Model worden op je 16e: Castings, test shoots, banen

Modelworden op je 16e – Als je model wilt worden op je 16e, dan ben je op de perfecte leeftijd om voor een modellenbureau te gaan werken. Modellenbureaus zijn gespecialiseerd in het ontwikkelen van jong talent, dus op je 16e sta je waarschijnlijk op het punt om van school af te komen. Als je je diploma op zak hebt, dan heb je genoeg tijd om als model te werken! Want het gaat niet alleen om banen, zoals we al schreven in de blogpost over model worden op je 15e, je zult ook veel tijd nodig hebben als je als internationaal model in het buitenland wilt werken. Leer samen met ons wat er nodig is om model te worden!

Model worden op 16-jarige leeftijd

Ons modellenbureau werkt samen met vele partners in het buitenland en kan je daarom helpen aan een internationale modellencarrière, een onverslaanbaar voordeel in vergelijking met vele modellenbureaus. Wij werken samen met gerenommeerde partners in New York, Parijs, Milaan, maar ook in Azië in Tokio en Sjanghai. Voor een internationale carrière als model heb je echter veel tijd nodig, zoals zojuist beschreven. Een normaal verblijf bij een partnerbureau in het buitenland duurt 45 tot 60 dagen. Gedurende deze tijd werk je volledig voor het partnerbureau en zijn klanten.

Internationale beelden voor uw modellenportfolio

Wat is het voordeel van werken in het buitenland? Als je in het buitenland als model werkt, krijg je te maken met fotografen die een andere stijl hebben en met een ander oog naar beelden kijken. Als je dan terug bent in je eigen land, vallen die foto’s op in je modellenportfolio en zien mensen dat je internationale ervaring hebt.

Hoe beter je wordt als model, hoe hoger je eisen aan fotografen zullen zijn. Op een gegeven moment zult u alleen nog maar werken met de beste fotograaf uit uw stad, en dat zullen er niet veel zijn, misschien 5 of 50, afhankelijk van het feit of u werkt in een Duitse stad als Berlijn of in een internationale megametropool als Londen. Maar de meeste modellen komen niet uit een internationale megametropool, maar uit kleinere steden met 50.000 of 100.000 inwoners. Hier is geen enkele fotograaf met een internationaal niveau, dus heb je een modellenbureau nodig dat je nationaal maar ook internationaal kan vertegenwoordigen. Alleen zo kunt u er zeker van zijn dat u het pad vindt dat u naar een winstgevende carrière zal leiden.

Daarnaast zijn er castings, testopnames, banen, en nog veel meer.

U kunt zien hoe veeleisend de baan van een model kan zijn. En dan hebben we het nog niet gehad over castings, proefopnames of klussen met klanten. Modellen moeten niet alleen zeer ambitieus en gemotiveerd zijn, zij moeten er ook voor zorgen dat zij hun eigen opleiding voortzetten. Daarom is school zo belangrijk voor je! Als je in gesprek bent met internationale klanten, fotografen, visagisten of stylisten, moet je het kunnen bijbenen.

Training, training, training

https://www.instagram.com/p/BttXke4HF4R/

Wat gebeurt er op dit moment in de VS, wat gebeurt er in Azië? Als je als model wilt werken, moet je zeker buiten de kaders denken en je met andere onderwerpen bezighouden. Op een bepaald moment heb je misschien een shoot in de auto-industrie of een presentatie op een handelsbeurs, weg van de mode. Dan moet je je spontaan en flexibel kunnen aanpassen aan een nieuwe situatie en een nieuw onderwerp.

Reclame op TV en YouTube

Aangezien je op je 16e klaar bent met school, heb je de perfecte leeftijd om met modellenwerk te beginnen. In je laatste jaar kun je je richten op het opbouwen van je modellenportfolio bij lokale fotografen. Je kunt je eerste modellenklussen doen en ervaring opdoen. Als je een jaar of twee hebt geoefend en je eerste praktijkopdrachten hebt uitgevoerd, ben je klaar om naar het buitenland te gaan! Vooral op jonge leeftijd is er vraag naar modellen in het buitenland, omdat de gezichten nieuw zijn en klanten ook geïnteresseerd zijn in nieuwe gezichten. Als je nieuw bent, ben je interessant! Als je een interessante kerel bent, solliciteer dan bij ons, bij CM Models!

Solliciteer bij een modellenbureau als je 16 bent

Als je nu nog je geluk wilt beproeven, stuur ons dan je foto’s! Het enige wat ons modellenbureau van u nodig heeft zijn twee heel eenvoudige foto’s die u met uw mobiele telefoon kunt maken. Zorg ervoor dat u bij daglicht staat en dat u een portretfoto en een foto van het hele lichaam opstuurt. Stuur ons bovendien uw belangrijkste maten en uw contactgegevens. Je hebt de eerste stap gezet! Stuur ons nu uw modelaanvraag.

Tip: Neem uw eigen maten op

Hier kunt u alle belangrijke punten op uw lichaam zien om uw eigen metingen te doen. Zorg ervoor dat u zo weinig mogelijk kleding draagt bij het meten en wees eerlijk tegen uzelf bij het meten! Meer informatie over de minimummaten en -verhoudingen voor modellen vindt u hier:

Te klein, te groot, te sportief?

Voor high fashion en haute couture zijn er duidelijke richtlijnen voor modellen, vooral voor nieuwe gezichten. Als je afwijkt van de metingen, heb je nog veel mogelijkheden op commercieel gebied. Commercial houdt zich bezig met alles wat “promotioneel” is, van online shops tot tv- en YouTube-video’s.

Wanneer ben ik een Curvy Model?

Curvy modellen zijn vrouwen met een kledingmaat tussen 42 en 44. De cupmaat is ook veel groter en kan wel tot een G-cup gaan. Curvy-modellen zijn zeer populair, net als plus size-modellen, omdat zij het meest overeenkomen met de maten van de gemiddelde vrouw. De gemiddelde vrouw in Europa heeft een kledingmaat van 44, hetgeen betekent dat zelfs Curvy Models slechts op het algemene gemiddelde zitten met een gemiddelde kledingmaat van 42 tot 44. Als een curvy model, zijn we ook erg blij om uw aanvraag te ontvangen voor ons modellenbureau.

Tip: Neem uw eigen foto’s (Polaroids)

Poses en outfits, heb je dat nodig? Nee! We willen je 100% natuurlijk zien! Zo maak je zelf je perfecte model polaroids. Het bureau heeft de volgende foto’s van je nodig:

  • Een volledige lichaamsfoto van voren (frontaal gefotografeerd)
  • Een foto van de zijkant van het lichaam
  • Een foto van het hele lichaam van achteren (vanwege de haarlengte)
  • Een foto van uw gezicht (frontaal)
  • Een foto van uw profiel
  • Lees meer: Model foto / Polaroid

Word een model: Leer gratis op CM!

Wil je model worden? Als je erover hebt nagedacht en met je ouders hebt gepraat, dan hebben we hier alles wat je moet weten, van uitkoop tot pasmodel tot showroom. Alles wat je moet weten! Van de belangrijkste tips voor je eerste modeshow, je eerste fotoshoot of tips voor je modellenportfolio en de eerste fotoshoots met fotografen:

U kunt hier alles vinden wat u moet weten: Model worden

Supermodellen die begonnen toen ze 16+ jaar oud waren

Candice Swanpoel

Doutzen Kroes

Behati Prinsloo

Wil je meer weten? Bekijk dan onze Word Model Blog of Word Model Gids.

Word een model: Stap voor stap

Modellenwerk & Model worden van A-Z