Modelleren! Sociale vaardigheden, kritische fotografen en cliënten

Je baan als model vereist kalmte en een positieve uitstraling. Vaak ontmoet je in je werk kritische fotografen die niet altijd met je kunnen lachen. Ze hebben misschien een slechte dag gehad. Misschien is de klant op locatie en werkt een flitser niet. Zeker, zeer kritische fotografen kunnen gewoon niet omgaan met hun negatieve emoties. Jij als model en professional zou hier niet van onder de indruk moeten zijn. Je bent daar voor je werk. Je werd geboekt voor de job en je doet het professioneel. Ook al lacht er die dag niemand in de productie, je dag is perfect, je bent geboekt en je levert een perfect resultaat aan de klant. Of de fotograaf een goede dag heeft of niet.
Redactionele foto © Raisa Kanareva – fotolia.com

In het boeddhisme zeggen ze “begin elke dag met een glimlach”.

Deze filosofie helpt je om moeilijke momenten de baas te worden. Als anderen hun zelfvertrouwen verliezen, breng jij ze altijd terug naar de set.

Sociale vaardigheden helpen u als model in stressvolle situaties

Communicatie en sociale vaardigheden zijn belangrijk voor modellen. Als model is het belangrijk dat je relaties opbouwt in de industrie. Op fotoshoots en grote commerciële producties word je altijd geconfronteerd met veel verschillende mensen. Als je open bent en met mensen praat, zul je snel nieuwe vrienden en medestanders vinden.

Vrienden zijn belangrijk omdat ze je altijd zullen helpen om met beide benen op de grond te blijven. Het is ook leuk voor jonge modellen om mensen te ontmoeten die een soortgelijk leven leiden, veel reizen, veel meemaken. De uitwisseling is zeer goed omdat de modellen in het dagelijks leven voor andere uitdagingen staan dan hun vrienden van dezelfde leeftijd. Deze omvatten niet alleen onafhankelijkheid,. Het is ook de grote aandacht in sociale netwerken of gedachten over verstandig sparen en investeren van de winsten die met de vergoedingen van de banen worden verdiend. Als je vrienden vindt die ook model zijn, via showrooms, modeshows of fotoshoots, kun je ideeën uitwisselen.

Alleen absolute professionals kunnen in het buitenland model staan

Jullie kunnen samen groeien en zullen elkaar steeds weer ontmoeten. Wij hebben ook modellen gehad die tijdens hun eerste on-stay (een verblijf in het buitenland bij een partnerbureau gedurende 60-90 dagen) modellen hebben ontmoet, die in de loop van de weken echte vrienden zijn geworden doordat zij samen in een restaurant hebben gegeten, naar de sportschool zijn gegaan of zelfs hebben samengewerkt. Een seizoen later, ontmoeten jullie elkaar niet meer in Istanbul, maar in Hong Kong. Het is echt een prachtige tijd als je je leven zo flexibel kunt indelen. Om het hier te maken, is communicatie zo belangrijk. Sociale vaardigheden openen deuren voor je. In je modellenbureau, met fotografen, klanten en andere modellen.

Dit vereist dat modellen speciale kwalificaties hebben in communicatie en omgang met mensen. Modellen moeten erg sociaal zijn. Je zult veel gesprekken hebben. Zelfs als je midden in een fotoshoot of styling zit. Denk maar aan een grote modeshow. Hoewel iedereen uitzinnig rondloopt, zijn er ook tv-zenders die modellen en modeontwerpers interviewen. Velen willen iets over je weten. Zelfs na de fotoshoot houdt het netwerken niet op. Sommige teams gaan tijdens of na de productie samen uit eten. Vaak reist u samen van de locatie naar het centraal station of de luchthaven. Je ontmoet andere modellen en fotografen.

Hoe dan ook, goede modellen zijn vaak ook zeer communicatieve mensen.

Gietstukken en concurrentiedruk tussen modellen

De innerlijke kracht en overtuiging is de absolute A&O op weg om een model te worden. Lengte, gewicht, goede cijfers en zelfvertrouwen. Voor modellen draait het allemaal om sterk en zelfverzekerd zijn! Zelfs als u de dag ervoor een lange vlucht had en u pas ’s nachts uw hotel bereikte. Vermoeidheid, stress, druk van deadlines. Niemand zou daar iets van moeten kunnen zien als je bij een casting of een shoot bent.

Organisatie en zelfvertrouwen zijn eerste vereisten als model

Als model word je vanaf het begin aan een heleboel tests onderworpen. Veel mensen komen samen bij model castings: Marketing managers, hoofd ontwerpers, stylisten, visagisten en andere modellen. Als professioneel model, is het belangrijk dat je altijd kalm blijft. De druk van de concurrentie is zeer hoog bij gietstukken. Elk model heeft goede maten, elk model ziet er goed uit, natuurlijk wil elk model de baan en elk model heeft een goede portfolio. Bij castings zie je de concurrentie ineens heel dichtbij en ze zijn allemaal geweldig, op hun eigen manier. Om hier rustig te schitteren, met ervaring en charisma, zonder opwinding, is een echte uitdaging voor modellen. In megametropolen als New York of Londen heb je soms tien of vijftien verschillende castings per dag. In Duitsland heb je zelden zo’n situatie, bijvoorbeeld op de Berlijnse modeweek.

Je moet op elke afspraak verschijnen alsof het je eerste is! Niet alleen bij castings, maar ook bij testshoots en fotoshoots is het belangrijk dat modellen positief overkomen en altijd zelfvertrouwen uitstralen tegenover de fotograaf of de opdrachtgever. Ga altijd naar afspraken met het volste vertrouwen in jezelf en je capaciteiten!

Als model wordt u geboekt omdat u de absolute expert bent in het visueel verkopen van producten, diensten of merken. Let altijd op: de nieuwste modecollecties staan je goed. Je laat dure horloges er nog exclusiever uitzien. Terwijl minder getalenteerde modellen zichzelf graag overschatten, hebben veel goede modellen in het begin van hun carrière de neiging zeer zelfkritisch te zijn. Als je je werk goed doet en jezelf verbetert, mag je trots op jezelf zijn. Zelfs als je te maken krijgt met kritische fotografen of klanten.

Professionaliteit betekent vertrouwen in je modellenbureau

Voor het agentschap is professionaliteit, zowel op het werk als in het dagelijks leven, de absolute voorwaarde voor modellen. Professionaliteit betekent vertrouwen in de prestaties, stiptheid en voortdurende verbetering. En professionaliteit houdt niet op na de fotoshoot. Als je bijvoorbeeld op sociale media zit, moet je aandacht besteden aan je reputatie (perceptie van anderen). Klanten, vooral bij grote producties, controleren niet alleen voor welke klanten je hebt gewerkt. Het is vrij gebruikelijk dat uw naam ook van tevoren wordt gegoogled. Uw eigen profiel (in blog of sociale media) moet u altijd laten zien als een sympathiek, veranderlijk persoon. Als model, word je altijd een publiek figuur. Als model moet je jezelf niet per se te veel junkfood voorschotelen, beledigende foto’s publiceren of ondoordachte opmerkingen plaatsen.

De perceptie van anderen bepaalt je waarde als model

Sommigen gaan wel eens over de schreef, bijvoorbeeld met wilde feesten. De grensovergangen worden echter meestal door het model of het modelmanagement gepland, soms zelfs in scène gezet. Vaardig omgaan met volgers en media is ook een absolute voorwaarde om model te worden, zoals reeds beschreven.

Punctualiteit bij producties, evenementen en castings

De omgang met klanten moet net zo professioneel zijn als uw eigen marketing. Zoals in elke baan zijn stiptheid en vertrouwen absolute vereisten in het leven van een model. Bij de klant en bij castings, moet je altijd een paar minuten van tevoren aanwezig zijn. Als de reis lang is, moet u niet ’s morgens met de auto vertrekken, maar misschien de avond tevoren en in het hotel uitslapen.

Goede modellenbureaus zullen ook alle planning voor u doen. U hoeft zich dan alleen nog maar te oriënteren op de planning van uw modelboeker. Als uw volgende opnamereis eraan komt en u bijvoorbeeld met het vliegtuig reist, moet alles zeer goed gepland zijn. Uw koffers moeten optimaal ingepakt zijn. Je moet alles hebben wat je nodig hebt voor het werk en voor de reis. Ben je iets vergeten? Dat kan niet gebeuren. Als je van het vliegveld naar je werk rijdt, heb je geen tijd om ergens een dagcrème te kopen. Je moet op tijd op de luchthaven zijn, op tijd in het hotel en op tijd en goed uitgerust voor de shoot de volgende dag. Dit vereist een hoge mate van zelforganisatie en onafhankelijkheid van u als model. Modellenbureaus verwachten dit!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie