Oliver Rudolph: Portret-, mode- en reclamefotograaf

Oliver Rudolph, 26 jaar jong en afkomstig uit Keulen, werkt sinds acht jaar als fotograaf. Hij ontdekte zijn passie bij toeval en begon zo in de branche als evenementenfotograaf. Niet bepaald een gemakkelijke start, aangezien vaak een grote bereidheid wordt verwacht om voor weinig geld te werken. Maar dat bleef niet lang zo. Oliver heeft zich ook op andere gebieden van de fotografie gewaagd, zoals redactioneel, beauty of commercieel. Daardoor kon hij zich snel ontwikkelen. Hoge doelen en rolmodellen met een hoger fotografisch niveau hebben altijd deel uitgemaakt van zijn beroep. Dit spoorde hem steeds weer aan en bracht hem tot het punt waar hij nu is.

Nu nieuw in de personeelsadvertenties: Stage voor Retoucheren & Fotografie bij CM!

New York, Milaan, Tokoyo, Parijs & Londen – modefotograaf Oliver Rudolph heeft hoge doelen

Vijf jaar geleden had hij nooit verwacht dat hij zo snel zou groeien als fotograaf. Natuurlijk heeft Oliver Rudolph ook vandaag nog grote rolmodellen en hoge doelen. Op een dag zou hij graag naar Tokio reizen en daar op de mooiste locaties fotograferen. Om succesvol te zijn in de fotografiebranche is een hoge mate van motivatie vereist. Vaak is een 7-daagse werkweek standaard – er blijft nauwelijks vrije tijd over. Geen probleem voor Oliver, want hij leeft voor zijn beroep. Dat merk je vooral als je op een van zijn shoots bent geweest. Hij probeert altijd een ontspannen sfeer te creëren om in te werken, zodat vooral het model zich op zijn gemak voelt voor de camera. Hij richt zich op het vastleggen van de innerlijke uitstraling in de foto’s. Een ontspannen en vriendschappelijke relatie met zijn modellen is daarvoor bijzonder belangrijk. Bovendien speelt geduld bij hem een enorme rol, want tot nu toe is het nog niemand gelukt om in één keer de perfecte foto te maken. Maar dit is nodig in deze harde business.

huf-magazine-model-maria-munich-germany-beach-netherlands-sun-summer-beachwear-new-era-poc-ipanema-beachwear-2

Naast publicaties in tijdschriften of campagnes voor klanten, zijn zijn foto’s ook te zien op zijn social media-kanalen. Dit is een zeer belangrijke presentatiemogelijkheid voor Oliver, omdat het hem in staat stelt zijn klantennetwerk uit te breiden. Een van Olivers dromen is Miranda Keer voor zijn camera te hebben, liefst op een met licht overgoten, schone locatie, want dat is hoe hij graag schiet. In de studio maakt hij meestal alleen toepassingsfoto’s. Maar hem kennende, zal hij nog veel proberen en de carrièreladder blijven beklimmen.

Lees meer door Oliver Rudolph over : Modefotografie – Mode & Haute Couture

Oliver Rudolph – een naam om te onthouden.

huf-magazine-model-maria-munich-germany-beach-netherlands-sun-summer-beachwear-new-era-poc-ipanema-beachwear-3 Anika-Sedcardmodel-Fashionmodel-Beautymodel-Tvmodel-Sportmodel-Editorial-Whitedress-Sport-Posing-Internationalmodel-5 Anika-Sedcardmodel-Fashionmodel-Beautymodel-Tvmodel-Sportmodel-Editorial-Whitedress-Sport-Posing-Internationalmodel-4 Sedcard-Fashion-Beauty-Editorial-Commercial-Tv-Onlineshop-13 Model-Jill-Sedcardmodel-Fashionmodel-Beautymodel-Editorialmodel-Young-Talent-Asian-Longhair- Model-Jill-Sedcardmodel-Beautyshooting-Beautymodel-Editorialmodel-Young-Talent-Profil-Longhair-

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie