Video- en filmbureau: planning, productie, montage – Taken

Video & Film Agency – Als je als model werkt, op castings, fotoshoots of zelfs videoshoots gaat, ontmoet je veel mensen van verschillende soorten bureaus. Heel vaak natuurlijk reclamebureaus, marketingbureaus, maar vooral film- en videobureaus, omdat zij de nieuwe reclamefilms produceren die we vervolgens zien op streamingportals, op tv, in de bioscoop of zelfs op grote schermen in het stadscentrum. Hier volgt een klein inzicht in het werk van een film- en videobureau, met de belangrijkste taken. Terug naar alles: Marketingbureaus.

Wat zijn de doelen van een video/filmagentschap?

Het grote doel van elk video-/filmbureau is om videomateriaal te maken dat later in verschillende media wordt gebruikt. Om dit te doen, plannen ze concepten, video-instellingen, het filmen zelf, vervolgens monteren ze het videomateriaal en, indien nodig en als het bureau groot genoeg is, plannen ze ook de publicatie.

Beoordeling van behoeften en planning van de instelling

Voordat er ook maar één seconde video wordt opgenomen, houdt elk video-/filmbureau zich voornamelijk bezig met conceptie, behoeftenanalyses en het plannen van de instellingen.

Videoconcepten worden niet altijd rechtstreeks door het bureau gemaakt, soms worden ze ook van tevoren gemaakt door reclamebureaus of marketingbureaus en dan als concept doorgegeven aan het bureau.

Concreet begint het werk echter altijd met de behoefteanalyses, wat simpel gezegd betekent: wat is er nodig voor een bepaalde shoot, voor een bepaald concert? Hiervoor plant het bureau de juiste teams, de optimale technologie van camera’s tot kabels tot batterijen, de juiste locatie is ook nodig en nog veel meer kleine details.

Filmen op de set: Productie

Uiteindelijk gaan de opnames snel, modellen worden voor 8 uur geboekt, het team is op locatie en dan is het allemaal voorbij. Wat die dag niet geproduceerd kan worden, is achteraf moeilijk opnieuw te produceren. Bovendien is het duur! Daarom is de planning van het video/filmbureau zo belangrijk. Vaak begint die al maanden van tevoren. Maar soms ook pas een paar weken van tevoren.

Een opnamedag wordt nauwkeurig getimed, met een schema, zodat er niets misgaat. Door de behoefteanalyse moet alles wat belangrijk is op zijn plaats zitten, van de individuele teamleden tot de technologie en make-up.

Monteren en knippen van het videomateriaal

Na de productie is het tijd om het videomateriaal te bewerken en te knippen. Het juiste licht, de juiste kleuren, de juiste sequenties (filmfragmenten).

De cuts worden dan gemaakt op basis van het concept dat aan het begin is geleerd. Op deze manier ontstaat stap voor stap de afgewerkte videofilm, die eerder was bedacht door een creatief bureau, een reclamebureau of zelfs het video/filmbureau zelf.

Vind uw marketingbureau!

Nu in FIV Magazine, de top 100 marketingbureaus:

Wat doet een video/filmagentschap?

Ook hier weer snel de belangrijkste taken van het agentschap:

  • Beoordeling van behoeften en planning van de instelling
  • Filmen op de set: Productie
  • Monteren en knippen van het videomateriaal
  • Retoucheren voor extra foto’s
  • Publicatie van de video’s

Agentschappen: Marketing, Media & Reclame

Bureaus – Media, Reclame & Marketing, er zijn zoveel verschillende soorten bureaus. Als model werk je met veel bureaus op de set voor fotoshoots, modeshows of commercials. Hier is een klein overzicht voor je.