Wet mager model: magere modellen worden verboden in Frankrijk

Het debat over magere modellen is alomtegenwoordig in modellenbureaus. Toen wij vanmorgen op kantoor aan de eerste thee zaten, zagen wij in de spiegel de kop dat nu in Frankrijk magere modellen officieel van catwalks en fotoshoots zijn geweerd. Wie onder een bepaalde BMI komt en geen doktersattest heeft waaruit blijkt dat zijn gezondheid verenigbaar is met zijn beroep, krijgt zware sancties opgelegd.

De kop van de ochtend – Magere modellen worden verboden in Frankrijk

De Lean-modelwet treedt vandaag in werking. De nieuwe Franse wet is niet gebaseerd op een bepaald gewicht, maar op de body mass index, of BMI. De BMI is opgebouwd uit het lichaamsgewicht en de lengte. Het resulterende getal geeft aan of u ondergewicht, licht overgewicht, normaal gewicht, licht overgewicht of direct overgewicht hebt. Volgens de wet mogen mannen een BMI van 20 hebben, vrouwen maximaal 19.

De body mass index (waarden voor volwassenen)

  • Onder 16 Ondergewicht
  • Tussen 16 en 18,5 Licht ondergewicht
  • Tussen 18,5 en 25 Normaal gewicht
  • Tussen 25 en 30 Licht overgewicht
  • Meer dan 30 Overgewicht
  • Hier kunt u een BMI calculatorvinden

U kunt meer over dit onderwerp lezen in het actuele artikel in de Spiegel, Berufsverbot: Frankreich Verband Magermodel zum Laufsteg. Wie zich niet aan de regels houdt, betaalt zware boetes, bijna 40.000 euro. Vele modellenbureaus in Frankrijk hebben zich maanden geleden al over deze wet beklaagd en initiatieven hiertegen genomen.

TV-nieuws over het onderwerp magere modellen in de modewereld

N24 – Frankrijk debatteert over een wet voor modellen op de catwalk

Het artikel in de Spiegel beschrijft in detail waarom de wet in Frankrijk is aangenomen. Eerder, in april, had de Franse Assemblée Nationale in eerste lezing haar zegen aan deze wet gegeven. Nu de richtlijn daadwerkelijk in werking is getreden, zijn er natuurlijk al critici op het toneel verschenen. Dit is hoe N24 het beoordeelde:

Euronews – Israël: Magere modellen verboden in advertenties

Euronew mengt zich ook in het debat, omdat er in Israël ook een verbod op magere modellen bestaat.

Een gezond dieet? We ontdekken

We weten allemaal dat onze voeding een beslissende rol speelt in een gezond leven. Wie niet gezond eet, staat aan vele gevaren bloot. Sommige mensen zien hun ongezonde eetgewoonten terug in de vorm van zwaarlijvigheid of een slechte huid. Maar zelfs degenen die kunnen genieten van een slank figuur en een mooie huid, beschadigen hun lichaam met een ongezond dieet zonder dat ze het direct zien. Lees meer

Verdere links over het onderwerp van de Lean Model Act

Foto door anetlanda, fotolia.com

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie