Mode / Merk: Vetements – Collecties, Shows & Stijl

Vetements – het iets andere merk. Weg van de trends en concepten van de mode-industrie. Het merk is het tegendeel van de haute couture wereld en toch vestigt het zich als een zeer populair merk. Het gevoel van subcultuur, grime en jeugd wordt teruggebracht op de Parijse catwalks. Pas in 2009 richtte het designcollectief Demna en Guram in Parijs het merk Vetements op.

Vetements Collecties

Met antistijl creëren ze onconventionele looks die andere trends uitdagen. Oversized snits, asymmetrische of deconstructed looks zijn te zien op de catwalks. Met hun ontwerpen worden ze beschouwd als excentriek en avant-gardistisch. Hun mode kan worden omschreven als het werk van mensen die genoeg hadden van de modewereld. Vanuit hun eigen ontevredenheid over de modewereld creëerden de broers draagbare kleding, beter gezegd: gettomode voor mensen die in de underground voordrinken. Demna werkte in die tijd voor Maison Martin Margiela en Louis Vuitton, waar frustratie hem ertoe aanzette zelf een verandering teweeg te brengen. Het doel is niet om een nieuwe mode te creëren, maar een andere mode. Ontwerpen moeten worden voltooid tijdens het creatieve proces en zo ontstaan altijd spannende collecties. Brainstormen op kantoor is het nieuwe sleutelwoord voor de collectieplanning van het label.

https://www.instagram.com/p/B19CUHLo4mK/

Vetements outfits

Bovendien biedt Vetements Online Shop nu al kleding aan die niet langer als vrouwen & mannen hoeft te worden onderscheiden, maar gewoon collecties voor iedereen zijn. Een genderneutrale modeafdeling is de nieuwe trend! Het ontwerperscollectief maakt een einde aan de scheiding der seksen! Door te beginnen met vlooienmarktshirts, promotionele T-shirts, uniformen of restjes stof ontstaat een look die populair is op de Fashion Week.

  • Heren
  • Unisex
  • Vrouw

Vetements Video: Shows

Hun shows staan bekend om ongewone locaties, of het nu gaat om homoclubs of Mc Donalds-filialen, alles wordt aangepast aan het leven van alledag en extravagant gepresenteerd. Zelfs Jared Leto of Kanye West hebben op de eerste rij gezeten en zelf de outfits van de show gedragen. Een nieuwe modekunstvorm wordt gecreëerd en uitgevoerd met interessante materialen. Evenzo zijn hun modellen niet afkomstig uit de normale mode-industrie en modellenbureaus. 2017 waren Ikea medewerkers die hun collectie zouden presenteren.