Modellenbureau Allgäu – Model worden in Baden-Württemberg en Beieren

Bent u op zoek naar een goed modellenbureau in Allgäu? Allereerst gefeliciteerd, u woont in een van de mooiste gebieden van Duitsland! Een paar van onze modelagenten hebben ook ooit in de Allgäu gewoond. Midden tussen steden als Leutkirch im Allgäu maar ook aan de rand, Memmingen, Ulm, Sonthofen… Baden-Württemberg en Beieren, vóór de Bodensee, zijn een prachtig gebied om te wonen! Veel mensen in de Allgäu hebben ook de droom om model te worden, fotoshoots, reclamespots, modeshows,… Dit alles klinkt voor velen zeer verleidelijk, en daarom zoeken zij hier natuurlijk ook naar een serieus en goed modellenbureau. Eerst en vooral moet je jezelf de vraag stellen, wil je lokaal werken of wil je ervaring opdoen als internationaal model? Als je internationaal als model wilt werken, kies je best een agentschap uit de top vier steden. Deze omvatten Hamburg, Berlijn, München en Keulen. Hier heeft u de meeste kans om gerenommeerde cliënten te krijgen, omdat de bureaus meestal de beste prestaties leveren. Met partnerbureaus over de hele wereld, van Milaan tot Parijs, Londen, New York, Los Angeles, Tokio,…

Model staan en model worden in de Allgäu

Als u direct op locatie in uw stad wilt werken, dan moet u er altijd rekening mee houden dat de meeste klussen in de grote steden worden gedaan. Hier bevinden zich de fotograaf, de productiemaatschappijen, de visagisten, de stylisten en natuurlijk de fotostudio’s. Evenzo is de logistieke uitdaging veel gemakkelijker in een grote stad dan in een gebied. Daarom bevindt het merendeel van de arbeidsplaatsen, zeker meer dan 90%, zich in de vier grootste steden van Duitsland, waaronder Düsseldorf. Aangezien je als model relatief stipt werkt, d.w.z. op individuele opdrachten, is het geen probleem als je solliciteert bij een modellenbureau dat iets verder weg ligt. De meeste banen zijn toch landelijk, dus je zult naar Berlijn of München moeten reizen. Maar zolang je op school zit, is het eerste wat je moet doen, je carrière opbouwen. Dit kan op een relatief stipte manier gebeuren, zoals hierboven beschreven. Individuele fotoshoots om uw modellenportfolio te verbeteren, gedrukt en online. Totdat je op het punt staat af te studeren en je de eerste concrete plannen kunt maken voor je eerste verblijf in het buitenland bij een gerenommeerd partnerbureau.

Stap 1 – Bouw uw model map

Alvorens aan internationale plannen te beginnen, moet je eerst nagaan of je echt de ambitie hebt om voor lange tijd professioneel als model te werken. Dan zul je, zeker in het begin, niet veel klussen doen. Je bent een leerling, je hebt weinig tijd, je moet je voorbereiden op het leven en werken met Klaus. In het begin draait alles om het opbouwen van je modellenportfolio, maar als dit je eerste baan is, des te beter! Het belangrijkste is de tijd na school, daar moet je je op voorbereiden. Dat betekent een goed diploma halen op school en je modellenportefeuille zo ver mogelijk vooruit krijgen.

Stap 2 – Je eerste banen

De tweede stap gaat over je eerste baantjes als model, vooral als het einde van school in zicht is. Je school, je klas en ook je leraren zijn gewend geraakt aan je werk en met goede cijfers krijg je steeds meer vrijheid, vooral tegen het einde. Dus je kunt zeker een showroom in Parijs doen. De meeste jobs doe je echter in een grote stad in de buurt, bv. shoots voor online shops of Instagram. Hier kunt u uw eerste ervaring opdoen met professionele fotografen en productieteams. Wie is verantwoordelijk voor wat? Wat gebeurt er op welk tijdstip? Wat is precies mijn taak op de fotoset? Na de eerste 5 of 10 banen heb je je absolute routine gevonden, zodat je in München of Keulen kunt werken en daarna weer naar huis in de Allgäu kunt gaan.

Stap 3 – Model routine door castings en shoots

Hoe meer opdrachten je krijgt, hoe meer je eraan went onderweg te zijn, verschillende steden te zien en bij elke productie nieuwe mensen te ontmoeten. Zie je, als model moet je niet alleen flexibel zijn, maar ook communicatief! Hoe meer je werkt, hoe meer je zult wennen aan het idee om naar de grote steden te verhuizen, omdat je hier veel meer kunt doen. U kunt bijvoorbeeld gemakkelijk deelnemen aan spontane castings voor banen als u ter plaatse in Berlijn woont. Maar dat is een onderwerp dat aan het eind komt, want voor nu gaat het over het opbouwen van je modellenportfolio door middel van fotoshoots met fotografen.

Hoe solliciteer ik als Allgäu-model bij een modellenbureau?

Als u in de Allgäu woont, of het nu in Böblingen, Wangen of Ravensburg is, hebt u alleen twee eenvoudige foto’s bij daglicht met uw smartphone en uw contactgegevens nodig. Hoe de toepassing precies werkt, kunt u hier lezen, Modelagentur anschreiben.