikini

Nu komt de laatste stap, verander je outfit van een zwarte jeans en zwart topje naar een zwarte of witte bikini, idealiter, als je een rode of gele bij de hand hebt, is dat ook prima. Het belangrijkste is dat je geen grote patronen of ontwerpen hebt die van je af zouden kunnen leiden. Zelfs als model met rondingen moet je je 100% op je gemak voelen in een bikini! Je bent mooi zoals je bent! De zin klinkt simpel maar het is 100% waar, zelfvertrouwen is alles! Elk model, vooral op jonge leeftijd, heeft delen van hun lichaam die ze minder mooi vinden. Het is voor iedereen hetzelfde. Maar als opgroeiend model moet je zoveel zelfvertrouwen ontwikkelen dat je voorbij zulke kleine problemen kijkt. Je bent tenslotte een rolmodel!

Vreugde, zelfvertrouwen, charisma en temperament

U belichaamt vreugde, zelfvertrouwen, charisma en temperament. Nadat we de foto’s en het zelfvertrouwen hebben afgevinkt, hebben we alleen nog uw maten nodig! Als modellenbureau verwachten we natuurlijk niet dat je jezelf tot op de millimeter opmeet, we willen alleen een ruwe schatting, vooral van je lengte, die je relatief gemakkelijk kunt meten. Hiervoor hebben we uw kledingmaat nodig. Idealiter, maar niet belangrijk, buste, heupen, taille, schoenen, jeans.

Dat is alles wat je nodig hebt voor je modeltoepassing, niet zo moeilijk toch? Dat is precies waarom het de moeite waard is om een plus size model te worden! Vooral in Duitsland heb je heel aardige klanten en kun je veel mooie herinneringen voor je hele leven verzamelen.

Klanten in Berlijn, Hamburg, Keulen… Online winkels en reclame

Als plus size model doe je meestal dezelfde jobs als elk ander model, van modeshows tot lookbooks, online shops of zelfs reclamecampagnes en spreekrollen in reclamespots. Als model kun je je opwerken, van je eerste jobs in showrooms of als testmodel tot online shops, social media shoots voor Instagram, Facebook of zelfs je eerste shoots voor YouTube. Tot en met reclamecampagnes en later zelfs reclamespots die niet alleen in Duitsland, maar in de hele Duitstalige wereld, Europa of zelfs wereldwijd worden uitgezonden.

Als je jezelf voor het eerst op een billboard of in een reclamespot ziet in het bijzijn van je favoriete Youtuber, zul je heel blij zijn! Je verzamelt niet alleen referenties en klanten, maar je ontmoet ook modellen, met wie je in sommige gevallen zelfs bevriend zult raken. Sommige jonge modellen gaan zelfs naar het buitenland, werken daar een paar maanden en komen dan terug. Dit is een onbetaalbare ervaring die je alleen in een modellenbureau kunt opdoen. Als je je bekwaamt als model op Instagram of YouTube, kun je niet meer alleen als model voor de camera werken, maar ook als influencer. Sommige van onze modellen werken nu niet alleen voor de klassieke online winkel, maar staan ook op YouTube voor grote schoenenfabrikanten en presenteren nieuwe collecties of doen introducties voor grote schoonheidsproducten.

Als model met rondingen kun je net zo goed een rolmodel zijn voor de volgende generatie als voor jouw generatie. Als je ijverig bent en regelmatig post op Instagram of YouTube-video’s plaatst, kun je al snel veel verder komen! Banen als merkambassadeur zijn net zo interessant. Als je lang genoeg werkt en genoeg referenties hebt, kan je uiteindelijk door een merk worden aangesteld als merkambassadeur!

Stap voor stap naar een ervaren model en ambassadeur

Als merkambassadeur staat uw naam voor de kwaliteit van het bedrijf en krijgt het bedrijf een beetje van uw positieve en moderne imago mee. Een win-win situatie voor beide partijen. Als merkambassadeur ben je niet alleen een reclamegezicht en sta je met je naam voor kwaliteit, soms word je ook geboekt voor presentaties op handelsbeurzen of in videoclips. Het is een heel bijzondere uitdaging als je niet alleen voor een foto moet werken, maar direct een paar uur lang, in een live situatie met veel mensen. Ervaren modellen kunnen het! Dit moet ook uw pad en uw motivatie zijn, stap voor stap om een professioneel model te worden.

Ons modellenbureau zal je bij elke stap helpen, van de eerste professionele proefshoots met topfotografen om je modellenportfolio op te bouwen, voor de eerste jobs, tot reisbegeleiding en als constant aanspreekpunt voor je carrière. Wij steunen je niet alleen in je carrière, maar ook op school, want onderwijs komt altijd op de eerste plaats!

Zolang je nog op school zit (lees hier meer over school & modellenwerk), zul je in het begin minder klussen, maar dat is normaal omdat je je op school moet concentreren. Het diploma zal je je hele leven helpen! Je moet goed Duits kunnen schrijven en spreken, vooral als je spreekrollen in reclamespots of moderaties gaat krijgen, je Engels moet goed zijn zodat je met internationale klanten op een fotoset kunt praten, basiswiskunde moet goed zijn zodat niemand je kan bestelen, sport is belangrijk zodat je later een goed figuur zult hebben… en ga zo maar door! School is onvervangbaar en dus het toverwoord voor jou als je model wilt worden. Zodra je klaar bent met school, ben je klaar om te gaan!

Model Casting Super Grootte en Curvy

Kan ik ook naar een normale modellen casting komen? Graag gedaan. Onze castings vinden meestal om de 3 maanden plaats in Berlijn, Keulen of München. Binnenkort houden we ook onze eerste casting in Hamburg. Je bent ook welkom om als plus size model naar een afspraak te komen.

Is er een verschil tussen live audities en online sollicitaties?

De kansen zijn precies hetzelfde! Alleen… met de online applicatie bespaart u uzelf en het agentschap een hoop tijd. Niettemin zijn live castings altijd erg leuk! Daarom organiseren wij ook regelmatig onze afspraakjes, de procedure is altijd dezelfde.

U stelt zich voor met een groot aantal modellen, meestal 50, 100 of 200 modellen. Net als bij TV model castings, zit er een jury van 3 tot 4 leden voor je. Je stelt jezelf kort voor, doet een korte wandeling. Als je al als model hebt gewerkt, laat je je modellenboek zien. Zo’n bezoekje duurt meestal 2 tot 3 minuten. Dit geeft je niet veel tijd om jezelf voor te stellen, maar genoeg voor de jury om een indruk te krijgen. Aangezien modellen altijd eerst op hun uiterlijk worden beoordeeld, is de beoordeling relatief snel, in tegenstelling tot bijvoorbeeld influencers of ervaren modellen die meteen aan de slag gaan in banen waar het salaris hoger ligt.

Als model aan het begin van je carrière verwacht je het hoogste niveau van professionalisme, natuurlijk mag je een paar fouten maken, maar het mogen er niet te veel zijn. Als model verdien je zelfs op jonge leeftijd al relatief goed, soms evenveel als anderen in een maand verdienen met slechts één job. Je moet je er ook altijd van bewust zijn dat je vervangbaar bent. Zoals in elk beroep zijn mensen vervangbaar, dus je moet altijd vriendelijk zijn en je best doen.

Plus Size Modellen voor Online Winkels en Product Fotografie

Mode wordt verkocht via emoties en gevoelens, twee aspecten die met een model bijzonder goed kunnen worden benadrukt. Joie de vivre maar ook plezier met het product, dat eersteklas poseren met gezichtsuitdrukkingen en gebaren, op elke afzonderlijke productfoto. Vooral bij productfotografie voor onlineshops speelt de ervaring van modellen een doorslaggevende rol, omdat zij per uur of per dag veel meer outfits kunnen creëren. Hoe meer outfits de fotograaf voor de klant kan produceren, hoe hoger de betaling voor het model. Een wederzijdse win-win situatie.

Gebogen modellen zijn uitstekend in het overbrengen van de levensvreugde die ik zojuist noemde. Omdat zij een nogal alledaagse levensstijl hebben en tegelijkertijd veel aandacht besteden aan hun huid, haar, figuur en dieet, zijn zij voor veel mensen absolute rolmodellen en soms veel authentieker in de reclame. Natuurlijk verdringen plus-size modellen, hoewel zij dichter bij de doorsnee vrouw staan, niet het klassieke high fashion model, maar zij zijn toch een zeer boeiende aanvulling voor online shops, productfotografie maar ook lookbooks. Ook op de set voel je hun energie, door hun vriendelijke aard en de ongecompliceerde samenwerking. Opnames voor online winkels worden daarom altijd met veel passie en ervaring gedaan. U kunt uitkijken naar de resultaten!

Gebogen modellen voor reclamespots

Net als in de onlineshop worden gebogen modellen ook steeds populairder in reclamespots en films. Of het nu op tv wordt uitgezonden of als advertentie op YouTube wordt gestreamd, in steeds meer videoclips komen rondborstige vrouwen voor. Hierdoor krijgen ze ook een interessanter en internationaler uiterlijk. Als we in een commercial drie verschillende modeltypes bij elkaar zetten, bijvoorbeeld het klassieke model, een tienermodel, een plus size model en een ouder model, hebben we een heel mooi totaalbeeld dat door de verschillende leeftijden en karakters een grote doelgroep aanspreekt.

Schietpartijen, commercials, onze modellen zijn veelzijdig!

Bent u op zoek naar het perfecte plus size model? Wij vinden voor u de perfecte kandidaat, voor alle soorten reclame en presentatie, met ervaring en deskundigheid, zodat de productie gegarandeerd een succes wordt. Onze modelscouts zijn in Berlijn, Hamburg, München, Keulen en Düsseldorf om de beste modellen voor u te vinden. Dankzij de set-up en de eerste tests met eersteklas fotografen kunnen wij altijd resultaten van hoge kwaliteit beloven. We kijken ernaar uit u te ontmoeten!