Jeremy Fragrance: van model tot internationale parfuminspirator

Met zoveel verschillende geuren, is het moeilijk bij te houden. Het is vooral moeilijk om de juiste te vinden voor de gelegenheid. Een geur blijft hangen in de herinnering van een ontmoeting. Niemand kan u beter helpen met dit onderwerp dan parfum specialist Jeremy Fragrance.

Wie is Jeremy?

Jeremy Fragrance is geboren op 05.02.1989, is 1.90m lang, heeft blauwe ogen, is geschoold en ongehuwd. Hij werkte oorspronkelijk als model voor CM Models. Vier jaar geleden kreeg hij het spontane idee – waarom geen YouTube-kanaal maken en mannen tips geven over styling en parfum? Zo is het allemaal begonnen, niemand had kunnen vermoeden dat zijn kanaal zo snel naar de top zou katapulteren. Vandaag reist hij de wereld rond in een designpak op maat, en alleen dit jaar al is hij 5 keer in New York geweest. Hij had ook een Ferrari ertussen en leeft het leven waar duizenden jongeren van dromen. Hij uploadt regelmatig nieuwe video’s naar zijn kanaal waarin hij verschillende parfums test of andere mensen vraagt naar hun onbevooroordeelde mening over parfums. Meestal vraagt hij vrouwen naar mannenparfums – wat ze ervan vinden en of ze het op een man zouden willen ruiken.

Jeremy’s ochtendritueel

Je wordt geen parfumeur van de ene dag op de andere, je reukzin moet getraind worden. In zijn kantoor in Hangelar (Noordrijn-Westfalen) staan op een lange plank de volgens hem 100 beste parfums ter wereld. Op een ander dressoir, vlak naast de indrukwekkende parfumcollectie, de 55 belangrijkste parfumoliën. Tijd voor zijn ochtendroutine – elke fles wordt een voor een geopend en geroken. Zodra er een fout wordt gemaakt, doet hij tien push-ups en begint helemaal opnieuw. Dit is de enige manier waarop hij kan garanderen dat hij zijn toeschouwers altijd de beste tips kan geven – aldus Jeremy.

De successen van Jeremy Fragrance

Met 500.000 volgers op YouTube en een constante groei, wordt hij beschouwd als de grootste parfum influencer in de industrie en wereldwijd. Het is dus moeilijk om precies te zeggen wat zijn successen zijn, want zijn hele carrière lijkt één groot succes. Toch zijn er een paar momenten die opvallen. Dit jaar nog won hij de Fragrance Foundation’s Consumer Choice Award en vloog hij naar New York, waar hij vervolgens de prijs kreeg voor zijn vlog “5 Reasons to wear Fragrances”. Zijn video “Top 10 meest gecomplimenteerde beste herengeuren aller tijden” heeft een ongelofelijke 2,8 miljoen views, waarmee het de meest bekeken video op zijn kanaal is. Vorige maand was hij ook weer op de Duitse TV bij RTL Exclusive, waar hij groot en breed werd uitgemeten als de grootste influencer van zijn genre. Nu werkt de “Michael Jackson van de parfumindustrie” aan zijn eigen parfum, dat in 2019 gelanceerd moet worden. Hij stelt zeer hoge eisen aan zijn eigen parfum, het komt pas uit als hij denkt dat het het beste parfum ter wereld is. Dat klinkt als een behoorlijk hoog doel, maar voor iemand die zich altijd 100% geeft zoals Jeremy, is het haalbaar – we zijn benieuwd!

Wat doet Jeremy Fragrance in zijn vrije tijd?

Jeremy heeft niet echt tijd nodig om “uit te schakelen”, want hij geniet veel te veel van zijn baan als parfuminspuiter. Het is een fulltime baan en hobby. Hij gaat nooit uit eten of speelt biljart voor zijn plezier, maar brengt zijn avonden door met het becommentariëren van zijn video’s, die hij allemaal zelf leest, wat veel van zijn tijd in beslag neemt. Jeremy gaat bijna elke dag naar de sportschool, hij hecht veel belang aan een gezond leven. Geheel afzien van alcohol, roken en alleen matzah thee en gezond voedsel. Dit vergt veel discipline, maar Mr Fragrance heeft het.

Wij vergezelden Jeremy tijdens de opnames van zijn nieuwste Youtube video en mochten een kijkje achter de schermen nemen. Het was erg interessant en verrassend om te zien hoe een succesvolle Youtuber zijn video’s maakt – volledig spontaan. Hij stelde de camera op, stelde het licht af en drukte op “start”. Een totaal ontspannen exemplaar was na 2 minuten klaar – je zou denken dat er elke keer een ongelooflijke hoeveelheid voorbereiding aan te pas komt, maar dat is niet het geval. Het is gewoon een hoop ervaring. Dan komt het filmen van de inhoud, wat ook snel gedaan is en hij heeft al een video. Natuurlijk moet het nog bewerkt worden, maar dat is geen probleem voor een professional als Jeremy. Natuurlijk rijst de vraag – raak je niet uitgeput van ideeën als je zo veel over parfum praat? Jeremy’s antwoord daarop is een volmondig “nee”. Als je achter een onderwerp staat zoals hij, heb je er altijd iets over te zeggen.

Wat maakt Jeremy Fragrance anders?

Waarom is hij zo succesvol? Dat is een vraag die je jezelf niet hoeft te stellen als je eenmaal een van de video’s van de influencer hebt gezien. Charmant, grappig en authentiek – dat is Jeremy. Bij de minste verspreking of als hij meer dan 01:59min te laat is, doet hij 20 push-ups, wat gedaan moet worden en veel discipline vereist. Dit wordt echter steevast uitgenodigd, zelfs als het gebeurt bij een prijsuitreiking in New York voor lopende camera’s. Het is ook belangrijk te weten dat Jeremy nooit betaald wordt door parfumfabrikanten voor zijn mening, dat is iets waar hij veel waarde aan hecht. Hij wil zijn kijkers een onbevooroordeelde, eerlijke mening over geuren geven en dat is precies wat hij doet. Van damesparfums tot mannenparfums, in zijn video’s vindt u alles wat u maar wilt weten over dit onderwerp. Indien hij dergelijke deals zou aanvaarden, zou hij niet langer in staat zijn trouw te blijven aan zijn eigen concept en dat is voor hem het allerbelangrijkste. Op zijn YouTube-kanaal kun je zien wat Jeremy nu gaat doen en wat hij in de toekomst gaat bereiken.

Meer van Jeremy Fragrence:

Jeremy op RTL Exclusiv – Documentaire in Monaco

Wist je dat? CM Models is het eerste agentschap in Europa met virtuele influencers! Lees hier meer over virtuele beïnvloeders.