Dat is het – Succesvolle model casting in Keulen

Catwalk. Poseren. Terugroepen. Zondag vond in Keulen de grote, open CM Models model casting plaats. Het team was zeer gemotiveerd, de locatie was versierd voor de casting en er was een enorme vraag naar modelkandidaten. Michelle heeft de vormende indrukken voor u vastgelegd en kort samengevat.

Casting start – Grote drukte in het Mediapark

Zondagmorgen om 12 uur – de deuren van ons CM Models bureau gaan open. Talrijke modelaanvragers hebben zich al voor de deur verzameld. De rij bij de receptie wordt met de minuut langer. Elke aanvrager tekent een lijst en krijgt een nummer. De tijd verstrijkt en er hangt een zekere spanning in de lucht. Onze Polaroid-assistente Celia zorgt voor de Polaroid-foto’s, die voor de jurybeoordeling worden genomen. De modelkandidaten kijken naar de wedstrijd of geven elkaar de laatste tips voor het perfecte uiterlijk. Ondertussen werkt onze social media vertegenwoordigster Hanna Jung hard aan interessante “achter de schermen” foto’s.

Eerste indrukken tellen: Modellen in de casting

De ogen van de jury dwalen nieuwsgierig af naar de deur van de castingzaal. Elk nieuw gezicht wordt aandachtig ontvangen. De modelkandidaten proberen de juryleden te overtuigen van hun persoonlijkheid, hun ervaring en een korte proeftocht. Kritische blikken onderzoeken elke stap en elke beweging. Onze CM Models jury, bestaande uit model booker Regina Steinpress, model booker Marcel Matt, fotograaf Oliver Rudolph en twee van onze agency modellen als gastjuryleden, maken ijverig aantekeningen. Ons team, dat kan bogen op jarenlange ervaring in de modellenwereld, is het altijd snel eens over welke kandidaten een kans maken om het tot de recall te schoppen.

The Recall – de tweede ronde van interviews

Het aantal modelkandidaten krimpt van 54 tot 25 kandidaten voor ronde 2, de “Recall”. De selectie is moeilijk: veel getalenteerde jonge modellen strijden om een plaats in de modellenindex van CM Models. In de recall worden de uitverkorenen aan de tand gevoeld, of beter gezegd, aan de tand gevoeld. In kleine groepen bewijzen de kandidaten zich tegenover hun directe concurrenten. Zij tonen hun catwalkstijl en verschillende poseerstijlen volgens de instructies van de fotograaf. Vooral de uitdaging “dynamisch poseren” laat zien wie van de modelkandidaten een stevig zelfvertrouwen heeft: Een sprong. Een draai. JA de meisjes ook op hoge hakken! De blik is gericht op de camera. Na een kort advies van deskundigen krijgt elk model directe en constructieve feedback.

De uitspraak van de jury

Gefeliciteerd: We verwelkomen 16 nieuwe gezichten in ons agentschap! Naast zes nieuwe mannelijke modellen, sieren 10 nieuwe vrouwelijke modellen onze modellenportefeuille. Wij zijn verheugd en trots om onze nieuwe leden te verwelkomen. ZEG HALLO! Na 7 uur ’s avonds vinden we terecht wat rust en proosten we op een geslaagde castingdag. Op ons team, op onze modellen, op CM Models!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie