Rekken: Stretching routine, dagelijkse stretching & yoga

Stretching – Stretching is bedoeld om spieren, pezen en ligamenten te rekken, ze soepeler en dus efficiënter te maken. Met andere woorden: rekoefeningen moeten helpen het lichaam de soepelheid te geven die nodig is voor een goede coördinatie en plezier tijdens het sporten. In dit artikel vind je 3 video’s over stretchen. Eerst een video van 5 minuten met een rekoefening die je in je dagelijkse leven kunt integreren. Dan zijn er rekoefeningen geïnspireerd door yoga en tenslotte een paar oefeningen voor een betere houding in het dagelijks leven. Als je rechtop staat, zie je er langer, fitter en zelfverzekerder uit. Terug naar Home Training en terug naar de Beauty Gids.

5 min Dagelijks strekken

Voel je je stijf en gespannen? Of heb je spierpijn van je training? Deze video is perfect om neer te komen na elke training, voor het slapen gaan of na het wakker worden! Ben je wel genoeg aan het rekken? Hier is een korte video met rekoefeningen die je gemakkelijk in je dagelijkse routine kunt opnemen. Je hoeft niet erg lenig te zijn om deze workout te doen, probeer het gewoon eens.

Yoga rekoefeningen voor thuis

Yoga-geïnspireerde oefeningen om nek-, schouder- en bovenrugpijn te verlichten. Deze stretchoefeningen helpen om spanning te verlichten en meer ontspanning en lichaamsbewustzijn te bereiken. Stretching wordt beschouwd als een universeel wapen voor zowel atleten als bureaujuffen. Zonder stretchen voelt elke training onvolledig aan. Gun jezelf 10 minuten alleen voor jezelf, je lichaam en je ziel!

Correcte houding in slechts 8 minuten

Heb je een ronde rug? Met een hoofd dat naar voren steekt als een schildpad? Zegt je moeder dat je rechter moet staan? Dit kan komen omdat je te veel zit! De typische “bureauhouding” kan leiden tot spanning en pijn in de nek, rug, schouders, onderrug en heupen. Bij deze oefening corrigeert u uw zithouding en buigt u uw lichaam in principe in tegengestelde richting. Dit opent de borst, mobiliseert de ruggengraat, strekt de schouders en de rug. Voor een betere houding! Als je rechtop staat, zie je er meteen groter, fitter en zelfverzekerder uit.

Schoonheidstips: Zumba en meer

Meer schoonheidstips! Ontdek hier meer over thuis workouts. Coole Zumba workout video’s om thuis te volgen en meer, hier. Maar ook zonder training en met alleen uw voeding kunt u uw lichaam fit, gezond en op uw evenwichtige gewicht houden. Heerlijke recepten, voedingstips om je te helpen een platte buik te krijgen of te houden, plus meer voor jou.

Zumba: Workouts, Zumba-les & Dansen

Zumba dansen en Zumba als workout zijn erg trendy. Zumba is een enigszins andere workout omdat het dans en training combineert in een sportieve rush van joie de vivre. De training is ontwikkeld door de Colombiaanse fitness trainer Alberto Perez in de jaren 90. De mix van ritmische dans en zweterige intervaltraining is niet alleen erg leuk, maar ook een echte calorieënkiller. Bovendien traint de dansworkout met elementen uit de salsa, samba en reggaeton ook het uithoudingsvermogen, de coördinatie en veel verschillende spieren – perfect voor iedereen die ook al dansend zijn conditie wil verbeteren. In deze post vind je drie coole video’s voor een Zumba workout. – Het is tijd om te dansen!

Voeding: Platte buik & avocado

Een gezonde voeding is een belangrijke bouwsteen voor onze gezondheid en ons welzijn. Meestal eten we waar ons lichaam zin in heeft, maar niet wat het echt nodig heeft. Waarom we eten, wat, wanneer en hoeveel hangt af van twee factoren – perceptie en gevoelens. Maar ook een aantal psychologische en sociale aspecten spelen een belangrijke rol. Hier kunt u leren hoe u evenwichtig en gezond kunt eten en een gram of twee lichaamsvet kunt verliezen als u dat wilt.

Voeding: Mooie huid, voeding en meer

Wil je model worden, maar heb je nog niet echt nagedacht over voeding? Bewuste voeding is niet alleen goed voor je huid en je lichaam, maar ook voor je gezondheid. Als uw huid vatbaar is voor puistjes, kunt u die voorkomen. We laten je zien hoe! Wij laten u ook kennismaken met verschillende diëten en laten u zien hoe u uw gewicht op een gezonde manier kunt handhaven. Als je je nog beter voelt zonder een onsje of twee aan je lijf, laten we je ook kennismaken met voedingsmiddelen waarmee je dit op natuurlijke wijze kunt bereiken. Recepten, drankjes en heerlijk eten, hier.

Home Training: Pamela Reif, Zumba en meer

Hier kunt u terugkeren naar het Home Training overzicht.