Marc O’Polo: Modemerk, Feiten, Sweatshirts & Robbie Williams

Marc O’Polo – Een succesvol Scandinavisch modelabel dat sportieve elegantie naar Europa heeft gebracht met zijn beroemde logosweatshirts. Wegens het internationale succes presenteren modellen de dames- en herencollecties van het modemerk op de Paris Fashion Week, naast modemerken die de luxe van luxe belichamen. Ontdek hier interessante feiten over het modebedrijf en zijn geschiedenis. En: Wie draagt er eigenlijk Marc O’Polo? – Het meest populaire reclamegezicht van het merk, Robbie Williams.

5 feiten over Marc O’Polo

Wat u moet weten over het wereldwijd succesvolle modemerk Marc O’Polo.

Een Zweeds modelabel – Feit 1

Het modelabel Marc O’Polo is een Scandinavisch luxemerk en werd in 1967 in Stockholm opgericht door de Zweden Rolf Lind, Göte Huss en de Amerikaan Jerry O’Sheets. De oprichters richtten het karakter van het merk op het gebruik van natuurlijke materialen.

Een handgeweven patchwork overhemd van Indisch katoen is het eerste collectie-item van de drie oprichters van het bedrijf. Het motief van de eerste reclamecampagne was een aardbei, die een internationale sensatie veroorzaakte.

Revolutionaire mode – Feit 2

“Marc O’Polo mode was niet alleen nieuw, het was revolutionair!” – Werner Böck

De oprichters ontmoetten Werner Böck op een modebeurs in Keulen in 1968. Enthousiast over mode, liet de huidige meerderheidsaandeelhouder en voorzitter van de raad van commissarissen van Marc O’Polo, Marc O’Polo Deutschland Vertriebs GmbH inschrijven in het handelsregister. Hij is de eerste importeur van het merk.

Internationale roem – Feit 3

De mode van het merk wordt getoond op de Stockholm Fashion Week en, wegens het internationale succes van de mode, op de Paris Fashion Week.

Sweatshirts: waar het modemerk voor staat – Feit 4

Al in de jaren ’70 breidde Marc O’Polo zijn collectie uit tot een complete dames- en herenlijn en richtte hij het merk Campus op. Het legendarische logo sweatshirt werd ook in deze tijd ontwikkeld. Tot deze ontwikkeling droegen alleen sportvrouwen en sportmannen hoodies, sweatshirts en zip jackets.

Marc O’Polo bracht daar verandering in door de ontwerpen op te sieren met het logo in grote en leesbare letters. Dit gaf de trui een heel nieuwe betekenis in heel Europa in de jaren 80. Het werd de belichaming van jeugdige alledaagse mode.

Robbie Williams in een Marc O’Polo pak – Feit 5

Op de rode loper is de wereldberoemde muzikant en zangeres, die al jaren succes heeft, te zien schitteren in een pak van Marc O’Polo. Hij zit zichtbaar comfortabel in het zwart-wit gedessineerde pak met vlinderdas.

De beroemde zanger heeft ook zijn eigen collectie met het merk geproduceerd. Hij is het bekendste reclamegezicht voor het modelabel.

Met trots presenteert hij de samenwerking met het merk en zijn modelijn. Robbie Williams is een grote fan van het merk.

Alle feiten over het merk in een notendop:

  • Een Zweeds mode label
  • Revolutionaire mode
  • Internationale roem en modeshows
  • Sweatshirts: waar het modemerk voor staat
  • Robbie Williams in een Marc O’Polo pak

Merken zoals Marc O’Polo: Tommy Hilfiger & Daniel Hechter

Kijk naar gelijkaardige merken zoals Marc O’Polo. All-American stijl en sportieve elegante merken.

Tommy Hilfiger: Merk, ontwerper & geschiedenis

Het merk wordt beschouwd als een van de beroemdste modemerken ter wereld en inspireert elk seizoen opnieuw met kleding van hoge kwaliteit in all-American stijl. De populaire stijlen met het bekende Tommy Hilfiger logo zijn onmisbaar geworden op de catwalks en in de winkels en bieden alles voor baby’s tot volwassenen. Door de verschillende collecties zoals “Tommy Jeans” of “Tommy Hilfiger Home” is het merk ook na zoveel jaar nog steeds actueel en ontwerpt het moderne en trendy outfits voor iedereen. Vooral door samenwerkingen zoals met Gigi Hadid, Lewis Hamilton of Mercedes wordt er altijd over het merk en de ontwerper Thomas Jacob Hilfiger gesproken, zodat het merk altijd actueel en populair blijft.

Daniel Hechter: Modeontwerper, Prêt-à-porter & Pakken

Parijs modemerk, Frans modeontwerper, sportliefhebber en pionier van prêt-à-porter. De ontwerper is een van de meest internationaal succesvolle Franse modelabels. Supermodellen, acteurs en sterren dragen zijn mode. Modellen in Parijs dromen ervan om voor het merk te lopen op Paris Fashion Week. Hier vindt u interessante feiten over de geschiedenis van de heren- en damesmodeontwerper en waar het merk voor staat. Wil je model worden? Vergroot dan uw kennis over de beroemdste modeontwerpers en modemerken wereldwijd.

Meer mode merken!

Bent u enthousiast over luxemerken en designers zoals Marc O’Polo en wilt u nog meer merken leren kennen? Bekijk dan hier onze gids met modemerken en maak kennis met ’s werelds beste modemerken.

Mode merken van A-Z

Welke merken zijn hot op dit moment? Wat is het meest populaire mode merk? Welke merken zijn er voor vrouwen, welke voor mannen? Dior, Gucci, Givenchy, Hermès, Prada, Versace & Co zijn merken die bijna iedereen kent. Maar wat zit er eigenlijk achter? Deze en vele andere merken hebben de geschiedenis van de mode veranderd. Ontdek hier welke merken tot de topmodemerken in de wereld behoren. Gesorteerd van A tot Z, kunt u uw favoriete merken kiezen of misschien een paar nieuwe leren kennen. Wil je model worden? Vergroot dan uw kennis over de modemerken die iedereen zou moeten kennen.

Mode merken met M

Marc O’Polo, Marc Jacobs, Manolo Blahnik, Michael Kors en Moncler zijn enkele van de meest succesvolle modemerken die met een M beginnen. Met de massa modemerken die wereldwijd bestaat, is het gemakkelijk het spoor bijster te raken. Dit zijn de meest succesvolle modemerken met M.