Modellenbureau opleiding – Uw beroep in beroepsopleiding

Wil je stage lopen bij een modellenbureau? Dan heb je zeker een heel slimme beslissing genomen! Omdat er maar een paar specialisten zijn die zich in een modellenbureau storten. De opleiding is immers veel intensiever en uitgebreider dan je zou denken. Want modellenbureau betekent niet fotoshoots, maar kantoorwerk! Reismanagement, klantenbeheer, marketing, public relations, en op een gegeven moment zal er een fotoshoot zijn. Als u geïnteresseerd bent in een opleiding tot modellenbureau, dan hebben wij hier de belangrijkste informatie voor u!

Model agent is geen leerbedrijf

De directe aanwijzing als modelagent bestaat niet als een leerlingschap, als u een leerlingschap als modelagent wilt doen, dan doet u klassiek een leerlingschap als zakenman of zakenvrouw voor kantoorbeheer of dialoogmarketing. Tijdens de opleiding zult u zich specialiseren in de onderwerpen van een modellenbureau. Dit omvat, zoals hierboven vermeld, klantenadministratie, reisbeheer, maar bijvoorbeeld ook de berekening van gebruiksrechten voor verschillende media, landen en tijdsperioden. Uiteraard wordt u alles stap voor stap bijgebracht door uw trainers, zodat u steeds meer een professional en uiteindelijk een echte expert in de mode-industrie wordt. Je moet communicatief zijn, omdat je voortdurend in gesprek bent met klanten, je team of je modellen en natuurlijk met influencers. Als modellenagent moet je hard werken, punctueel zijn en altijd een beetje een rolmodel zijn, want veel van je modellen of influencers zijn jonger dan jijzelf, ook al ben je pas 19 jaar oud. Dit geeft je dan weer een van de weinige beroepen in deze wereld waarin je je heel vroeg kunt ontwikkelen. In onze beroepsopleiding heb je al in het eerste jaar contact met internationale opdrachten, campagnes, fotoshoots, buy-outs, ontwerpers, voor jou op een gegeven moment een makkie. Natuurlijk, alleen met een basisopleiding, professioneel verantwoord en van echte deskundigen.

Tip! Doe een beroepsopleiding voor officemanagement

Een opleiding tot assistent office management is de beste manier om het te maken in een modellenbureau. Hier leer je alles van inkoopprocessen tot reisbeheer, boekingsbeheer en natuurlijk financiën en belastingen. Alles wat je moet weten als internationale model manager. Lees hier meer:

Hoe lang duurt een beroepsopleiding in een modellenbureau?

Zoals alle beroepsopleidingen heeft ook deze commerciële opleiding een looptijd van 3 jaar. Gedurende de drie jaar heb je voortdurend praktijkervaring in het agentschap en elke week theorie in de vakschool. Deze combinatie stelt u in staat direct praktische kennis op te doen in plaats van theoretische kennis zoals op de universiteit. Dit maakt een opleiding in een modellenbureau voor veel mensen zeer aantrekkelijk. Na de drie jaar hebt u uw diploma en bent u een door de staat gecertificeerde zakenman of zakenvrouw. U kunt dit doen binnen uw speciale vakgebied, b.v. officemanagement of dialoogmarketing. De beroepsopleiding vindt plaats in ons hoofdkantoor in Keulen. Door af en toe Berlijn te bezoeken, zult u uw kennis geleidelijk aan uitbreiden. Na het eerste jaar van het leerlingschap komen daar andere aspecten bij, zoals belastingzaken, maar ook projectmanagement voor grotere campagnes, waaronder steeds meer influencercampagnes. Ook hier is de combinatie van praktische en theoretische kennis goud waard. Want voor de planning van dergelijke grote projecten en campagnes is een goed gefundeerde kennis nodig, van projectmanagement tot boekhouding. Want alleen als projecten met een positieve afloop eindigen, zijn cliënten tevreden en wij als toezichthouders natuurlijk ook. Met deze deskundigheid kunt u na de driejarige beroepsopleiding direct doorstromen naar een zeer goede voltijdse baan.

Hoeveel modellenbureaus bieden opleiding aan?

In feite zijn er niet veel modellenbureaus in Duitsland die een opleiding tot modellenbureau aanbieden. Om een professionele trainer te zijn, heb je speciale kennis nodig, moet je je inschrijven bij de Kamer van Koophandel en Industrie, en moet je examens afleggen om trainer te worden. Een goed onderbouwde opleiding vindt u waarschijnlijk pas bij het tiende tot twaalfde modellenbureau. Als u op de website geen informatie vindt over actuele vacatures, schrijf dan een e-mail naar het agentschap of bel hen op.

Hoe schrijf ik een aanvraag?

Het belangrijkste voor uw sollicitatie voor een beroepsopleiding is een korte sollicitatiebrief, niet meer dan een halve bladzijde, en een kort CV, niet meer dan één bladzijde. Als u naar een beroepsopleiding solliciteert, is het natuurlijk duidelijk dat u nog betrekkelijk jong bent en dus niet veel eerdere ervaring kunt hebben. Dat is absoluut prima! Schrijf daarom alleen je belangrijkste vaardigheden op, misschien een of twee stages die je al hebt gedaan of bijbaantjes en een heel korte sollicitatiebrief met motivatie voor je opleiding tot modellenbureau! U kunt hier een gratis sjabloon voor uw aanvraag vinden.

Als je je wilt aanmelden voor een professionele opleiding in ons modellenbureau, vind je hier alle informatie die je nodig hebt: