Mode & winkelen in Hamburg: Neuer Wall, Mönckebergstraße & Modetips

Hamburg, jij parel! Telkens als je de ICE naar Hamburg neemt, raak je twee uur van tevoren al opgewonden: de haven, Jungfernstieg, Schanze & Co! De stad aan de Elbe staat voor mode, topmerken, modellenwerk en luxe. Hoewel het een beetje prijsbewuster aanvoelt dan Düsseldorf of München. De stad is duur, of het nu gaat om winkelen of wonen, maar Hamburg behoort nog steeds tot de topplaatsen als het gaat om winkelervaringen. Hamburg heeft, ja het is waar, de meeste winkelcentra in het hele land. De meeste zijn kleine, chique en elegante winkelcentra in het centrum van de stad. Naast veel flair biedt de Hanzestad ook een breed scala aan amusement, mode en, natuurlijk, lekker eten. Voor modellen, modelscouts en ons als modellenbureau is Hamburg, zoals gezegd, een echt Mekka als het om mode gaat! Luxe is op elke hoek. Of het nu Cartier, Tiffany, Prada, Versace, Chanel of Louis Vuitton is. De modeboetieks zijn idyllisch gelegen tussen het stadhuis van Hamburg en de Jungersteig. Lees hier meer over ons modellenbureau.

Meer winkeltips voor de Hanzestad? Bekijk onze lijst: Boetiek Hamburg

Mode in de binnenstad van Hamburg – winkelen tussen de haltes Mundsburg en Hamburger Straße: de Hamburger Meile

Alle toonaangevende modeontwerpers zijn ter plaatse in de oude binnenstad en het stadscentrum van Hamburg. Of het nu Jil Sander, Wolfgang Joop of Karl Lagerfeld is. Ook al zijn het geen geboren Hamburgers, ze werken al lang in de havenstad. De echte mode-iconen maken dus al eeuwenlang deel uit van de stad, en hun boetieks bepalen op natuurlijke wijze het beeld van de Hamburgse binnenstad. Wie van grotere winkels houdt, vindt er natuurlijk ook alle bekende vertegenwoordigers. Je hoeft niet ver te lopen, alleen maar naar de Mönckebergstraße: van make-upproducent MAC tot horloges van Fossil, schoenenwinkels van Görtz, Zara, Christ, en nog veel meer.

Naast luxemerken en modeboetieks zijn er ook veel plaatsen om buiten de gebaande paden te winkelen. De kleine onafhankelijke boetiekjes zijn, misschien subjectief, een beetje conservatiever dan in andere steden. Voor de beste boutique hotspot moet je echter een stukje met de metro naar Eppendorf. Hier liggen vele kleine, unieke winkeltjes naast elkaar. Trends worden hier geboren of geïmporteerd uit de hele wereld – ironisch genoeg is het moderne centrum van de avant-garde een van de oudste wijken van Hamburg. Of het nu gaat om schoenen, mode, woon- of huishoudartikelen, hier vindt de winkeltoerist alles wat zijn of haar hartje begeert. Natuurlijk zijn er ook een paar kleine specialiteiten, zoals de absoluut klokvaste pubs en koffiehuizen. Wie het graag wat creatiever heeft, kan ook terecht in de Strenschanze! Hier vindt u een mix van muziek, mode, restaurants en echte Hamburgse old-timers.

Winkelen – Gids voor de winkelcentra in het centrum van Hamburg

Dit zijn de winkelstraten om te onthouden

Zoals reeds beschreven in het bovenste deel, heeft Hamburg met zijn talrijke winkelmogelijkheden veel te bieden voor alle shopaholics en mensen die geïnteresseerd zijn in mode. Met Duitslands meeste winkelcentra (meer dan negen) en vele winkelstraten rond Rathaus, Jungferstieg en Eppendorf, kunt u inspiratie opdoen, favoriete stukken vinden en natuurlijk gewoon genieten van een kopje koffie met vrienden. Om u een goed winkeloverzicht te geven voor uw volgende bezoek aan Hamburg, volgen hier onze tips voor Hafencity aan de Elbe:

Mönckebergstraße

Deze Mönckebergstraße wordt algemeen beschouwd als het mekka of de winkelstraat bij uitstek van Hamburg. Het is gemakkelijk te bereiken, vooral voor toeristen en bezoekers die er maar kort verblijven. De Mönckebergstraße is een verkeersvrije voetgangerszone met veel mogelijkheden om te winkelen. Het strekt zich uit van het centraal station tot het stadhuis. Alle hierboven genoemde, bekende warenhuizen zoals Zara, Fossil, enz. zijn hier te vinden. Natuurlijk zijn er ook winkels buiten de modewereld. Bijvoorbeeld Karstadt, Europa’s grootste sportwinkel, maar ook elektronicawinkels zoals Saturn, enz.

Nieuwe omwalling

Financiën en haute couture, beide zijn te vinden in Hamburg op de Neuer Wall. Niet ver van de Mönckebergstraße en de Hamburgse beurs biedt deze winkelstraat alles wat uw hartje begeert, mits u natuurlijk het nodige kleingeld hebt voor de verschillende designerboetieks. De echte who’s who van de haute couture is hier te vinden: Armani, Bulgari, Tiffany, Cartier en Louis Vuitton, om er maar een paar te noemen.

Jungfernstieg

Een echt hoogtepunt in het koele noorden is de Jungfernstieg. De pittoreske straat ligt pal naast de grachten van Hamburg, een beeld dat zeker alleen hier te vinden is! Twee hoogtepunten tegelijk, de waterwegen en winkelen! Of u nu wilt winkelen of gewoon een wandelingetje wilt maken, de Jungernstieg in Hamburg heeft altijd wel iets bijzonders in petto. Onder andere schoenen en lederwaren zijn hier een echte attractie. Pas later viel ons zelfs het Hamburger Hof op (niet ver van de Jungfernstieg), ook een werkelijk prachtig vormgegeven winkelcentrum.

Trends worden hier gecreëerd: Eppendorf

Waar zijn de hipsters? De trendy wijk Eppendorf is de thuisbasis van de jonge trends. De trendy wijk is een geweldige plek om inspiratie op te doen. Wij waren vooral getroffen door de kleine goudsmeden en wevers in het centrum, zulk echt vakmanschap vind je maar zelden. Daarom is Eppendorf zeker een bezoekje waard voor mensen die in mode geïnteresseerd zijn!

Hamburgse vismarkt

Hamburgers of toeristen, iedereen ontmoet elkaar op de vismarkt. Of het nu is voor een gezellig bierfeest van lokale brouwerijen of een stevig ontbijt na een lange nacht feesten. Laat u niet misleiden door de historische naam van de vismarkt! Er is zoveel meer dan alleen stinkende vissen! Elke zondag zijn er verse snijbloemen van vriendelijke marktlui. Er is handel op elke hoek. Sinds 1703 staat de Hamburgse vismarkt voor gezelligheid, menselijkheid en een echt Hamburgs gevoel.

Hanze Kwartier Galerij Passage

Winkelcentra spelen een heel bijzondere rol in de Hanzestad. Het heeft per slot van rekening de meeste winkelcentra van heel Duitsland. De Hanse Viertel Galerie Passage is een van de negen grote winkelcentra. Een waar paradijs voor winkelliefhebbers. Of het nu mode, voedsel, lederwaren, wijn, juwelen of parfum is. In de Hanse Viertel Galerie Passage vindt u alles onder één dak. De openingstijden van de boetieks en winkels in Hamburg zijn, net als in de rest van Duitsland, gebaseerd op de typische winkelopeningstijden van 9.00 – 20.00 uur. Op zaterdag zijn de meeste modewinkels in het centrum geopend van 9.00 tot 14.00 uur. Maar als je daarna komt, heb je nog steeds de mogelijkheid om de cafés te bekijken, entertainment en muziek zijn vrijwel op elke hoek. Lees hier meer over ons modellenbureau.