Zoek een modellenbureau: Negeer reclame en vergelijk bureaus

Het vinden van het juiste modellenbureau is voor veel mensen niet eenvoudig. Maar het zoeken is vrij eenvoudig als je een paar basisdingen in gedachten houdt. Daarom hebben we onze baas Booker vandaag gevraagd om ons enkele praktische tips te geven voor het vinden van het ideale modellenbureau!

Tip nummer 1: Zoekmachines

Wanneer u op zoek bent naar een modellenbureau, zijn zoekmachines uw eerste aanloophaven. Waarom precies is dat het geval? Bureaus die voor hun modellen zorgen, onderhouden ook een hoogwaardige online aanwezigheid voor hun klanten. Of het nu gaat om hun eigen website, die de portfolio’s van de modellen weergeeft, of hun aanwezigheid op sociale media, van Tik Tok tot Instagram, Facebook en YouTube. Voor een modellenbureau is er veel te doen op het gebied van marketing. Naast de online media zijn er natuurlijk ook live-evenementen en nog veel meer. Als u uw website goed onderhoudt, steekt u waarschijnlijk ook veel energie in vele andere aspecten. Door eenvoudig te zoeken op “modellenbureau Berlijn”, bijvoorbeeld, vindt u in een fractie van een seconde alle belangrijke pagina’s uit Berlijn.

Belangrijk: Kijk uit voor advertenties

Wanneer u begint te zoeken op dergelijke portalen, moet u altijd uitkijken voor advertenties. De eerste plaatsen worden vaak geboekt door betaalde partnerschappen. Deze partners en modellenbureaus komen zelf niet op de eerste pagina, dus kopen ze advertentieruimte. Zorg er daarom voor dat u alleen klikt op modellenbureaus die geen reclame-etiketten hebben. Op Google, bijvoorbeeld, ziet u een klein symbool met de letters “AD”, wat staat voor “Advertising”.

Model agentschappen op pagina 2, 3, 4

In hun zoektocht naar een geschikt modellenbureau kijken veel mensen meestal alleen naar de eerste plaatsen. Niet alleen de advertenties zijn er te vinden, maar op de pagina’s 2, 3 en 4 vindt u ook enkele interessante modellenbureaus. Vooral in de grote steden, zoals München, Berlijn of Hamburg, kunt u bureaus vinden die goed werken in de plaatsen verderop in de lijst. Vooral als u niet direct bij een van de topbureaus terechtkomt, moet u uw zoektocht niet opgeven! Want, zoals we later in het hoofdstuk Concurrenten zullen zien, zijn er misschien al te veel mannen die op jouw uiterlijk lijken. Misschien is dat de reden waarom je geen feedback hebt gekregen van het desbetreffende modellenbureau. Denk er daarom altijd aan dat je op pagina 2, 3, 4 ook interessante modellenbureaus kunt vinden. In grote steden zoals New York of Londen kun je soms zelfs tot pagina 10 doorklikken en nog goede modellenbureaus uit de stad vinden.

Tip nummer 2: Modelagency.one en Models.com

Er zijn wereldwijd twee portalen waar je de beste modellenbureaus kunt vinden. Een daarvan is Modelagency.one. Het platform staat onder redactioneel toezicht en modelbureaus kunnen zich niet gratis inkopen. Maar Models.com is ook een goede optie. Hier kun je je als modellenbureau inkopen, maar je moet wel aan bepaalde criteria voldoen. Voor jou is het de moeite waard om op beide sites te kijken!

Modelagency.one geeft een overzicht van de beste modellenbureaus wereldwijd in de belangrijkste steden, maar ook in de belangrijkste kernlanden voor modellen. Op het portaal vindt u artikelen onder redactioneel toezicht, wat betekent dat alle modellenbureaus met de hand worden gecontroleerd en ingevoerd. Op de site vindt u alle belangrijke contactgegevens van over de hele wereld, of u nu op zoek bent naar een goed modellenbureau in New York, Londen, Parijs, Milaan, Tokio, Hongkong of Sjanghai. Op de respectieve stadspagina’s vindt u ook kleine beschrijvingen, alsook links naar sociale media-profielen, zodat u de agentschappen rechtstreeks kunt bekijken!

Heb je ooit gehoord van Models.com? Het internetplatform bestaat al heel lang en het controleert de modellenbureaus die op de lijst staan zeer zorgvuldig. De vereisten voor een vermelding zijn onder meer dat je drie modellen vertegenwoordigt die reeds op Models.com zijn vermeld, dit betekent dat je reeds een zekere reputatie hebt, een goede reputatie als modellenbureau.

Hier vindt u vele goede agentschappen in verschillende steden over de hele wereld. Van Amsterdam, naar Los Angeles, naar Shanghai.

Het belangrijkste is dat je veel geld moet betalen om hier vermeld te worden. Niet elk modellenbureau is bereid veel geld te betalen voor een link. Dat is de reden waarom veel zeer goede bureaus hier niet vermeld staan. U krijgt een uitstekend overzicht van het merendeel van de topbureaus in uw stad. Dat is precies waarom het de moeite waard is om de site te bezoeken!

Tip nummer 3: Portfolio’s van de modellen

Nadat u verschillende goede agentschappen hebt gevonden, of u nu de zoekmachine gebruikt of brutale zoals models.com, of modelagency.one, raden wij u aan de verschillende modelagentschappen in een nieuw tabblad te openen. Op die manier heb je alle verschillende agentschappen open in één browser. De volgende stap is om naar de portfolio te gaan van de vrouwen bij elk modellenbureau. Meestal onder de term “Vrouwen” of “Hoofd”.

Via de verschillende tabbladen in uw browser kunt u nu rechtstreeks de afzonderlijke modellenbureaus vergelijken. Op die manier kunt u het modellenbureau beoordelen aan de hand van verschillende criteria.

  • Hoeveel modellen beheert het modellenbureau? Elitair management met 20, of 30, of een massabestand met meer dan 200?
  • Zie je foto’s van jobs en campagnes van merken die je kent?
  • Als je alle bureaus vergelijkt, welke ziet er dan het meest professioneel uit?
  • Welk modellenbureau laat de modellen zo natuurlijk mogelijk zien? Wie overdrijft er met make-up en styling zodat het afleidt van het model?
  • Zijn er Nieuwe Gezichten, van 15, of 16 jaar, met een internationale uitstraling?
  • Zijn er ervaren modellen met een extreem groot aantal fotoshoots en verschillende settings?

Natuurlijk hoeft u niet al deze vragen in een checklist of op een stuk papier te beantwoorden. Het belangrijkste is dat u de vragen in gedachten houdt terwijl u de portfolio’s van de verschillende bureaus bekijkt. Als u vervolgens tien of vijftien modellenbureaus met elkaar vergelijkt, zult u er snel achter komen welk bureau het beste platform biedt voor modellen en misschien voor u in de toekomst!

Tip nummer 4: Concurrentie in het modellenbureau

Zoals gezegd is een van de beste tips die wij u kunnen geven, niet op te geven na de eerste afwijzing! Want ook al heb je misschien de perfecte look en de juiste maat om zelfs internationaal als model aan de slag te gaan in steden als Milaan, Parijs of New York, toch zijn er in elk modellenbureau al bestaande modellen. Natuurlijk hebben zij in dit opzicht absolute voorrang. Dus als er in uw jaar al twee of drie Nieuwe Gezichten zijn die er ongeveer hetzelfde uitzien als u, bv. 1,78 m lang zijn en lang blond haar hebben. Dan heb je misschien niet de kans gekregen om in het agentschap te beginnen vanwege deze interne competitie. Maar je moet je kop niet in het zand steken en opgeven! Blijf vertrouwen en probeer het volgende bureau direct. Het is belangrijk voor u om vroeg of laat een partner te vinden met wie u graag samenwerkt. In Amerika, het Verenigd Koninkrijk en ook in Duitsland zijn er veel goede bureaus die goed voor u zullen zorgen!

Solliciteer dus altijd bij meerdere goede bureaus om je kansen op een modellencontract te vergroten!

Tip nummer 5: Nieuws en blog

Nadat u de portefeuilles van de modellen hebt bekeken, is het ook de moeite waard om het nieuws of het blok van het modellenbureau te bekijken. Hier vindt u actuele informatie, bijvoorbeeld over de modellen van het agentschap, maar ook nieuws over nieuwe vacatures, castings en campagnes van het modellenbureau. Hier kunt u aan de regelmatigheid van de postings zien hoe intensief het modellenbureau zich bezighoudt met zijn reputatie, d.w.z. met zijn uitstraling naar buiten toe en met zijn marketing! Hoe informatiever en uitgebreider de blogposts zijn, hoe meer moeite het agentschap doet, hoe meer klanten ze naar hun website zullen lokken en hoe meer kansen jij als model hebt om jobs te krijgen! Let daarom op de interactie en de regelmaat.

Tip nummer 6: Sociale media

Naast het nieuws op de website moet u natuurlijk ook altijd een kijkje nemen op de sociale media-netwerken. Voor modellenbureaus is Instagram natuurlijk bijzonder de moeite waard, aangezien bijna elk modellenbureau hier actief is! Modellenbureaus die bijzonder ijverig zijn en ook een eigen YouTube-kanaal hebben en daar actief zijn. Iedereen die influencers of bloggers kent, weet dat het onderhouden van een YouTube-kanaal de grootste uitdaging is. Omdat je niet alleen van een foto kunt leven, moet je complexere inhoud aanbieden, vaak gedurende acht of tien minuten. De video’s moeten regelmatig verschijnen, zodat de volgers altijd bijblijven. Hoe regelmatiger een modellenbureau post en hoe meer interactie het heeft met zijn fans en volgers, hoe beter.

Een laatste tip, niet alle covers zijn hetzelfde. Een paar modellenbureaus vervalsen covers. Er zijn ook bepaalde tijdschriften, zoals Vogue Italia, waar iedereen zijn foto’s kan uploaden. Elke foto krijgt dan een Vogue Italia logo. De opname van foto’s in Vogue Italia is dus verre van vergelijkbaar met Vogue USA of Vogue Germany. Maar covers zijn altijd een zeer goede indicator voor u, is het modellenbureau erin geslaagd modellen met covers aan te trekken, of vertegenwoordigt het modellenbureau alleen modellen die nog geen covers in modebladen hebben? Als u al deze vragen beantwoordt, zult u zeker het ideale modellenbureau vinden voor u, uw contract en uw carrière. Ons boekingsteam wenst u veel succes!