Kort reisje Berlijn? De beste wijken voor uw zakenreis als model

Je hebt je volgende baan als model in Berlijn? Gefeliciteerd! Maar als je voor het eerst in de hoofdstad bent, zul je je zeker een beetje verloren voelen. Maar Berlijn is niet zo groot als je denkt, als je de weg een beetje kent! Om ervoor te zorgen dat u veilig aankomt op uw volgende reis en de mooiste plekjes kunt verkennen en het perfecte hotel of een goedkoop alternatief voor een hotel kunt vinden, hebben wij hier de beste tips voor Berlijn samengevat. Laten we met de basis beginnen: in welke delen van de stad woont u als model?

De beste wijken van Berlijn

Als u een hotel of een goedkope overnachting boekt, dan moet u beslist in de leukere plaatsen in Berlijn neerstrijken, waar u bijvoorbeeld na een dag hard werken iets kunt beleven, gezellige en lekkere restaurants vindt of een of andere club, bijvoorbeeld als u pas de volgende dag weer weg hoeft.

Berlijn hotspots voor uw eerste bezoek

  • Berlin-Mitte: Typische stad in plaats van typisch Berlijn, maar centraal
  • Prenzlauer Berg: voor een gezellige tijd in Berlijn
  • Friedrichshain: Party en Lifestyle 24/7
  • Kreuzberg: Internationaal en toch Berlijn
  • Berlin-Mitte: Typische stad in plaats van typisch Berlijn, maar centraal

Jobs in Berlijn, tips voor uw volgende reis

In het centrum van Berlijn kun je niet fout gaan, je bent centraal gelegen, en tussen de dierentuin, de Potsdamer Platz en de Alexanderplatz heb je talloze mogelijkheden om iets lekkers te eten maar ook om ’s avonds iets te ondernemen. Het gebied rond Berlin Mitte wordt gekenmerkt door toerisme maar ook door drukke mensen, van maandag tot vrijdag. In het weekend vind je er vooral toeristen die van de ene naar de andere plek slenteren. Het absolute voordeel van Berlin Mitte is dat u zeer centraal zit en alle plaatsen snel kunt bereiken. Het is er ook erg veilig en je hebt er zeer elegante uitgaansmogelijkheden. Het kleine nadeel is dat het leven wat duurder is en natuurlijk leer je het echte Berlijn en de echte Berlijners niet kennen! En juist deze mooie ervaringen tijdens het reizen, het ontmoeten van nieuwe mensen, nieuwe culturen maar ook gewoon nieuwe gebieden, is een van de absolute voordelen waar je als model van kunt genieten. Het gaat gegarandeerd niet vervelen! Maar als u iets meer van Berlijn wilt ervaren, dan kunt u zich misschien beter in een van deze wijken vestigen. Het voordeel is, dat je ze gemakkelijk kunt vinden! Rond Berlijn Mitte, beginnen we noordoost in Prenzlauer Berg. U kunt Prenzlauer Berg rechtstreeks bereiken via Alexanderplatz. Dan is het naar het zuiden via Friedrichshain naar Kreuzberg.

Prenzlauer Berg: voor een gezellige tijd in Berlijn

Prenzlauer Berg, de thuisbasis van hipsters en jonge gezinnen, is de beste plek om te verblijven, vooral voor degenen die een waardig Berlijn willen ervaren, voor goedkope accommodatie zoals Airbnb of zelfs hotelkamers. Hier in Prenzlauer Berg vindt u minder oorspronkelijke Berlijners, velen zijn hier komen wonen, maar een zeer ontspannen Berlijnse sfeer, mooie straten en links en rechts een beetje groen. Prenzlauer Berg heeft meer chique restaurants, hoewel je het je natuurlijk nog steeds kunt veroorloven, omdat de prijzen in Berlijn niet zo overdreven hoog zijn als in München, bijvoorbeeld. In Prenzlauer Berg vindt u ook tal van kleinere clubs waar u ’s avonds kunt ontspannen op de klanken van jazz of dansen op house en hip hop. In Prenzlauer Berg vindt u minder toeristen, veel nieuwkomers en dus een zeer interessante en internationale mix.

Friedrichshain: Party en Lifestyle 24/7

Als u iets meer wilt meemaken en ook een beetje jongere cultuur wilt opsnuiven, dan moet u zeker een kijkje nemen in Berlijn Friedrichshain. Hier vindt u niet alleen de trendy clubs rond de Warschauer Straße, bijv. Haubentaucher, maar ook echte Berlijnse straten. Een beetje snotterig, een beetje prikkelbaar, totaal lief! Friedrichshain is een kleinere wijk in vergelijking met Prenzlauer Berg en Kreuzberg, het verbindt de twee centrale en multiculturele delen van Berlijn. Hier vind je vooral de feesttoeristen, dus ook ’s avonds is er veel te doen. Van clubs met zwembaden tot gewoon op straat rondhangen, bijvoorbeeld in de Warschauer Straße en de vele spannende mogelijkheden die zich rond dit plein voordoen. Als je een beetje verder gaat, slechts een paar minuten, ben je al aan het begin van Kreuzberg!

Kreuzberg: Internationaal en toch Berlijn

Een paar decennia geleden was Kreuzberg een multiculturele wijk met veel problemen. Als gevolg daarvan vestigden veel creatieve mensen en kunstenaars zich hier en werd Kreuzberg de populaire wijk die het nu is. Kreuzberg combineert perfect de Berlijnse wereld en de internationale wereld, toeristen ontmoeten er echte locals maar ook nieuwkomers en natuurlijk hipsters. De wijk is erg gezellig en biedt een verscheidenheid aan kleine bars, restaurants en clubs voor elke avond. Berlijn Kreuzberg is zeker niet saai voor u als model, noch overdag noch ’s avonds. Overdag kunt u in honderden restaurantjes hapjes uit de hele wereld krijgen, van de klassiekers uit Italië en Turkije tot Mongools, Keniaans of zelfs Indiaas, alle culturen van de wereld zijn hier te vinden! Kreuzberg biedt ook tal van hotels, maar ook Airbnb-accommodatie, zodat u meteen in de wijk bent en u zich hier helemaal thuis kunt voelen.

Stadsplattegrond, Reizen naar Berlijn: Top aanbevelingen voor uw korte trip

Wij hebben de drie districten hier voor u samengevat in een overzichtelijke kaart. Natuurlijk zijn de andere Berlijnse wijken altijd een bezoek waard, maar hier zou u de gemakkelijkste start hebben en een prachtig deel van Berlijn leren kennen. Niet alleen een mooi gedeelte, maar ook veel vertier dat niet alleen de oorspronkelijke Berlijners, maar ook toeristen en zakenmensen biedt. Deze mix maakt van de hoofdstad iets heel bijzonders en tevens een hotspot in Duitsland, niet alleen voor modellen maar ook voor modeontwerpers en beroemdheden.

Hoe vind ik het beste en goedkoopste hotel in Berlijn?

Als u snel een hotel in Berlijn wilt boeken, is een boekingssite als Booking.com de beste optie.

Op hotelreserveringsportalen vindt u niet alleen beoordelingen en aanbevelingen van andere gebruikers, maar ook voortdurend de actuele beschikbaarheid. Vaak moet je veel telefoontjes plegen om vrije kamers te vinden, boekingsportalen geven ons snel en ongecompliceerd inzicht in de actuele situatie. Vooral tijdens grote evenementen, meestal handelsbeurzen, zijn veel hotels volgeboekt, omdat er ook internationale gasten komen en sommige bedrijven de helft van hun hotels rechtstreeks boeken, bv. wanneer een grote divisie uit China komt. Daarom is het raadzaam om een kijkje te nemen op dergelijke reserveringsportalen.

Is boeken via Airbnb de moeite waard voor Berlijn?

Als u wat geld wilt besparen, is het zeker de moeite waard om via Airbnb te boeken. Als u echter een veeleisende en stressvolle baan hebt, is het soms raadzaam een hotel te boeken, omdat zij volledig voor u zullen zorgen. Je hoeft je geen zorgen te maken over eten of het schoonhouden van je kamer. Zo kunt u ’s avonds laat na een stressvolle baan in Berlijn meteen in bed vallen. In de regel wordt de boeking van het hotel toch al gedaan door de cliënt of uw modellenbureau. Dat is het voordeel van een management, wij zorgen voor al uw behoeften! Zo kunt u zich volledig op uw carrière concentreren en krijgt u de juiste input van uw management om uw carrière te ontwikkelen.

Heb je nog vragen over Berlijn?

Als je vragen hebt over Berlijn, voel je vrij om ze in de commentaren te plaatsen en wij zullen ervoor zorgen dat je snel een goed antwoord krijgt!