Youtube Marketing Bureau – Concept, Strategie en Videoproductie

Youtube Marketing Agency – Veel van onze klanten vragen ons om advies en ondersteuning als het gaat om social media doelen en strategieën. Hoe werkt Youtube marketing en waar moet rekening mee worden gehouden bij het concept, de strategie en de videoproductie?

Youtube-strategie: Wat, hoe en wanneer publiceren?

Een complete strategie voor YouTube-marketing heeft in de eerste plaats betrekking op de individuele conceptie voor het eigen YouTube-kanaal. De inhoud moet specifiek worden voorbereid. Kortom, klassieke marketingmethoden kunnen niet één op één worden toegepast. YouTube werkt in de vorm van video’s, die meestal een lengte hebben van 30 seconden tot 12 minuten.

Tussen deze twee drempels liggen de relatief korte video’s die meestal viraal gaan, bijvoorbeeld omdat ze grappig of schokkend zijn, en de langere formaten, die meestal tussen 10 en 12 minuten lang zijn en waarin er vier worden uitgelegd, bijvoorbeeld tutorials voor doe-het-zelvers of ook instructies voor make-up en haarstyling. Naast de individuele concepten voor video’s, maar ook voor de ondersteuning van uw eigen gemeenschap, zijn geiten ook relevant voor uw YouTube-marketing.

 • Wat zijn de strategische langetermijndoelen die we met ons YouTube-kanaal willen bereiken?
 • Welke kortetermijndoelstellingen moeten bij operationele marketing worden bereikt?
 • Bovendien moet steeds de vraag worden gesteld: zijn de gestelde doelen realistisch en haalbaar?
 • Kunt u de gewenste kerncijfers bereiken door organische groei alleen of moet u ook denken aan reclame en campagnemanagement?

Conceptontwerp, redactieplan en productie

Na verdere besprekingen en gezamenlijke vaststelling van strategieën kan een samenhangend concept worden ontworpen. Dit videomarketingconcept verschilt van geval tot geval. De fundamentele vraag is of het YouTube-kanaal permanent moet worden geëxploiteerd dan wel eenmalig moet worden opgezet. Afhankelijk daarvan verschilt het concept voor de productie van de video’s. Videoproductie voor YouTube is veel complexer dan voor andere sociale netwerken zoals Facebook en Instagram. De reden hiervoor is dat, zoals reeds van tevoren is beschreven, de onderwerpen en de inhoud van de video’s zeer gedetailleerd moeten worden besproken. Niet alleen de inhoud van elke afzonderlijke video, maar het hele redactionele plan moet in een vroeg stadium worden opgesteld.

Maar niet alleen de conceptie is voldoende voor de produktie van de video’s, uiteraard moet ook rekening worden gehouden met de concurrentie. In een grotere analyse wordt nu dus gekeken naar de concurrentie en worden mogelijke kansen en mogelijkheden voor de eigen onderneming eruit gefilterd.

De productie van de video’s verschilt op dezelfde manier, afhankelijk van de doelen die aan het begin werden gesteld. Van regelmatige productieafspraken, bijvoorbeeld één keer per maand in de fotostudio of op locatie bij het agentschap of de fabriek, tot uitgebreidere YouTube-producties waarbij bijvoorbeeld artiestenmanagement, reisorganisatie, maar ook delen van eventmanagement nodig zijn. Bijvoorbeeld als het gaat om het begeleiden van bloggers naar verschillende steden voor een hotelketen. Dit wordt vervolgens gebruikt om gerichte inhoud te creëren voor de verschillende sociale netwerken. Terwijl foto’s voor Instagram en Facebook relatief snel beschikbaar zijn, moeten video’s door een videograaf worden gemaakt en natuurlijk later in videobewerking worden voorbereid zodat ze succes hebben bij de doelgroep, d.w.z. dat er vaak op wordt geklikt.

Om ervoor te zorgen dat de uitvoerig geproduceerde video’s een relatief grote kans hebben om veel kliks te krijgen, maakt ook zoekmachineoptimalisatie deel uit van het onderwerp YouTube-marketing. De meeste mensen denken aan Google wanneer zij aan zoekmachines denken, maar veel netwerken zijn zoekmachines. U kunt ook zoeken op Facebook, op Instagram en natuurlijk op YouTube. Daarom kunnen videotitels en ook cruciale trefwoorden worden gebruikt voor zoekmachineoptimalisatie.

 • Individuele conceptie
 • YouTube-doelen bepalen
 • Analyseer de concurrentie
 • Video productie
 • Geoptimaliseerde uploads
 • YouTube-video SEO

Youtube kanaal opbouw: Ontwerp en technische optimalisatie

Als bedrijf moet je de tijd nemen om je YouTube-kanaal op te bouwen. Om een sterke gemeenschap op te bouwen, is meer nodig dan alleen goede ideeën, het YouTube-kanaal moet ook goed zijn opgezet. Alle grafische elementen moeten worden ontworpen, zelfs op zodanige wijze dat zij kunnen worden aangepast voor campagnes of specials. Het gaat ook om technische optimalisatie, zodat zij een strategisch voordeel hebben ten opzichte van de concurrentie.

 • YouTube-kanaal opzetten
 • Grafisch ontwerp
 • Technische optimalisatie

Youtube Adverteren: advertenties en campagnebeheer

Adverteren op YouTube gaat aan de ene kant over het bedenken van snelle sterke video’s. Het uiteindelijke doel van advertenties en campagnes is het genereren van verkoop. Het maakt niet uit of het gaat om uw eigen online winkel, het aanmelden voor de nieuwsbrief of de verkoop van tickets voor concerten of festivals.

Daartoe moet extra video-content worden geproduceerd die precies op dit concept is toegesneden. In de meeste gevallen wordt de informatie in een veel compactere vorm gepresenteerd. Omdat je in vergelijking met een Youtube-video niet tot tien minuten de tijd hebt om de kijker te overtuigen, kunnen advertenties al na 5 seconden worden overgeslagen. Dit is precies waarom de initiële prestatie van de reclamevideo zo belangrijk is. Een goed Youtuber-bureau besteedt aandacht aan precies deze details.

De tweede stap is het versturen van gerichte informatie. Dit wordt gedaan door middel van verschillende methoden, eenvoudig uitgelegd, als een Youtuber bureau kunt u specifieke doelgroepen binnen de Youtuber connues ET selecteren voor reclame. Als we bijvoorbeeld een nieuwe smartphone op de markt brengen, kunnen we onze promotievideo’s rechtstreeks afspelen voor mensen die geïnteresseerd zijn in technologie en smartphones. Op deze manier voorkomen we verspilling in de advertenties. De laatste stap is de rapportage en monitoring van de YouTube-advertenties. Welke advertentie heeft goed gepresteerd en dus veel verkopen of registraties gegenereerd, en welke was minder sterk? Door deze gerichte planning en natuurlijk ook de gerichte evaluatie en optimalisatie van het YouTube-kanaal, vergroot u het bereik.

 • YouTube-reclame
 • Campagne controle
 • Vergroot bereik

Youtube, reclame en… Wat doet een reclamebureau?

Invloedrijke marketing op Youtube

Als influencer agency adviseren wij klanten en organiseren wij samenwerking. Lees hier meer: