De perfecte modellenportefeuille voor uw volgende casting

Modellenportfolio – Modellen op de baan, bij castings of in het agentschap: uit ervaring weten we dat je eigen modellenportfolio het neusje van de zalm is voor professionele modellen. In je modellenboek heb je je beste foto’s van verschillende shoots. Het bevat je sedcard en het visitekaartje van je boeker. Hiermee presenteer of ‘verkoop’ je jezelf en je portfolio aan klanten. Met een goede modellenportefeuille vergroot je je kansen op het krijgen van casting. Voor klanten biedt het het unieke voordeel dat zij snel een overzicht van uw prestaties kunnen krijgen. Meer tips kunt u altijd vinden onder Word model.

Professioneel voorkomen met model portfolio:

Waar kan ik de perfecte modelportefeuille kopen? Zoals we hebben veel verzoeken aan de telefoon en via e-mail, hier is het perfecte model portfolio (stevig, genoeg dia’s, sedcard, visitekaartje … alles in een).

 • Onze aanbeveling op Amazon:
 • Stabiel verwerkt
 • Vakje voor sedcards + visitekaartjes
 • 20 dia’s voor 40 foto’s
 • Elegant ontwerp
 • Klittenband
 • Op Amazon > Modelmap

Job, Casting & Co.

Schieten. Schieten. Schiet! Nadat de eerste foto’s zijn genomen in tests met fotografen, hoeven ze alleen nog maar slim te worden ingepakt voor uw modelcastings. Idealiter heb je 40 verschillende foto’s (van verschillende routes, van verschillende fotografen) nodig voor je portfolio. Tip: Voor nieuwe gezichten kunt u natuurlijk ook blanco pagina’s gebruiken. Uw foto’s moeten later in de presentatie duidelijk zichtbaar zijn, dus u moet een modelmap kopen van internationale standaard. In Duitsland komt het formaat ruwweg overeen met DIN A4. Stevige transparante vellen moeten uw foto’s beschermen.

Portefeuilleboeken van hoge kwaliteit, speciaal voor modellen, bieden u de nodige bescherming. Dankzij een stabiele afwerking kunnen fotografen, agentschappen en klanten snel en gemakkelijk een blik werpen op uw boek. Om ervoor te zorgen dat de klant iets van u bewaart, moet u ervoor zorgen dat er in uw nieuwe modellenboek ruimte is voor sedcards. Naast de sedcards moet u er ook voor zorgen dat er een vakje is voor de visitekaartjes van uw modelagent.

Het perfecte modelboek in een oogopslag:

 • Hoogwaardige, stabiele verwerking van de modelmap
 • 20 dunne transparante folies (2 foto’s per folie)
 • DIN A4 (fotoafdrukken zijn meestal 20x 30cm)
 • Visitekaartje houder (Modelbooker)
 • Sedcard houder

modelmappe-modelbook-empfehlung-verarbeitung-leder-premium-international

Veelgestelde vragen over model worden en modellenwerk

 • Casting & Job – Boek of Sedcard?
 • Portfolio map – aantal afbeeldingen?
 • Een modelboek kopen – Waar moet ik op letten?
 • Hoe plaats ik mijn model sedcard?

De meeste vragen hebben wij hierboven al voor u beantwoord!

modelmappe-modelbook-empfehlung-models-sedcard-fotos-innen-folien

Word een model: Uw modellenboek door banen en proefshoots met fotografen

Model sedcard en model portfolio: Als je jezelf wilt bewijzen als een serieus model, moet je leren hoe je jezelf professioneel presenteert. Uw boek houdt rekening met alle gevallen en eventualiteiten met robuust materiaal en hoogwaardige afwerking. Dit betekent dat de sedcard altijd direct in het boek kan worden meegenomen. Als de fotograaf of ontwerper in je geïnteresseerd is, kan hij een sedcard meenemen. Er zijn agentschappen of agenten die specifieke eisen stellen aan je modellenportefeuille of portfolio. Er zijn dus altijd een paar dingen om te overwegen bij het kiezen van uw modelboek. Lees hier meer in FIV Magazine met onze modelbooker: 3 tips voor je modellenportfolio.

Paginagrootte of grootte van de foto’s in het modelboek

Meestal worden de foto’s afgedrukt in 20x 30cm. De standaardafbeeldingsmaat in de modellenindustrie is 9 “x 12”, wat ruwweg overeenkomt met een A4-pagina.

Kaft en omslag van de modelmap

Professionele portfolio boeken zijn meestal zwart en sober. Het gaat tenslotte vooral om de inhoud, namelijk de foto’s. Het portfolio-boek moet niettemin van hoge kwaliteit zijn. In de regel bestaat het portfolio-boek uit een stijve kaft, gewoonlijk van kunstleer gemaakt. Het moet zo plat mogelijk zijn wanneer de kaft gesloten is, anders zou het kunnen gaan schuiven op een stapel andere portefeuilleboeken op het bureau van een agent.

Aantal foto’s in het modelboek

Kwaliteit gaat boven kwantiteit. Niet alle bladzijden hoeven te worden ingevuld. Naar onze mening zijn 5-11 professionele en grote foto’s met een andere stijl voldoende voor de eerste keer en tonen zo uw talent als model. Bovendien moet het boek ondersteunende pagina’s hebben die laten zien waar u al in druk bent verschenen (bijv. op posters). Daarnaast moeten uw CV en recente foto’s waarop u in uw natuurlijke staat te zien bent, worden bijgevoegd. Meer tips kun je altijd vinden in de Model Gids onder Model Worden. Je kunt hier ook meer lezen over je eerste bezoek aan het modellenbureau en we hebben De 9 belangrijkste dingen voor je volgende casting.

Als u meer wilt weten, kunt u hier boeiende interviews vinden die ik heb gegeven over het onderwerp “Model worden” en “Vereisten voor modellen”:

Tips van modelgoeroe Lutz Marquardt: foto’s en testshoots

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie