Lil Miquela: Instagram-ster uit de VS & puur digitaal

Virtual Models – Het Braziliaans-Amerikaanse model, muziekartieste en influencer heeft tot nu toe de wereld op zijn kop gezet met haar bijna 3 miljoen. Op het eerste gezicht, zou je denken dat ze een levend persoon is. Ze draagt echte kleren zoals Supreme en luxe merken zoals Chanel. Haar uitvinders Trevor McFredries en Sara DeCou creëerden samen met Brud, een technologie start-up in Los Angeles. Nu werkt ze met modellen als Bella Hadid en krijgt ze grote samenwerkingscontracten. De modellen hebben een eigen persoonlijkheid en een eigen leven, waarin zij vertellen over hun vrijetijdsbesteding met behulp van verhalen vertellen.

Virtuele verschijning met echt karakter

Een lieve look en elke dag perfect gestyled, dat is waar haar volgers van houden bij Miquela. Het beste is dat ze kan veranderen als ze wil en niet veroudert! Terwijl de modellencarrières van Heidi Klum en Kate Moos al voorbij zijn, is haar carrière nog maar net begonnen. Net als de carrières van virtuele modellen Ella Stoller en Zoe Dvir. De trend van deze virtuele sterren gaat echter al lang verder dan Instagram; ook een carrière als model is hen al voorspeld. Zij inspireren anderen en zijn rolmodellen voor veel mensen daarbuiten. Zij zet zich in voor Black Live Matters en inspireert jonge mensen om de wereld anders te zien. Ook al beweren velen dat het allemaal nep is, er zitten echte mensen achter de avatars. Hier vindt u andere succesvolle virtuele modellen in de wereld:

Alles wat je moet weten over Lil Miquela!

De virtuele avatar is niet alleen een influencer, model of muzikant, maar heeft ook een YouTube-carrière. In de video geeft Miquela niet alleen een kleine inkijk in haar leven, maar toont ze ook trots wat ze tot nu toe heeft bereikt.

Instagram: het echte leven met een digitale avatar

In 2016 ging haar Instagram-account live. Slechts een paar jaar later, en met bijna 1000 berichten, wordt ze gevolgd door bijna 3 miljoen mensen. Miquela is een virtuele megaster. Zij toont haar beste kanten, haar opvallend afwijkende stijl en haar dagelijkse leven met haar vrienden, zoals Bermuda of Blawko22, die ook virtuele avatars zijn. Ze is ook helemaal populair onder de sterren. Ze post foto’s met Saweetie , die beroemd werd door haar single “My Type”, terwijl ze samen rondhangen en in een café zitten. Ze geeft de echte beïnvloeders een run voor hun geld. Maar zij belichaamt precies waar de jonge generatie naar op zoek is. Perfectie.

Miquela’s Instagram geschil met Bermuda

De knappe influencer verscheen in 2016 voor het eerst op verschillende sociale mediakanalen. De makers van de avatar hielden in het begin echter geheim dat Lil Miquela een kunstmatige persoon was. Het succes begon toen een andere virtuele avatar Bermuda een ruzie begon tussen de twee. Daarbij heeft Bermuda Miquela’s Instagram gehackt en aan de hele wereld laten weten dat de influencer niet echt is. In het proces verwijderde zij vele foto’s en plaatste computer-gegenereerde avatars, waaronder haar eigen foto’s. Er was niet alleen een geschil tussen twee virtuele personages, maar ook tussen twee bedrijven. Na de ruzie tussen Bermunda en Miquela, geeft ze toe een virtueel wezen te zijn.

Is het echt gehackt?

Nee, het hele verhaal was een marketingstrategie van de uitvinders om meer volgers en aandacht te krijgen. Influencers worden steeds belangrijker in marketing. Een individueel personage verkoopt producten beter dan reclame op TV, omdat veel mensen het personage vertrouwen. Haar bekentenis ging via de sociale media. – en haar bereik groeide mee.

Muziekcarrière: popsongs, dansjes en covers

Lil Miquela heeft intussen vele muziekvideo’s uitgebracht en haalt een gemiddelde van meer dan 4 miljoen clicks per video. Lil Miquela’s muziek ligt in de pop- en housegenres en heeft al veel volgelingen gevonden. In 2017 bracht de avatar haar eerste single Not Mine uit. Dit werd gevolgd door andere nummers zoals Hate Me, Speak Up en Money. De liedjes worden zeer goed ontvangen door haar volgelingen en krijgen positieve feedback. De avatar is in elke video te zien, ze danst altijd, interacteert met de camera en heeft plezier met haar vrienden.

Hier is de videoclip van Speak Up:

Miquela brengt ook nummers uit met andere beroemde zangeressen, zoals Teyana Taylor, een Amerikaanse zangeres, actrice, danseres en model. Samen brachten ze het nummer Machine in 2020 uit. De videoclip is op YouTube al zo’n 1,4 miljoen keer bekeken.

Miquela’s successen en samenwerkingen: Prada, Calvin Klein & Co.

Zij werd niet alleen beroemd door de controverse of de muziek, maar ook door baantjes, zoals bij Calvin Klein. Ze gebruiken Lil Miquela’s roem voor reclamespots. In mei 2019 haalde Calvin Klein de krantenkoppen toen Lil Miquela verscheen naast supermodel Bella Hadid.

Kijk er eens naar:

Eigen Giphys voor de virtuele beïnvloeder

Het model is niet alleen te zien in video’s of op foto’s, maar ook in tijdschriften als Elle en Vogue. Dus werkte Prada samen met het fictieve model en creëerde een reeks stickers samen met Giphy en Instagram. Ze postte een foto van zichzelf met een look uit de nieuwe Prada 2018 collectie. Op deze manier werd ze deel van de Milanese modeweek.

Samsung Galaxy: virtuele influencer ontmoet Galaxy

Ze promoot de nieuwe Samsung Galaxy samen met Millie Boby Brown, dj en producer Steve Aoki en gamer Ninja.

#Team Galaxy is een wereldwijde gemeenschap van Galaxy-gebruikers en -fans die de filosofie van Samsung “Do What you can’t!” ondersteunen.

Dat is de officiële verklaring van Samsumg. Lil Miquela brengt de commercial naar de 21e eeuw.

Hier vindt u een korte lijst van Lil Miquela’s prestaties:

  • Dior
  • Chanel
  • Prada
  • Gucci
  • Porsche
  • Burberry
  • Jacquemus
  • Jean Paul Gaultier
  • Moschino

Virtuele Influencers: Top Lijst! Lil, Miquela, Zoe Dvir & Co.

We duiken in de wereld van digitale modellen, influencers en Instagramsterren. Virtuele influencers veroveren de markt en zijn niet langer een hype. Lil Miquela, Zoe en Ella! Het gaat allemaal over mode en welke buzz deze virtuele persoonlijkheden creëren in de modewereld. Wie zijn dat? Wie heeft ze gemaakt? Welke rol spelen ze in de hedendaagse mode en sociale mediawereld. Wij laten u kennismaken met modellen als Lil Miquela en Ella Stoller, de eerste twee virtueel gecreëerde modellen, en met wat elk van hen zo bijzonder maakt. En hoe ze het voor elkaar kregen om op de catwalks en covers te komen. Hier is de top lijst van virtuele avatars:

Blawko22: Digitaal model met badboy vibes

Miquela en Bermuda hebben al naam gemaakt in de wereld van digitale modellen. Naast de twee vrouwen is er nu eindelijk een man aan de zijde van de digitale modellen. We presenteren: Ronald F. Blawko. Bekend als Blawko22, hij is aantrekkelijk, mysterieus en een echt sekssymbool. Net als een echt model zorgt hij voor sensatie en vermaak, bijvoorbeeld met zijn turbulente liefdesleven.

Zoe Dvir: Van barman tot catwalk model

Zoe Dvir is niet alleen op het avatar podium. De eerste virtuele influencer werd in 2016 gecreëerd door Trevor McFredries en Sara Decou. Lil Miquela is een van de beroemdste digitale modellen. Een ware revolutie in de modewereld. Kendall Jenner, Bella of Gigi Hadid waren het nieuws van gisteren. De virtuele modellen werken zich langzaam een weg omhoog in de modewereld. Zoe Dvir bestaat nog maar kort en heeft al een modeshow gelopen en op de cover van een tijdschrift gestaan. Lees hier meer over het catwalk model: