De modeshow – Tips voor modellen voor de catwalk

Ben je nog geen catwalk pro? Bekijk dan onze tips voor de catwalk! Een rechte houding is van overdreven groot belang. Je zou een boek op je hoofd moeten kunnen balanceren. Trek je schouders naar achteren en duw je bekken een beetje naar voren. Let op dat je niet te veel achterover leunt. Als je de eerste stap op de catwalk zet, stap dan altijd eerst met de bal van je voet. Het is bijna alsof je probeert te sluipen. Dit ziet er veel eleganter uit dan eerst met je hakken te stappen.

Nieuw nu! Hoogtepunt Berlin Fashion Week: De grote slotshow van CM – Lees hier meer over ons modeshowbureau.

Ren met momentum en karakter: vind je balans

Het belangrijkste is om de ene voet voor de andere te zetten. Je moet dit echt ter harte nemen, letterlijk. Je gang moet een zigzag vormen. Dit zal u ook het nodige momentum geven dat uw wandeling karakteristiek maakt. Je stappen moeten groot zijn, maar je moet niet de spagaat doen. Denk er altijd aan om je heupen te draaien. Hou je armen en handen soepel in beweging. Het moet er niet uitzien alsof je twee stijve armen hebt.

Je moet je concentreren op één punt voor je op de catwalk.

Je look moet passen bij de stijl van je kleding. Probeer te glimlachen met je ogen en houd je kin altijd omhoog. Hou altijd je hoofd recht en kalm. Aan het eind van de catwalk is er meestal altijd een bocht. Zet je linkervoet voor en pauzeer voor een paar zeer korte tellen van de muziek. U moet uw schouders en voeten zijwaarts draaien terwijl u uw hoofd naar voren houdt en over uw schouders kijkt. Na de pauze, draai je je voet terug in de tegenovergestelde richting en begin te lopen met de rechter voorvoet. Pas aan het eind draai je je gezicht weg van het publiek.

In het artikel kunt u meer te weten komen over de verschillende loopstijlen: Haute Couture & Pret-a-Porter.

Maar het belangrijkste is dat je probeert je karakter in je loopje te brengen. En je moet jezelf altijd erg aantrekkelijk vinden. Want alleen als je van jezelf overtuigd bent, kun je het publiek van jou overtuigen.

Als je nog niet goed op hoge hakken kunt lopen, leer je het snel met een beetje oefening. Mijn ultieme tip om te voorkomen dat je uitglijdt op de catwalk is om wat limonade of cola over de zolen van je hoge hakken te gieten. Uw zolen zullen na korte tijd beginnen te plakken en u zult vol zelfvertrouwen over de catwalk paraderen.

Bekijk catwalk video’s van echt goede modellen of bezoek zelf de modeshows.

Laat je vrienden je filmen terwijl je rent en poseert. U kunt dan de video’s bekijken en zelf zien wat u nog moet corrigeren.

Er is niets mis met struikelen, maar je moet waardig opstaan en verder gaan. Zelfs in dergelijke stressvolle en gênante situaties moet u professioneel en zelfverzekerd blijven.

Probeer te glimlachen met je ogen. (Smize: Glimlach met je ogen).

Berlin Fashion Week Afsluitende Show door CM

Lees hier meer over prêt-à-porter en haute couture