Bermuda: Virtueel model met schandalen en muziekcarrière

Bermuda – Virtuele influencers zoals zij nemen Instagram over. Blond, perfect figuur, mooi gezicht. Is ze echt? Dit is de vraag die velen stellen, maar het blonde model is niet echt. Een van de beroemdste en schandaligste virtuele beïnvloeders is Bermuda. Ze werd succesvol door haar schandalen en vroegere negatieve karakter. Het It-meisje heeft een ontluikende muziek- en modellencarrière. Zijn digitale influencers de vervanger van Naomi Campbell of Bella Hadid?

Wie is Bermuda en wat heeft het uitgelokt?

Bermuda, is sinds 2016 een controversieel blond virtueel model uit LA, bekend om het ophitsen van de digitale wereld van sociale media. Het virtuele model is zeer politiek georiënteerd en was een aanhanger van Trump, maar haar standpunten zijn sindsdien veranderd. Ze geloofde ook niet in klimaatverandering. Ze bracht andere schandalige acties die hielpen meer volgelingen te krijgen. April 2018, Bermuda hackte Lil Miquela’s Instagram account. In het proces, verwijderde zij vele foto’s en postte computer-gegenereerde avatars, waaronder haar foto’s. Ze schreef in de beschrijving:

“Hallo mensen! Dit is Bermuda. Dus… Jullie zijn voorgelogen door een nepperd. Wie gelooft dat letterlijk voor een seconde? Blijkbaar veel van jullie. …Sorry, Miquela. Ik heb geprobeerd je te sms’en, ik heb geprobeerd te bellen, maar je blijft me negeren. Je hebt dit over jezelf afgeroepen, meisje. Laat een reactie achter als je om de waarheid geeft, k? ? Volg me @bermudaisbae.”

Dit bracht Miquela echter tot meer dan een miljoen volgers op Instagram, en was een mijlpaal die veel deuren opende in de influencerwereld, waaronder lucratieve merkdeals met celebrityontwerpers. Miquela liet zich niet klein krijgen en bleef proberen de mensen te bewijzen dat ze een echt mens was. En dat is precies wat Bermuda niet leuk vond. Ze plaatste foto’s op haar eigen Instagram-account en bleef Miquela bedreigen. Intussen hebben de twee zich verzoend en zijn nu zeer goede vrienden.

Is het echt gehackt?

Nee, het hele verhaal was een marketingstrategie van de makers om meer volgers en aandacht te krijgen.

Wat doet Bermuda voor de kost?

Bermuda is nu een bekende influencer en heeft op haar Instagram reclame gemaakt voor Chanel, Balenciaga, Tesla, Adam Selman en Starbucks. Ze brengt ook haar eigen muziek uit, die al meer dan 400.000 keer is bekeken op YouTube. Op Instagram heeft Bermuda inmiddels talloze volgers en krijgt het per foto zo’n 20-40 duizend likes.

Referenties

Liefde tussen virtuele beïnvloeders?

Bermuda en Blawko22 waren vroeger een koppel. De relatie eindigde echter. Ze hebben elkaar ontmoet via Instagram. Blawko ontdekte haar door de ruzie tussen haar en Miquela. Toen Bermuda van maatschappij veranderde, waar Blawko en Miquela waren, ontmoetten ze elkaar. Bermuda kreeg een beter uiterlijk en haar persoonlijkheid veranderde. De twee ontmoetten elkaar vaker en werden toen een stel.

De twee hadden echter verschillende karakters. Blawko was altijd erg positief en wilde alleen het beste, terwijl Bermuda erg negatief was. Ze gingen uit elkaar omdat Bermuda Blawko wilde veranderen en hij dat niet leuk vond. De drie virtuele personages zijn desondanks vrienden. Net als Blawko22 en Lil Miquela is Bermuda het project van Brud, opgericht door Trevor McFredries en Sara DeCou.

The Three Virtual Models worden vertegenwoordigd door PR-bedrijf Huxley en worden gesteund door Spark Capital, Sequoia Capital, M Ventures, BoxGroup, Chris Williams, Founders Fund en WME.

Virtuele Influencers: Top Lijst! Lil, Miquela, Zoe Dvir & Co.

We duiken in de wereld van digitale modellen, influencers en Instagramsterren. Virtuele influencers veroveren de markt en zijn niet langer een hype. Lil Miquela, Zoe en Ella! Het gaat allemaal over mode en welke buzz deze virtuele persoonlijkheden creëren in de modewereld. Wie zijn dat? Wie heeft ze gemaakt? Welke rol spelen ze in de hedendaagse mode en sociale mediawereld. Wij laten u kennismaken met modellen als Lil Miquela en Ella Stoller, de eerste twee virtueel gecreëerde modellen, en met wat elk van hen zo bijzonder maakt. En hoe ze het voor elkaar kregen om op de catwalks en covers te komen. Hier is de top lijst van virtuele avatars:

Zoe Dvir: Van barman tot catwalk model

Zoe Dvir is niet alleen op het avatar podium. De eerste virtuele influencer werd in 2016 gecreëerd door Trevor McFredries en Sara Decou. Lil Miquela is een van de beroemdste digitale modellen. Een ware revolutie in de modewereld. Kendall Jenner, Bella of Gigi Hadid waren het nieuws van gisteren. De virtuele modellen werken zich langzaam een weg omhoog in de modewereld. Zoe Dvir bestaat nog maar kort en heeft al een modeshow gelopen en op de cover van een tijdschrift gestaan. Lees hier meer over het catwalk model:

Lil Miquela: Instagram-ster uit de VS & puur digitaal

Het Braziliaans-Amerikaanse model, muziekartieste en influencer heeft tot nu toe de wereld op zijn kop gezet met haar bijna 3 miljoen. Op het eerste gezicht, zou je denken dat ze een levend persoon is. Ze draagt echte kleren zoals Supreme en luxe merken zoals Chanel. Haar uitvinders Trevor McFredries en Sara DeCou creëerden samen met Brud, een technologie start-up in Los Angeles. Nu werkt ze met modellen als Bella Hadid en krijgt ze grote samenwerkingscontracten.