Tips en trucs voor uw individuele afslankstrategie

Individuele afslankstrategie – Van dieetshakes tot recepten tot wonderpillen, Facebook, Instagram en co. bieden elke dag nieuwe tips en trucs om zogenaamd snel af te vallen. Zij beloven gemakkelijk en snel gewichtsverlies zonder veel aan het dieet te veranderen. Op het internet doen verschillende mythes de ronde over afvallen, vasten en diëten. Wij ruimen de halve kennis, geruchten en valse beloften uit de weg en laten u de voor- en nadelen zien van de meest effectieve en beproefde diëten en voedingstips. Of het nu gaat om het steentijddieet met het Paleo-dieet, het hongervrije eiwitdieet of het vette katogene dieet, met deze diëten is gezond en snel gewichtsverlies gegarandeerd.

Paleo dieet

Hoe kan ik niet alleen op een gezonde en duurzame manier afvallen, maar ook effectief iets doen tegen hoge bloeddruk, allergieën en een slechte huid? Het antwoord is: het steentijddieet. De fundamenten van het Paleo dieet gaan terug tot de tijd van de jager-verzamelaars 200.000 jaar geleden. Daarom is dit type dieet vooral gericht op onbehandelde voedingsmiddelen zoals groenten, vers fruit, onbehandelde noten en gezonde vetten en vlees. Graanproducten zoals brood en pasta zijn taboe, maar ook geraffineerde suiker is een no-go. Uit onderzoek blijkt dat deze moderne voedingsmiddelen verantwoordelijk zijn voor hartziekten, diabetes en zelfs bijdragen tot depressie. Door suiker en graanproducten te vermijden, is het Paleo dieet bijzonder veelbelovend voor gewichtsverlies.

 • De nadruk ligt op gezonde en onbewerkte producten zoals vlees, groenten, fruit en noten.
 • Verlies snel gewicht door graanproducten en suiker te vermijden.
 • Blijf van kant-en-klaarmaaltijden en zuivelproducten af

Tips: Gezond eten en afvallen

Hier vindt u meer artikelen over dit onderwerp!

Ketogeen dieet

Het ketogeen dieet belooft een maximale vetverbranding zonder vet op te offeren. Worst, vlees, groenten en eieren zijn toegestaan. Snoepjes zijn taboe. Koolhydraten zoals pasta, rijst, brood en suiker – zelfs fructose – staan niet op het menu. Het koolhydraatarme dieet is zo effectief omdat de stofwisseling moet veranderen. Het gebrek aan koolhydraten betekent dat het lichaam vetten in plaats van suiker moet gebruiken als energiebron. De lever wordt gestimuleerd om vetten af te breken om het lichaam van energie te voorzien. Dit dieet is niet alleen een van de meest effectieve om die extra kilo’s kwijt te raken, maar helpt ook bij stofwisselingsziekten.

 • Snelle vetverbranding en gewichtsverlies door het opgeven van suiker
 • Vetrijk voedsel is toegestaan op het ketogeen dieet
 • Koolhydraatarm dieet: koolhydraten zijn taboe

Intermitterend vasten

Intermittent fasting is niet direct een dieet, maar eerder een verandering van voedingsritme. Met dit soort dieet nemen we ook een voorbeeld aan onze voorouders. Toen we nog jager-verzamelaars waren, konden we niet zomaar naar de supermarkt gaan voor onze favoriete yoghurt. Vandaag hebben we een enorme voorraad voedsel de klok rond. Intermittent fasting is gebaseerd op het kiezen van perioden waarin je niet eet. Voor beginners is het het gemakkelijkst om een periode van 16 tot 20 uur per dag te kiezen om te vasten. Gedurende deze tijd mag geen vast voedsel worden genuttigd en mag alleen water en ongezoete thee worden gedronken. Tussen de vastenperioden door mag je eten wat je hartje begeert – maar natuurlijk wel zo gezond mogelijk. Gewichtsverlies met intermittent fasting duurt vaak langer dan met de hierboven voorgestelde diëten, maar is duurzaam en gezond.

 • Vasten met tussenpozen van 16 tot 20 uur per dag
 • Tussen de pauzes door, kun je eten wat je wilt.
 • Duurzaam en gezond gewichtsverlies

Koolsoep dieet

Bij dit dieet komt het hongergevoel helemaal niet op, omdat je zoveel koolsoep kunt eten als je aankunt. Het principe van dit dieet is dat het verteren van kool meer calorieën verbrandt dan de groente bevat. Met deze vetverbrander kun je in een week vijf tot acht kilo afvallen. Het caloriearme dieet zorgt ervoor dat het lichaam zijn eigen koolhydraatvoorraden aanvalt. Aangezien dit een sterk uitdrogend effect heeft, is het belangrijk om bij dit dieet veel te drinken. Het nadeel is het bijna voorgeprogrammeerde jojo-effect en de eenzijdige voeding.

 • De focus ligt op koolsoep
 • Snel afvallen door een caloriearm dieet
 • Het nadeel is het eenzijdige dieet en het jojo-effect

Eiwitdieet

Eiwit is een wonderwapen in de strijd tegen de kilo’s. Heidi Klum verloor ook haar baby pondjes met behulp van het proteïnedieet en stond na acht weken weer op de catwalk. Aangezien ook bij dit dieet koolhydraten volledig worden vermeden, verliest het lichaam veel water en dus gewicht, vooral in de eerste dagen. Eiwitten vullen meer dan koolhydraten. Cravings komen niet voor! Omdat koolhydraten en suiker worden vermeden, wordt ook de bloedsuikerspiegel niet uit het lood geslagen. In plaats van suiker worden bij dit dieet ook vetreserves als energiebron gebruikt. Het is belangrijk dat elke maaltijd eiwitten bevat. Al met al is dit een dieet dat gezond gewichtsverlies belooft zonder trek.

 • De nadruk ligt op eiwitrijke maaltijden zoals: Vis, eieren, gevogelte en noten.
 • Dieet zonder trek en zonder jojo effect
 • De bloedsuikerspiegel blijft stabiel en wordt niet uit het lood geslagen.

Dieet recepten

Dieet betekent niet uithongeren. Er zijn veel recepten die bij de voorgestelde diëten passen om u te helpen gezond te eten en duurzaam gewicht te verliezen. Opdat u zich niet zou vervelen bij het eten, hebben wij een verzameling ongewone recepten voor u samengesteld. Of het nu een caloriearm ontbijt is of een gezonde snack voor tussendoor, wij hebben hier creatieve recepten en ideeën voor je uitgezocht.

Vragen en antwoorden

Hoe kan ik snel afvallen?

Afvallen kan in een paar dagen. Het hangt altijd af van het dieet en het calorieverbruik. In de regel verliest het lichaam het meeste gewicht tijdens de eerste dagen van een dieet, omdat het water het eerst wordt uitgespoeld.

Welke voedingsmiddelen zijn goed om af te vallen?

Om snel en blijvend gewicht te verliezen, moeten koolhydraten worden vermeden. Dit omvat ook suiker. Pasta, broodjes en chocoladerepen zijn dus taboe. Stadensen, je moet overschakelen op groenten en rauwe groenten. Voor effectief gewichtsverlies en om te beslissen welk dieet het beste bij u past, kunt u het beste de hierboven beschreven diëten en tips bekijken.

Welke vruchten stimuleren de vetverbranding?

Grapefruit is een van de ultieme vetverbrandende vruchten. De bitterzoete vrucht verzadigt het lichaam en bevat bijna geen calorieën en vetten. Het actieve bestanddeel naringine zorgt ervoor dat de spijsvertering wordt gestimuleerd. Bovendien heeft de wondervrucht een positieve invloed op de insulinespiegel.

Hoe kun je alleen op de buik afvallen?

Vet verliezen in slechts één deel van het lichaam is onmogelijk. Om de hoeveelheid vet in het lichaam te verminderen, zijn de hierboven voorgestelde diëten veelbelovend. Als je suiker en koolhydraatrijk voedsel in je dieet vermijdt, gaat het lichaam vetreserves gebruiken als energiebron in plaats van suiker. Dit verlaagt het vetgehalte.

Wat moet ik eten voor een gezonde voeding?

Een gezonde voeding is ook een evenwichtige voeding. Dit betekent niet dat je alleen maar appels en wortels moet eten, integendeel. De variatie is wat het mogelijk maakt het lichaam voldoende van de belangrijkste voedingsstoffen te geven. Vooral veel water drinken is essentieel. Een gezond persoon zou 1,5 liter per dag moeten drinken. Naast volkorenproducten moet u voor een gezonde voeding ook vijf porties groenten en fruit per dag eten. Suiker en zout alleen met mate.

Welk voedsel is ongezond?

Tot de top van ongezondste voedingsmiddelen behoren – wie had dat gedacht – zoetigheden. De koolhydraten in suiker zorgen ervoor dat onze bloeddruk en insulinespiegel door het dak gaan. Witte bloem en granen hebben hetzelfde negatieve effect. Kant-en-klaarmaaltijden en witte rijst horen thuis op de lijst van ongezondste voedingsmiddelen.

Tips: Gezond eten en afvallen

Hier vindt u meer artikelen over dit onderwerp!