Chanel video’s: Top commercials, emotionele imagofilms & Behind The Scenes

Chanel – een merk met een bewogen geschiedenis dat een revolutie teweegbracht in de wereld van mode en mannequins. Vandaag de dag is Chanel niet meer weg te denken uit de modegigant. Het luxemerk produceert nu niet alleen kleding, schitterende accessoires en make-up, maar ook parfums. Vooral Chanel No. 5 hoort thuis in de garderobe van elk mode-icoon, of van degenen die dat willen worden. Hier kun je zien welke reclamespots en imagofilms er zijn van het luxelabel en welke schaamteloze verhaallijnen de creatieve geesten altijd bedenken. Net als Gucci, Bottega Veneta en Givenchy is Chanel een van de meest succesvolle modemerken ter wereld.

Coco Chanel, haar mode-imperium en de ‘little black dress

Het luxemerk Chanel, dat tegenwoordig internationaal succesvol is onder leiding van Karl Lagerfeld, had een bescheiden begin. Coco Chanel, de oprichter, worstelde met weinig enthousiasme aan het begin van haar carrière. In de jaren 1910, toen vrouwenmode werd gekenmerkt door stijve kokerrokken en ongemakkelijke korsetten, stelde Coco Chanel, die uit een arm milieu kwam, geëmancipeerde en functionele mode voor vrouwen voor. Haar eerste collectie bestond uit luchtige blouses, wijde broeken en de nu beroemde ‘little black dress’.

Chanel: klassieke vrouwelijke mode en fijne sieraden

Chanel staat bekend om het herontwerpen van traditionele snits met moderne kleuren en materialen. Coco Chanel ontwierp ook sprankelende sieraden die de Parijse dames van die tijd sierden. Haar sieraden speelden met het licht en creëerden een spannend samenspel van licht en schaduw.

Hou je van Chanel? Ken je…

Lees hier meer over:

Bekend van Chanel No. 5 & de ‘little black dress’.

Chanel, het bekende modehuis uit Frankrijk, staat wereldwijd bekend om haar tijdloze creaties. Vooral bekend zijn Chanel No. 5, een iconisch parfum, en de ‘little black dress’, een tijdloos kledingstuk dat elegantie belichaamt.

De ‘kleine zwarte jurk

We komen zo bij Chanel No. 5 in de sectie parfums.

Meer van Chanel: Video’s en campagnes

Hier heb ik nog 3 geweldige voorbeelden van:

  1. Over the Moon – Sieraden van Chanel! Campagne
  2. Chanel tassencollectie – tassen in lentekleuren
  3. Na afloop: Geuren van Chanel

Over the Moon: Sieraden van Chanel! Campagne

Een op de maan geïnspireerde sieradencollectie, een gedeelde reis van vreemden naar vrienden die de maan bereiken. Een boeiend verhaal dat de kijker naar binnen trekt en in een ontspannen stemming brengt. De sieradencollectie staat centraal.

Chanel tassencollectie: tassen in lentekleuren

De nieuwe tassencollectie voor de lente is gearriveerd. Met lichte, opvallende kleuren maken ze elke outfit compleet. Of je nu gaat winkelen of reizen. De tassen zijn verkrijgbaar in verschillende maten en kleuren en kunnen perfect gecombineerd worden met andere items uit de huidige collectie.

Chanel geuren: fruitige parfums en spannende verhaallijnen

Chanel viert ook wereldwijd succes met haar talrijke parfums. De subtiele maar langdurige unieke geuren hebben één ding gemeen: ze bevatten allemaal aroma’s van de beroemde Chanel Camelia bloesem als basisnoot. Opgebouwd met andere delicate geurnoten is elk parfum een kunst op zich. Jarenlang onderzoek, de beste kwaliteit bloemen en fruit en het vakmanschap van traditionele parfummakers. Dit alles wordt hier gecombineerd. Dit zijn de parfums van Chanel.

  1. Commercial ‘Coco Mademoiselle’ met Danila Kozlovski
  2. De klassieker: Chanel N°5 met een sensuele Audrey Tautou
  3. Chanel Creatief! Honderd dansers

Supermodel Gisele Bündchen voor Chanel

Gisele Bündchen is het nieuwe gezicht van Chanel No.5, een reeks bekende persoonlijkheden zoals Nicole Kidman en Brad Pitt. De campagne benadrukt haar natuurlijke schoonheid en moderniteit. Regisseur Baz Luhrmann keert terug voor de opnames.

Coco Mademoiselle’ commercial met Keira Knightley

Het portret van een vrouw met een unieke en zorgeloze stijl. De nieuwe film ‘Coco Mademoiselle’ onthult Keira Knightley, vol mysterie en fascinatie. Met het kleurenschema van de achtergrond in achromatische kleuren wordt de aandacht onmiddellijk naar de personages getrokken. Spannende tracking shots maken de promotievideo nog spannender en individueler. Als een contrastrijke film cut wordt in het tweede deel hetzelfde nogmaals gefilmd op een andere locatie. Het verschil hier is dat de focus ligt op emotioneel sterke kleuren en dat de tracking shots in slow motion en zeer gedetailleerd zijn.

Chanel N°5 met Audrey Tautou

Volg de romantische paden van Audrey Tautou in een nachttrein naar Istanbul. Met Audrey Tautou en Travis Davenport, geregisseerd door Jean-Pierre Jeunet, voel je de passie en sensatie van de droomachtige reis.

Chanel Creatief! Honderd dansers

Deze clip van het merk is bijzonder artistiek en emotioneel. Enkele honderden dansers hebben zich hier verzameld en gebruiken rekwisieten zoals stoelen en spiegels voor hun artistieke optreden. Saai is anders! Bekijk het zelf hier.

Achter de schermen van het mode-imperium

Chanel biedt inzichten achter de schermen op YouTube, van de voorbereidingen voor Fashion Week tot de drukte backstage voor de shows en de making-ofs. Karl Lagerfeld heeft ook imagofilmpjes en emotionele video’s over Coco Chanel gemaakt.

Het laatste interview met Coco Chanel

Binnen in Chanel: Coco’s levensverhaal

Het verhaal van een jonge wees die zichzelf opnieuw uitvond en Coco Chanel werd. Ontdek in hoofdstuk 5 van Inside Chanel het bescheiden begin van Coco Chanel, van haar geboorte in 1883 tot haar ontmoeting met de liefde van haar leven, Boy Capel. Deze nieuwe film onthult de vrouw achter de legende die het vrouwelijke silhouet met een geniale daad transformeerde. Coco Chanel sloot een tijdperk af en luidde een nieuwe eeuw van mode in.

Merken zoals Chanel: Balenciaga en Bottega Veneta

Lees hier meer over: