Model Johanna in Athene – modellenwerk in het buitenland

Naar het buitenland gaan als model is een constant onderwerp voor veel modellen, zowel nieuwkomers als professionals. Een verblijf in het buitenland vergt enige planning, maar u zult beloond worden met tal van ervaringen en avonturen – waar ter wereld u ook bent. Veel jonge modellen vragen zich af of zij zich in het buitenland wel alleen kunnen redden, wat zij precies kunnen verwachten en welk land of welke stad de juiste keuze is. Johanna van CM Models is momenteel onderweg als model in Athene. Ik sprak met haar over haar verblijf in het buitenland in de Griekse hoofdstad. Op onze blog vindt u meer boeiende verslagen van onze modellen, waaronder New York & Miami, Istanbul en Kaapstad.

Model Johanna – Modellenwerk in ontspannen Athene

CM: Johanna, je bent tot eind februari in Athene als model, hoe ben je daar terechtgekomen?

Ik werkte hier al een maand in november 2014, nu vroeg mijn lokale agentschap of ik weer beschikbaar was en ik kwam terug. Mijn agentschap in Keulen bracht me in contact met het agentschap hier in Athene.

Waarom uitgerekend Athene? Wat trok je aan in Athene als model?

Ik heb Athene niet direct gekozen, het gebeurde gewoon zo. Maar het is een mooie stad met een ontspannen werksfeer en het weer is heerlijk.

Johanna-Model-Sedcard-Fashion-Editorial-Commercial-Catwalk-Onlineshop-Tv-Portrait-22

CM: Zou u Athene als modelstad aanbevelen?

Ik zou Athene als modelstad willen aanbevelen, voor zover je hier goede foto’s kunt maken. De meeste modellen komen naar Athene om goede foto’s te maken en ervaring op te doen, niet om veel geld te verdienen, want het loon is nogal mager. Maar Athene is absoluut een aanrader om contacten te leggen en goede foto’s te maken.

Model Experience Athene – Voorbereidingen & Ervaringen

CM: Hoe heb je je voorbereid op je reis daarheen?

Eigenlijk hoef je niet al te veel voor te bereiden, het hotel wordt van tevoren door het agentschap voor het model geboekt en je hoeft alleen je vlucht te boeken en weg te vliegen. Het is belangrijk dat u uw maaltijden van tevoren plant, aangezien niet alle flats een keuken hebben en u vaak de hele dag onderweg bent. Ik neem altijd een paar plastic blikjes en plastic bestek mee, zodat ik mijn eten ter plaatse kan koken en voor de dag kan meenemen.

CM: Wat zijn je ervaringen als model in Athene tot nu toe?

Ten eerste zijn de mensen in Athene over het algemeen erg vriendelijk. Alles is heel ontspannen! Ten tweede, er is hier altijd werk. Er zijn veel goede fotografen in Athene en de klanten zijn loyaal en zullen je opnieuw boeken als ze tevreden over je zijn.

CM: Hoe zou u de modeldoelgroep in Griekenland omschrijven, naar welke modeltypes is er vraag?

Blonde en bruinharige modellen zijn hier de absolute favorieten, Aziatische en donker getinte modellen hebben het hier nogal moeilijk. Trouwens, de Grieken zijn niet zo dol op meisjes die “te mager” zijn. Een van mijn vriendinnen heeft zelfs een paar centimeter aan haar heupen laten toevoegen voor haar sedcard.

CM: Welke castings mag je bijwonen en welke jobs heb je gekregen tijdens je verblijf in Griekenland?

Er zijn elke dag casting’s voor alle soorten banen, er is van alles. Je gaat naar castings voor modeshows, tv-commercials, online shops, tijdschriften, editorials of campagnes. Alles wat je je maar kunt voorstellen. Ik heb een aantal shoots gedaan voor online shops, bijvoorbeeld voor zonnebrillen of kleding, elk model hier doet genoeg van die shoots, twee campagnes + tv-spots, webcampagnes, editorial voor een tijdschrift en nog veel meer.

Johanna-Model-Sedcard-Fashion-Editorial-Commercial-Catwalk-Onlineshop-Tv-Portrait-21

Johanna tussen castings & jobs – Ontbijt, koffie, castings

CM: Hoe ziet je dagelijkse modelleven eruit in Athene?

Opstaan, ontbijt maken, dan een koffie halen op weg naar de castings of boekingen, die hier super goedkoop zijn, en dan naar de casting gaan met de metro, bus, trolley of te voet. Je bent er meestal vijf tot tien minuten en dan is het op naar de volgende casting. Boekingen, daarentegen, zijn meer ontspannen. Het model heeft een vaste aankomsttijd, je bent als model meestal op tijd en wacht dan een uur op de klant of de visagisten. Dan werk je gemiddeld acht uur of langer.

CM: Waar woon je en hoe ben je daar gekomen?

Elk agentschap hier heeft zijn eigen appartementen/hotels voor de modellen, waar je automatisch wordt ondergebracht. Ik verbleef de laatste keer ook in een hotel. Je deelt een kamer met een ander meisje en als je geluk hebt, is de badkamer in de kamer, anders moet je de badkamer op de gang delen met de andere hotelbewoners. Er is ook een kleine keuken waar je de benodigdheden hebt om iets te eten te maken. Overnachting in het hotel kost 17 euro per nacht en wordt gewoon van uw vedientgeld afgetrokken. Maar deze keer logeer ik bij vrienden, dat is goedkoper en je hebt meer ruimte.

CM: Hoe heb je je tijd in Athene gebruikt, weg van de modellenwereld?

s Avonds gaan de mensen vaak uit, maken plezier en drinken wat. Anders kunt u natuurlijk de Akropolis en andere bezienswaardigheden zien. Ik breng ook veel tijd door in de winkelstraten en als ik een vrije dag heb, ga ik naar zee.

Athene – Hoogtepunten & Aanbevelingen

CM: Wat zijn je persoonlijke Athene hoogtepunten?

De Akropolis is zeker een bezoek waard, alleen al om van het uitzicht te genieten! Tussen haakjes, het is volledig gratis voor Europese studenten. Een ander hoogtepunt zijn natuurlijk de nieuwe vrienden die je maakt en de tijd die je samen doorbrengt. Een insidertip van mij: de spinazie-fetataart die je hier in alle bakkerijen kunt kopen, is geweldig en zou je bij elk bezoek aan Athene moeten eten.

CM: Wat raad je andere modellen aan die een tijd naar Athene gaan?

Kalmte! Ook al raak je als jong model de eerste dagen een beetje in paniek dat je ergens te laat komt, in Griekenland ben je nooit te laat. Ik kan ook alleen maar een goed contact met het plaatselijke bureau aanbevelen. Ik heb ervaren dat als je het agentschap vaak bezoekt en een goede relatie onderhoudt, je veel geholpen zult worden en het agentschap je een aantal kansen zal geven. Neem anders altijd zonnebrandcrème mee, want ik ben zelfs in februari een beetje verbrand!

CM: Hoe is de modellenindustrie in Athene en Griekenland?

Het is zeker groot! Er zijn veel banen, ook al is het voor minder geld. Gezien de financiële situatie van Griekenland kunt u zich voorstellen dat de mensen moeite hebben om genoeg te betalen. Toch is er werk voor iedereen die wil werken! Ik heb hier nog niemand ontmoet die niet gewerkt heeft. Toch is de markt voor mannelijke modellen erg smal, omdat er genoeg Griekse kerels rondlopen.

Johanna-Model-Sedcard-Fashion-Editorial-Commercial-Catwalk-Onlineshop-Tv-Portrait-14

CM: Is een verblijf in Athene de moeite waard voor modellen?

Niet per se om veel geld te verdienen, maar voor goede foto’s en veel ervaring waar je echt wat aan hebt. Je kunt geld verdienen, maar het kan best zijn dat je uiteindelijk niet zoveel krijgt, als ik kijk naar het loon hier.

CM: Wat viel je positief op in Athene, wat eerder negatief?

Positief zijn de vriendelijke mensen! Absoluut negatief is de chronische stiptheid.

CM: Zijn er culturele verschillen waar een Duitse bezoeker zich bewust van moet zijn?

Eén ding is heel ongewoon: je kunt bij de bakkerijen koffie bestellen en die wordt bezorgd waar je maar wilt! Dat is superhandig! Een ander groot verschil en waarschijnlijk een grote verandering voor velen: binnen wordt overal gerookt, of het nu bij de opnames is, in het restaurant, in de club of bij de casting.

Johanna: “Nu ben ik een pro in poseren”.

CM: Wat neem je mee terug naar Duitsland van je tijd als model in Athene?

Veel nieuwe vrienden en ervaringen. Ook enkele foto’s die ik zeker kan gebruiken voor mijn boek en gelukkig ook het geld dat ik verdiend heb. Ik neem ook een heleboel nieuwe contacten mee die ik zeker kan gebruiken als ik terugkom. Eén ding kan ik met zekerheid zeggen: na je verblijf in Athene zul je zeker een pro zijn in het poseren voor online shopshoots! Dat is iets wat elk model vanaf hier meeneemt.

Johanna-Model-Sedcard-Fashion-Editorial-Commercial-Catwalk-Onlineshop-Tv-Portrait-15

CM: Voor welke modellen met welke ambities beveelt u Athene aan?

Ik denk dat Athene iets is voor zowel ervaren modellen als nieuwkomers. Natuurlijk moet je al een redelijk goed boek hebben, maar je hoeft niet zo veel gewerkt te hebben om hier voet aan de grond te krijgen. Je moet ook niet verlegen zijn omdat je nogal klein bent voor een model, want er zijn hier minder modeshows.

CM: Lieve Johanna, hartelijk dank voor je interview!

Wil je meer lezen? Hier vindt u meer boeiende getuigenissen van onze modellen in New York & Miami, Istanbul en Kaapstad.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie