Heet! Ons Curvy Supermodel Camille + vereisten, afmetingen en castings

Terwijl Angelina Kirsch op zoek is naar haar nieuwe Curvy Supermodel op RTL2, hebben wij de onze al gevonden! De prachtige Camille. Ze is een echt stuk goud, of nog beter een diamant! Want hoe vaak heb je als modellenbureau het geluk om een opkomend model te vinden dat niet alleen super toegewijd en gemotiveerd is, maar ook nog eens de perfecte voorwaarden heeft om een curvy model te zijn. Met haar kledingmaat van 42 heeft zij goede maten om in de mode te werken, maar ook in de reclame in het algemeen.

Modellen met rondingen: Komende in modeshows, TV en reclame

We hebben de laatste weken veel vragen gekregen, ook nu weer over de TV show, meestal:

Wat zijn de vereisten voor het Curvy Supermodel?

Mensen voor TV shows worden natuurlijk veel anders gecast dan modellen voor een internationaal agentschap. Bij TV en televisie zijn mensen die uit hun schulp kruipen, die polariseren en die de kijker idealiter elke week een onderhoudende avond bieden, het belangrijkst. In een echt modellenbureau word je echter niet geboekt om spannende en persoonlijke verhalen te vertellen of om meer aandacht te krijgen door controverse. Bij modellenbureaus draait alles om professioneel poseren, zodat de foto’s snel genomen zijn en het team verder kan met de volgende outfit. Niemand hoeft zichzelf op te voeren of privéverhalen te vertellen, het gaat om je vaardigheden! In principe verschillen TV casting shows en model agency castings in die zin dat voor TV mensen worden gekozen die opvallen door sterke emoties of veel praten. De vereisten in een modellenbureau daarentegen zijn gericht op je talent en bekwaamheid als model.

In principe is het voor jou als model belangrijk dat als je professioneel wilt werken als plus size of curvy model, je op zoek gaat naar een management dat niet met jou plant voor één showreeks maar voor 4 jaar. Zodat u zich stap voor stap kunt ontwikkelen, uw modellenportefeuille steeds beter wordt, u echte ervaring opdoet door echte banen en zo beter en zelfverzekerder wordt. met vaste contacten en ook vertrouwen in jou als het in het begin niet zo goed gaat.

Camille @Berlin Fashion Week: Video

Een Curvy Model worden: Vereisten, voorwaarden en eisen

Zoals je net hebt gezien, verschillen de vereisten voor TV castings en echte castings in een modellenbureau. Er zijn ook ideale maten voor plus-size modellen. Als plus-size model moet u een kledingmaat hebben van ten minste 42, nog beter 44 of zelfs 46 voor vrouwelijke fotomodellen. Laten we eens kijken naar de details van de vereisten voor modellen met rondingen

Vereisten: Grote maten / Curvy Model Afmetingen: Maat en Confectie

De markt voor vrouwelijke plus-size modellen is veel groter dan die voor mannelijke modellen. Dat is al het eerste criterium. Waarom is dat zo? Gemiddeld zijn vrouwen van nature veel modebewuster. Aangezien meer vrouwen geïnteresseerd zijn in mode en deze ook consumeren, worden vooral vrouwelijke modellen geboekt voor fotoshoots en reclamespots.

Als model met rondingen hebt u de zojuist beschreven kledingmaat nodig, idealiter 44. Maar je kunt ook werken als een plus size model met een 42 of 46. Als de opdrachtgever een klasse plus size model wil boeken, is dat vooral omdat hij vrouwen met rondingen zoekt voor de productie. Dat betekent dat het een voordeel is om echt rondingen te hebben, en niet alleen een beetje babyvet. Wist je dat de gemiddelde vrouw maat 44 heeft? Deze vrouwen zoeken dus in tijdschriften, advertenties of zelfs online winkels naar mensen met wie zij zich goed kunnen identificeren.

De lichaamsgrootte van een plus-size model is minder bepalend dan die van een high-fashion model. Waarom is dat? Als high fashion model werk je ook in veel showrooms en voor modeshows. De grid is hier erg krap omdat de concurrentie erg groot is. Vrouwen moeten ook altijd de mannelijke modellen evenaren, met hoge hakken. Uiteindelijk moet een modeshow uniforme lijnen hebben als je denkt aan de hoofden van de modellen. Dit zorgt voor harmonie in de show en meer aandacht voor de mode. Curvy modellen worden momenteel vooral geboekt voor fotoshoots en voor reclamespots. Dit betekent dat je als curvy model, maar ook door de geringere concurrentie, ook zonder een lichaamslengte van 176 cm model kunt worden. Je kunt ook werken als een curvy model met 174 cm als de rest van het pakket goed is.

Als je blij bent met je rondingen en graag met jezelf pronkt, van mode en trends houdt, overweeg dan om je aan te melden als model! De markt is relatief nieuw en de concurrentie is niet zo groot, dus grijp uw kans! U kunt hier gemakkelijk uw eigen maten en kledingmaat opmeten: Afmetingen van het model: Eisen en maat

Voorwaarden om een Curvy Model te worden

Zoals bij elk model, heb je zelfvertrouwen nodig! Je moet van je lichaam houden, van je rondingen, van jezelf! Want als model sta je niet alleen voor de camera’s, maar ben je ook vaak genoeg een rolmodel voor jonge mensen, maar ook voor oudere mensen. Je staat symbool in campagnes, bijvoorbeeld voor een gezonde levensstijl of voor een vervuld leven. Het maakt niet uit of het voor Instagram is en we het over mode hebben of dat het een verzekering is en je vrolijk in een sportwagen op het strand rijdt. De emoties moeten eerlijk en authentiek overkomen. Om dat onder de knie te krijgen, moet je je lichaam precies kennen, je eigen capaciteiten maar ook je eigen mimiek moet je voortdurend onder controle hebben. Bij elke foto, klik, klik, moet de pose zitten, evenals je gelaatstrekken en emoties. Om dit alles in één punt te verenigen en het professioneel, geconcentreerd in één opname-afspraak af te leveren is werkelijk een hoge kunst. Het belangrijkste voor plus-size modellen, maar ook voor modellen met maat 32, 34 of 36, is je eigen lichaamsbeeld en dat je gelukkig en tevreden bent met jezelf.

Modelcoachingsdagen – Hoe onze modellen leren

Hier ziet u een van onze laatste Model Coaching Days (exclusief voor onze modellen). Ook in het interview, de model coach Lutz Marquardt!

Eisen voor afgietsels op de werkplek

Als je naar een casting of klus gaat, verwachten klanten absolute professionaliteit van je tijdens een klus. Professionaliteit als model omvat veel verschillende aspecten. Een daarvan is de voorbereiding op een baan. Je moet vroeg naar bed, misschien zelfs je reis plannen of net van het vliegveld komen en bij de check-in van het hotel zijn. Geen gefeest, geen sightseeing, je bereidt je direct voor op de volgende dag en je werk, zodat je op de set en bij de styling aankomt met een absoluut frisse huid, een glimlach op je lippen en geen kringen onder je ogen. Ook hier moet je bewijzen dat je in staat bent, idealiter ben je 15 minuten van tevoren op de locatie, kun je nog wat water drinken of een paar berichtjes aan je vriend schrijven. Het is belangrijk dat de productie altijd op u kan rekenen, en ook op uw modellenbureau, om u nog verder te pushen bij de klant.

Ja, als curvy en plus size model moet je veel kunnen en wordt er veel van je gevraagd, maar in ruil daarvoor krijg je veel van de wereld te zien! Shoots, aardige mensen, creatieve kunstdirecteuren, fotografen, videografen, andere modellen, ontwerpers of zelfs marketingmedewerkers en modellen die vrienden worden. Als model wacht je een opwindend leven als je toegewijd bent, hard werkt en ook een beetje geluk hebt met klanten. Omdat er altijd concurrentie zal zijn! Daarom moet je hard aan jezelf werken en er niet van uitgaan dat je automatisch je brood kunt verdienen met modellenwerk. Dit vergt veel inspanning en ook enige investering, bv. in uw modelportefeuille.

Interview met modefotograaf Oliver Rudolph: Curvy Models

Mode fotograaf Oliver Rudolph in een interview met FIV Magazine. Vind meer interviews met modellen, influencers en fotografen in het modetijdschrift.

Word een Plus Size Model

Vond je dat allemaal leuk en wil je nu nog meer model worden of ken je een goede vriendin die beslist curvy model moet worden, dan ontvangen we graag je sollicitatie! Met ons modellenbureau werken we niet alleen in Berlijn en Keulen, onze modellen werken internationaal en ook in steden als Milaan, Tokio of Los Angeles. Wij zijn erg blij met de nieuwe talenten en uw vertrouwen in ons modelmanagement. Voor een gemeenschappelijke toekomst en een veilig en betrouwbaar agentschap met een wereldwijd netwerk voor uw ontwikkeling.