Model casting le bloc 2015: Keuls modehoogtepunt nadert

Persconferentie. Coachen. Casting. Dinsdag was het zover: de casting voor de le bloc modeshow 2015! Geselecteerde modeontwerpers uit Keulen en België ontmoeten Keulse schoonheden. Op 13.06.15 vindt de show plaats in de Belgische wijk, met een catwalk in de parkeergarage. Wij steunden de organisatoren van de Stadt Revue en de twee gastontwerpers uit Vlaanderen: Met catwalk coaching, jury en selectie. Meer dan 60 modellen waren er. Wow. En zo was het:

Modellen casting voor Le Bloc modeshow 2015

Het is al druk als ons CM Models-team eergisteren aankomt in het Café “Hallmackenreuter” in de Belgische wijk. Modellen zitten verspreid aan tafels, de concurrentie wordt gretig bekeken, maar vooral de laatste tips voor de catwalk worden geanimeerd uitgewisseld. Er heerst een aangename, ontspannen en familiaire sfeer, zonder merkbare druk zoals bij andere castingevenementen. Koele drankjes en fruit staan klaar voor de deelnemers aan de casting, het weer is goed en de stemming ook. Iedereen kan haast niet wachten op het begin van de “le bloc casting”.

Le bloc is het grootste mode- en designfestival van Keulen en vindt op 13.06.2015 voor de zevende keer plaats in de Belgische wijk. Creatieven, studenten en modefanaten vullen de wijk en worden één grote, creatieve, kleurrijke bedrijvigheid. De stemming is ontspannen en er heerst een aangename vakantiesfeer. Boetieks en showrooms lokken met diverse promoties en geweldige concerten. Het hoogtepunt is de grootste openluchtcatwalk van Keulen. Lokale en internationale ontwerpers presenteren hun nieuwe must-haves van het seizoen.

En actie: de Le Bloc PK en de model casting beginnen

De modellen melden zich aan bij de ingang van de “Hallmackenreuters”, krijgen een castingnummer en worden naar de kelder geleid voor de korte Polaroid-shoot. JA, bij deze model casting krijgen ALLE deelnemers een foto! Om 16.00 uur begint op de bovenverdieping, waar ook de catwalk plaatsvindt, de persconferentie voor le bloc 2015. De Belgische gastontwerpers van dit jaar worden voorgesteld en Judith Schmitt (Stadtrevue) en Lothar Peters (Tourismus Flandern) geven een overzicht van het festival in de Belgische wijk.

le bloc presenteert ontwerpers uit Antwerpen, mode en design is een van de populairste exportproducten van België. De Belgische wijk en het grootste mode- en designfestival van Keulen “le bloc” zijn de ideale plek om Belgische ontwerpers en hun collecties voor te stellen. Naast veel muziek, dans en presentaties van de Belgische ontwerpers Marius Janusauskas en Doriane von Overeem, zal het festival natuurlijk ook dienen als reclame voor de inwonende ontwerpers en boetieks in de Belgische wijk. De winkels zijn open tot 22.00 uur en daarna is er een after-show party in de “ArtyFarty Artspace & Bar”.

Catwalk Training à la Giuseppe

Voordat de grote catwalk om 18.00 uur begint, nemen alle modellen deel aan een korte catwalkcoachingsessie met Giuseppe, een van onze “New Faces” bij Cocainemodels. Giuseppe houdt een korte toespraak en legt uit hoe hij te werk zal gaan. De modellen stellen zich op in een grote rij voor het café, Giuseppe presenteert zowel een “Male-Walk” als een “Female-Walk”. WOW, we zijn erg trots op hem! Na afloop loopt elk model een paar meter onder zijn toezicht en krijgt tips en suggesties voor verbetering. Een spektakel voor alle voorbijgangers, mobiele telefoons worden tevoorschijn gehaald en foto’s worden genomen.

De stemming stijgt, de modellen worden nerveuzer en we beseffen dat het gaat beginnen. Actie! Het eerste model gaat de catwalk op. De jury onderzoekt de kandidaten onder een “strenge” blik. Een van de juryleden is een model agent van ons Cocainemodels team: Regina. En ze is erg enthousiast over onze modellen die tot de 55 deelnemers behoren. En JA: Wij zijn trots te kunnen aankondigen dat enkele van onze “New Faces” van Cocainemodels hebben gezegevierd. Gefeliciteerd, Sophie Michelle, Selina, Susanne, Nikola, Philipp en onze catwalk pro Giuseppe Buonvino: Gefeliciteerd! Ze zullen deze zomer de catwalk bestormen op Le Bloc 2015 in Keulen. We kijken er naar uit!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie