Reebok: Modemerk, Sportschoenen, Sportkleding & Feiten

Reebok – Wilt u meer weten over het sportmerk dat Olympische kampioenen aan de overwinning hielp en de eerste sportschoenen voor vrouwen lanceerde? Of wil je model worden en in hardloopschoenen over de catwalk lopen voor het merk tijdens de Shanghai Fashion Week? Hier zijn de top vijf feiten die je moet weten over het modemerk. Wie draagt er Reebok? Hoe is Reebok het merk geworden dat het nu is? En andere interessante feiten zoals de best verkochte schoenen in de dames-, heren- en kinderafdeling.

Top 5 feiten over het sportmerk

Mis deze feiten over het sport- en lifestylemerk niet!

Revolutionair: schoenen met spikes – Feit 1

Reebok was het eerste merk dat schoenen met spikes produceerde. Aan het eind van de 19e eeuw richtte de Britse hardloper Joseph William Foster het familiebedrijf “J. W. Foster and Sons Limited” op, dat hoofdzakelijk sportschoenen produceerde. Hij kreeg al snel aandacht omdat hij de eerste was die spikes in loopschoenen gebruikte voor een betere grip op de grond. Voor het bedrijf lag de nadruk op sport. Aangezien de spikes in loopschoenen tot succes leidden voor atleten, werden ze al snel ook gebruikt om voetbalschoenen te maken. En, wist je dit? Het logo van het merk is vanaf het begin van het bedrijf 11 keer veranderd. Hier ziet u het logo van het label.

Met loopschoenen op ShanghaiFW – Feit 2

Intussen is Reebok internationaal bekend en populair geworden. Naast sportschoenen en lifestyle-sneakers produceert het merk speciale sportkleding voor een breed scala aan sporten voor vrouwen, mannen en kinderen. U kunt de mode van het merk bijvoorbeeld zien op de Shanghai Fashion Week.

Reebok betekent Antilope – Feit 3

Nadat Foster’s kleinzonen, Jeffrey en Joseph, in 1958 de dochteronderneming J. W. Foster and Sons Limited Mercury Sports hadden opgericht, fuseerden de twee bedrijven onder de naam Reebok. Maar wat is de werkelijke betekenis achter dit woord? Het is een antilopensoort, meer bepaald de grijze rietbok, een geslacht van Afrikaanse hoorndragers.

De eerste fabrikant van sportschoenen voor vrouwen – Feit 4

Reebok bracht de eerste sportschoenen voor vrouwen op de markt. Tegenwoordig zijn het niet alleen hoge hakken, loafers en sandalen die de schoenenkasten van vrouwen vullen. Geen enkele vrouw heeft niet minstens één sportschoen voor het hardlopen of de sportschool en één sneaker voor de vrije tijd in de gang thuis. Maar dit zou niet het geval zijn als Reebok niet de eerste was geweest die sportschoenen voor vrouwen produceerde. De beslissing om sportschoenen voor vrouwen op de markt te brengen was een enorm succes voor het modemerk, dankzij het enthousiasme voor aerobics dat in de jaren 80 de mode domineerde.

Reebok Classic Club: bestverkochte lifestyle schoen – Feit 5

Dit is de klassieke lifestyle sneaker voor en bestseller van het merk dat iedereen kent. Klassiek in wit, maar nog steeds populair. Waarom? Hij is eenvoudig, comfortabel en sportief tegelijk.

Alle info voor u binnenkort!

  1. Revolutionair: schoenen met spikes
  2. Met loopschoenen op ShanghaiFW
  3. Reebok betekent Antilope
  4. De eerste fabrikant van sportschoenen voor vrouwen
  5. Reebok Classic Club: bestverkochte lifestyle schoen

Wie draagt er Reebok?

Sterren als Gigi Hadid, Cardi B en Gal Gadot dragen Reebok-sportkleding en -schoenen voor training en vrije tijd en zijn woordvoerders voor het merk geweest. Bekijk deze video om meer te weten te komen over Gal Gadot en Reebok.

Meer mode merken!

Ben je gepassioneerd door sportmerken zoals Reebok en wil je meer merken ontdekken? Bekijk dan hier onze gids met modemerken en maak kennis met de beste modemerken ter wereld.

Mode merken van A-Z

Welke merken zijn hot op dit moment? Wat is het meest populaire mode merk? Welke merken zijn er voor vrouwen, welke voor mannen? Dior, Gucci, Givenchy, Hermès, Prada, Versace & Co zijn merken die bijna iedereen kent. Maar wat zit er eigenlijk achter? Deze en vele andere merken hebben de geschiedenis van de mode veranderd. Ontdek hier welke merken tot de topmodemerken in de wereld behoren. Gesorteerd van A tot Z, kunt u uw favoriete merken kiezen of misschien een paar nieuwe leren kennen. Wil je model worden? Vergroot dan uw kennis over de modemerken die iedereen zou moeten kennen.

Mode merken met R

Ralph Lauren, Rick Owens en Reebok zijn enkele van de vele modemerken die met R beginnen. Met zoveel modemerken over de hele wereld, is het makkelijk om ze allemaal uit het oog te verliezen. Om u een goed overzicht van de merken te geven, hebben wij ze in een lijst gesorteerd volgens het alfabet.