Longchamp Video’s: Modeshow, Kendall Jenner & Interviews

Longchamp – In 1948 onthult Jean Cassegrain zijn unieke visie op Franse elegantie en vindt hij de codes van moderne luxe opnieuw uit onder het merk Longchamp. De handelaar in met leer beklede pijpen breidt zijn savoir-faire uit tot de creatie van reisaccessoires, handtassen, kleding en schoenen. Vandaag is het Maison Longchamp over de hele wereld vertegenwoordigd. Net als de luxemerken Michael Kors, Prada en Guess, staat Longchamp Paris vooral bekend om zijn hoogwaardige en stijlvolle tassen. In dit artikel kom je meer te weten over Longchamp mode, hun samenwerkingen met bekende merken en een interview met Forbes magazine.

Dames- en herencollectie

De collecties van het Parijse merk Longchamp worden gekenmerkt door klassieke en elegante mode. De tassencollecties van het merk zijn wereldberoemd.

Herfst / Winter Collectie

Voor haar 4e show op de New York Fashion Week creëerde creatief directeur Sophie Delafontaine een visie van een Parijse vrouw die voortdurend in beweging is en onophoudelijk op zoek is naar het nieuwe, het volgende.

Lente / Zomer Collectie

Voor de lente-zomercollectie heeft Sophie Delafontaine zich laten inspireren door de geest van de zon en een link gelegd tussen de psychedelische jaren 70 en de grafische jaren 90. Leder en nylon, de twee iconische stoffen van het Maison, worden gemengd om een chique en sportieve sfeer te creëren.

Campagne: met supermodel Kendall Jenner

Voor haar collectie herinterpreteert Maison Longchamp het Roseau ontwerp, een van haar beroemdste lijnen uit de tijd van haar oprichting in de jaren ’90. De bamboesluiting is nog steeds het unieke kenmerk van deze open-toptassen. Geïnspireerd door de knoop op een duffeljas die gemakkelijk open en dicht gaat, geeft de bamboe-vormige knevel de lijn zijn DNA.

Muziek video: Très Paris

In zijn nieuwe film vervaagt Longchamp de grenzen tussen fantasie en werkelijkheid om Parijs te portretteren als de stad van de onbegrensde mogelijkheden. De hoofdrolspelers zijn twee Longchamp-tassen die per ongeluk verwisseld worden in de nachtelijke wervelwind van Parijs. In de commercial zijn ook twee trendy jonge vrouwen, een schattig wit katje, een espresso, een slimme man op een motor en de Eiffeltoren te zien.

Sterren houden ook van Longchamp: Model Kendall Jenner

De 60 seconden durende film, geregisseerd door John Christopher Pina, toont een verbluffende opeenvolging van beelden terwijl Kendall en het Longchamp-paard door Parijs rennen, dat een stad van onverwachte contrasten blijkt te zijn, van de klassieke pracht van de Place Vendôme tot de torenhoge moderne torenspitsen van de nieuwe Bibliothèque Nationale.

Samenwerkingen: Pokémon & Mr.Bags

tekst

Longchamp x Pokémon

Pikachu, de mascotte van het merk Pokémon, brengt Le Pliage, de klassieker van Maison Longchamp, tot leven met een vleugje plezier.

Longchamp x MrBags

De collectie, die Longchamp voor de derde keer lanceert in samenwerking met Mr Bags, is geïnspireerd op het concept “Chihuo”, wat eten betekent in het Chinees. De collectie bestaat uit 7 handtassen in verschillende maten en een T-shirt.

Longchamp x Emotionally Unavailable

Emotionally Unavailable heeft zich laten inspireren door de iconische Le Pliage van Longchamp, niet alleen vanwege de unieke aantrekkingskracht op alle geslachten en generaties, maar ook vanwege het onbeperkte potentieel voor artistieke herinterpretatie. De lijn zinspeelt op de inspiratie van het ontwerpersduo, namelijk de mentaliteit van een bokskampioen die blijft vechten, zelfs wanneer hij neergaat.

Interview:

tekst

Interview met Forbes Style Director: De toekomst van Longchamp

Forbes Style Director, Joseph DeAcetis, over de toekomst van Longchamp.