Sport – Training en workouts voor vrouwen: Ballet & Zumba

Sport – Ballet, Zumba en meer! Je kunt je lichaam niet alleen trainen in de sportschool of met behulp van workouts, want er zijn allerlei sporten die niet alleen leuk zijn, maar die je ook fit houden en je uithoudingsvermogen vergroten. Er zijn veel verschillende soorten sport, dus er is voor iedereen wel een sport om van te genieten. Dit artikel laat u kennismaken met enkele van deze sporten en vertelt u alle voordelen van elke sport. Deze sporten houden je fit als je model wilt worden in bijvoorbeeld Berlijn, Keulen of Parijs. Van boksen tot ballet, alles is inbegrepen. Terug naar de trainingsgids.

Boksen: de all-round sport van de modellen

Boksen is een geweldige sport die het hele lichaam vormt en definieert. Omdat boksen bijna alle spiergroepen gebruikt. Vooral je arm- en beenspieren worden getraind. Je krijgt ook een goede lichaamsspanning. Dit is ook belangrijk als je model wilt worden. Dat is waarom veel modellen dozen.

Hier zie je een boks workout van het Amerikaanse model Gigi Hadid:

Zumba: vorm je lichaam met plezier

Als je plezier wilt hebben in het verbranden van calorieën, dan is Zumba de perfecte sport voor jou. Omdat Zumba draait om plezier hebben. Zumba is een dansworkout die vooral je uithoudingsvermogen traint en vooral je buik, benen en billen. Zumba is een uitstekende sport die je figuur optimaal vorm geeft. Het voordeel is dat je Zumba overal kunt doen. Als je liever gezelschap hebt, zijn er danslessen waar je aan mee kunt doen, maar als je meer introvert bent, kun je vanuit het comfort van je eigen huis en zonder apparatuur trainen met behulp van YouTube-video’s.

Hier vind je een Zumba workout video die je meteen thuis kunt gaan oefenen:

Ballet: Sterke en gebeeldhouwde spieren

Ballet is een geweldige sport om je spieren te versterken en ze tegelijkertijd te rekken en te verstevigen. Ballet is de perfecte sport voor vrouwen die geen massieve spieren willen opbouwen, maar hun spieren willen vormen en verstevigen. Het vermindert ook het lichaamsvet en verbetert het evenwicht.

Hier vind je een ballet workout video:

Handbal: sterke spieren en concentratie

Handbal traint niet alleen je hele lichaam en je uithoudingsvermogen. Het verhoogt ook uw concentratievermogen. Vooral de arm-, schouder- en beenspieren worden getraind.

Hier vindt u een voorbeeldvideo van hoe uw handbaltraining zou kunnen verlopen:

Training tips: Yoga en meer

Ieder van ons moet regelmatig fit blijven om onze gezondheid en ons lichaam te versterken. Hier vindt u alles wat u moet weten over fitness, of het nu gaat om oefeningen voor uw rug, buik of benen. Laat u inspireren door onze trainingsschema’s en kom fit de zomer door.