Video & Film Agentschap: Planning, productie, montage – Taken

Video & Film Agency – Wanneer je als model werkt, op castings, fotoshoots of zelfs videoshoots gaat, ontmoet je veel mensen van verschillende soorten agentschappen. Heel vaak natuurlijk reclamebureaus, marketingbureaus, maar vooral film- en videobureaus, want zij produceren de nieuwe reclamefilms die we vervolgens zien op streaming portals, op tv, in de bioscoop of zelfs op grote schermen in de binnenstad. Hier is een beetje inzicht in het werk van een film- en videobureau, met de belangrijkste taken. Terug naar iedereen: Agentschappen.

Wat zijn de doelstellingen van een video/film agentschap?

Het grote doel van elk video/filmbureau is het maken van videomateriaal dat later in diverse media wordt gebruikt. Daartoe plannen ze concepten, video-instellingen, de opnames zelf, vervolgens bewerken ze het videomateriaal en, indien nodig en als het bureau groot genoeg is, plannen ze ook de publicatie.

Beoordeling van de behoeften en planning van de instelling

Voordat een seconde videobeelden wordt opgenomen, houdt elk video/filmbureau zich in de eerste plaats bezig met conceptie, behoeftenanalyses en planning van de settings.

Videoconcepten worden niet altijd rechtstreeks door het bureau gemaakt, soms worden ze ook vooraf gemaakt door reclamebureaus of marketingbureaus en vervolgens als concept aan het bureau doorgegeven.

Concreet begint het werk echter altijd met de behoeftenanalyses, wat eenvoudig gezegd betekent: wat is er nodig voor een bepaalde opname, voor een bepaald concert? Hiervoor plant het bureau de juiste teams, de optimale technologie van camera’s tot kabels tot batterijen, de juiste locatie is ook nodig en nog veel meer kleine details.

Filmen op de set: Productie

Uiteindelijk gaat het schieten snel, modellen worden geboekt voor 8 uur, het team is op locatie, dan is het voorbij. Wat op die dag niet kan worden geproduceerd, is daarna moeilijk opnieuw te produceren. Het is vooral duur! Daarom is de planning van het video/filmbureau zo belangrijk. Vaak begint het maanden van tevoren. Maar soms slechts een paar weken ervoor.

Een schietdag is precies getimed, met een schema, zodat er niets mis gaat. Via de analyse van de behoeften moet alles wat belangrijk is, van de individuele teamleden tot de technologie en de samenstelling, aanwezig zijn.

Monteren en knippen van het videomateriaal

Na de productie is het tijd om het videomateriaal te bewerken en te knippen. Het juiste licht, de juiste kleuren, de juiste sequenties (filmfragmenten).

De sneden worden dan gemaakt op basis van het aan het begin geleerde concept. Zo ontstaat stap voor stap de afgewerkte videofilm, die eerder werd bedacht door een creatief bureau, een reclamebureau of zelfs het video/filmbureau zelf.

Wat doet een video / film agentschap?

Ook hier weer snel de belangrijkste taken van het agentschap:

  • Beoordeling van de behoeften en planning van de instelling
  • Filmen op de set: Productie
  • Monteren en knippen van het videomateriaal
  • Retoucheren voor extra foto’s
  • Publicatie van de video’s

Agentschappen: Marketing, Media & Reclame

Bureaus – Media, Reclame & Marketing, er zijn zoveel, verschillende soorten bureaus. Als model werk je met veel bureaus op de set voor fotoshoots, modeshows of commercials. Hier is een klein overzicht voor je.