Hoogtepunten van de modeweek Berlijn 2015: Guido Maria Kretschmer tot HolyGhost

Voor de 17e keer vond de Mercedes Benz Fashion Week plaats in Berlijn. De hoofdstad, mode-metropool en altijd in de voorhoede van modetrends en stijl. In talrijke modeshows presenteerden bekende ontwerpers hun lente/zomercollecties 2016, waaronder Hugo Boss, Lena Hoschek, Riani, Guido Maria Kretschmer en vele anderen. Zij trokken allemaal het mode-enthousiaste, internationale vakpubliek naar de hoofdstad voor de Fashion Week. De belangrijkste attractie was de Mercedes Benz Modetent, direct achter de Brandenburger Tor. Maar ook op verschillende andere locaties presenteerden jonge, vernieuwende maar ook gevestigde modeontwerpers hun collecties en ontwerpen. Onze CM Models model booker Regina Steinpress was live ter plaatse en legde, naast de zorg voor onze modellen, de mooiste backstage momenten vast.

Hoogtepunten op dinsdag – De eerste shows

De Berlin Fashion Week begint dit jaar op 07.07.2015 met de eerste openingsshows. Met als hoogtepunt “Panorama Berlin” en het nevenevenement “IT COUTURE – The Fashion & Technology Exhibition”. Beide beginnen stipt om 9.00 uur. Natuurlijk zijn de stoelen goed gevuld, en de muziek staat aan: Mode! Het eindigt pas in de namiddag. De eerste modeshow gaat naar het modelabel “Sopopular Menswear”, dat de catwalk opent met zijn collectie “The Last March Before Victory”. De combinatie van militaire elementen en Aziatische stijl past perfect bij het modelabel. Daarna volgden verschillende beurzen, shows, nevenevenementen en modeshows, waar bekende ontwerpers zoals Lena Hoschek en Marc Cain hun nieuwe collecties presenteerden.

De vele zogenaamde nevenevenementen tijdens de modeweek in Berlijn zijn bijzonder interessant, omdat de meeste daarvan door iedereen zonder uitnodiging kunnen worden bijgewoond. Deze zijn niet zo bekend en hoogst officieel als de shows in de Mercedes Benz Modetent, waar alleen genodigden toegang hebben.

Catwalk – Indrukken van de catwalk

Onze modellen op Fashion Week Berlijn

Drie van onze Cocaine modellen hebben zich ook bewezen in de casting. Zij maken deel uit van de Berlijnse modeweek en lopen op de catwalk voor verschillende modeontwerpers. Simon loopt over de catwalk voor het modelabel Brachmann, een klassieker in de herenmode, die deze keer plaatsvond op de podiumlocatie in de “Me Collectors Room”. Een ander hoogtepunt van de Fashion Week voor ons model Simon is dat hij het enige mannelijke model is dat de catwalk verovert voor de nieuwe damescollectie van het modelabel Riani. Onze Nikola presenteert de mode van Pearly Wong, een onafhankelijk designlabel, gemaakt van monochrome kledingstukken met unieke materialen. En Niklas neemt deel aan de kleurrijke en gevarieerde IVANMAN modeshow, die een aanzet wil geven tot meer kleur. Er zijn niet veel looks in de collectie, maar attent en stijlvol! Net zoals je zou verwachten van ontwerper Ivan Mandzukic.

Woensdag Hoogtepunten – De Grote Ontwerpers

Natuurlijk gaat de tweede dag van de modeweek in Berlijn op een spannende manier verder. Er volgen nog veel meer shows van bekende ontwerpers als Anja Gockel of William Fan. Ook de after-showparty’s ’s avonds stapelen zich op, met veel beroemdheden, modellen en bloggers die samenkomen om feest te vieren.

Een bijzondere modeshow was die van ontwerper en tv-favoriet Guido Maria Kretschmer. Met zijn nieuwe collectie “Bon Voyage” presenteerde hij zijn nieuwste herfst/wintermode 2015. De collectie staat voor eenvoudige elegantie en vrouwelijkheid, gecombineerd met couture en “ready to wear” looks. Stefanie Giesinger en Betty Taube, twee voormalige kandidaten voor Duitsland’s volgende Topmodel, zijn ook op de catwalk te vinden.

Een ander hoogtepunt is de show van het ontwerpersduo Holy Ghost. Haubentaucher, een exclusieve “in-location” met een zwembad in Berlijn, werd omgetoverd tot een buitengewone catwalk. De catwalk loopt over het water en is bedekt met een oosters tapijt, waardoor een zeer mediterrane sfeer ontstaat. Honderden bezoekers verzamelen zich om deel uit te maken van dit spektakel.

Onze modellen blijven de catwalks veroveren

Een van onze Cocaine modellen heeft ook een andere catwalk baan gekregen. Simon neemt deel aan de derde show tot nu toe en presenteert de nieuwe lente/zomercollectie 2015 van ontwerpster Franziska Michael. Hij loopt nonchalant over de catwalk met een zeer creatieve en gekke outfit.

Backstage – Tussen de catwalk en Duitslands volgende topmodellen

Hoogtepunten op donderdag – bijna 30° & mode

Shows en beurzen in de middag, feesten in de avond. Dat is het motto van de modeweek in Berlijn. Er zijn ook enkele hoogtepunten op donderdag die u niet mag missen.
Modeontwerper Michael Michalsky is deze keer ook terug! Nadat hij in januari niet bij de modeweek was vanwege de ebola-uitbraak in Afrika, waarvoor hij een aanzienlijk bedrag heeft gedoneerd, is hij in juli weer van de partij. Met zijn eerste couturecollectie “Atelier Michalsky” wil hij nieuwe lievelingsstukken creëren. Zoals verwacht zal zijn nieuwste collectie zowel het vakpubliek als de modeliefhebbers zeker bekoren.

Een ander absoluut hoogtepunt op deze dag is het Nederlandse model Doutzen Kroes. Vorige week in Parijs – vandaag in Berlijn. Het beroemde Victoria’s Secret model staat deze keer niet op de catwalk, maar bij de Mercedes Benz Press Vernisasge, waar ze poseert met een betoverende avondjurk.

Onze modellen

Op donderdag, zal een van onze Cocaine modellen er weer zijn. Nikola neemt deel aan de modebeurs “Panorama Berlin”. De beurs begint al op de eerste dag en presenteert de belangrijkste trends van het komende seizoen, waaronder dames- en herencollecties, maar ook accessoires van toonaangevende lifestyle-merken.

Hoogtepunten op vrijdag – spectaculaire exit

Op de laatste dag van de Fashion Week, vrijdag, zijn er ook nog enkele hoogtepunten, evenals spectaculaire shows.

Bijzonder opwindend is de Michalsky Stylenite, waarmee de modeweek, zoals elk jaar, wordt afgesloten. Dit jaar, echter, met een “light versie”. Daar worden de ontwerper, zijn collectie en de modeweek nog eens gevierd. Natuurlijk zijn bij dit hoogtepunt alle plaatsen bezet, want iedereen wil er bij zijn op dit bijzondere einde! Op de catwalk zie je vloeiende jurken in pasteltinten, maar ook veel stof met bloemen. De bloemenkransen op de hoofden van de mannelijke modellen zijn bijzonder opvallend. Hoe opvallender – hoe beter!

Maar ook veel andere ontwerpers zoals Ewa Herzog, Dorothee Schumacher of de Turkse ontwerper Emre Erdemoglu, die hun collecties ook op de laatste dag presenteren, laten veel stof met bloemen zien. De zogenaamde “hoogwaterbroeken” lijken ook weer in de mode te zijn! Coltruien en off-the-shoulder tops zijn zeer vaak te zien op de catwalks in de Duitse mode-metropool!

Andere interessante onderwerpen over modeshows en modeweken

Lees meer over catwalks en de modeweek in Berlijn op onze blog over het agentschap:

  1. Modeweek Berlijn 2016 / winterseizoen: de hoogtepunten
  2. Modeshows tijdens Fashion Week – De mode metropolen
  3. Modeshows – de basis van elke modeshow
  4. Catwalk: Haute Couture & Pret-a-Porter
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie