Modeshow – Mode, ontwerpers en modeweken in Duitsland

U moet uw eerste modeshow in Berlijn, Hamburg of München organiseren en u weet niet waar u moet beginnen? In ons kleine agentschap 1×1 voor modellen en ontwerpers vindt u alle belangrijke punten waarmee u rekening moet houden bij het plannen van een modeshow. Van de eerste model casting tot de repetitie voor de show. Als agentschap hebben we al verschillende modeshows begeleid, onder meer samen met Daab op de Mercedes-Benz Cologne Fashion Days. Vanuit onze ervaring willen we je als jonge ontwerper niet alleen tips geven voor de planning, maar ook een kleine checklist – lees hier meer over planning en organisatie: Fashion Show Agency.

Definitie modeshow – Wat is een modeshow precies?

Modeshow volgens het woordenboek – catwalk, runway, modeshow, …

Een modeshow wordt in het woordenboek gedefinieerd als “een evenement waarbij de laatste mode wordt getoond”. Dit is erg breed. Meer in detail is een modeshow de presentatie van modecollecties in een specifieke enscenering. De collecties van ontwerpers en labels worden meestal seizoensgebonden op de catwalk gepresenteerd door modellen. De enscenering van de modeshow kan individueel worden bepaald, er is geen algemeen vaste procedure. In de regel eindigt een modeshow met een herhaalde, snelle verschijning van alle modellen van de show en de “buiging” van de ontwerper voor het publiek. Het publiek kan zowel het grote publiek als een exclusieve kring van genodigden en/of de pers zijn. In de regel concentreert elke modeshow zich echter op een paar kernpunten van de organisatie voor agentschappen:

  1. Noodzakelijke lijst – Alle details van de planning / PR / show in bullet points
  2. Model Casting – De perfecte modellen en afmetingen voor de modecollectie
  3. Choreografie – Een gedetailleerde planning van de afzonderlijke “beelden” (scènes)
  4. Public Relation – Wij inspireren de juiste mensen met het label
  5. Repetitie – Laatste generalerepetitie voor alle modellen van de modeshow
  6. Modeshow – Het grote moment voor modeontwerpers
  7. Persrelaties – Na de show is voor de show!

Beroemde modeshows in Duitsland

Modeshows vinden plaats in vele steden in Duitsland. Bijzonder bekend voor modeshows in Duitsland zijn de modesteden München, Berlijn, Hamburg, Düsseldorf en Keulen.

Modeshow München – Geheime Modeshow

Een van de bekende modeshows in München is de Secret mode Show in München. Dit wordt georganiseerd door het Mplus-bureau en vindt plaats in mei en oktober.

Modeshow Berlijn – Mercedes Benz Fashion Week

De modemetropool Berlijn is beroemd om de Mercedes Benz Fashion Week. Een van de populairste shows elk seizoen is de modeshow van Guido Maria Kretschmer. De sympathieke ontwerpster is ook bekend van het tv-format “Shopping Queen” op VOX.

Modeshow Hamburg – A+ Fashion Days

De Plus Size Modedagen in Hamburg worden georganiseerd door het Kurvenrausch Blog team. Kurvenrausch organiseert modeshows, beauty events, make-overs en meer in Hamurg.

Modeshow Düsseldorf – CPD & Platform Mode

De CPD modebeurs wordt regelmatig in Düsseldorf gehouden. Düsseldorf is DE modestad in NRW. De CPD trekt regelmatig talrijke modeliefhebbers en detailhandelaars aan. Het platform “Mode in Düsseldorf” is ook populair in de mode-industrie.

Catwalk muziek voor de modeshow

Naast mixtapes door dj’s zijn er ook modeshows met live muziek. Een band die bekend staat om zijn modeshowmuziek, is bijvoorbeeld B.O.X.E.R. Zij hebben al op de catwalk gestaan voor shows van verschillende ontwerpers.

Berlin Fashion Week Afsluitende Show door CM

Catwalk: Haute Couture & Pret-a-Porter

In het artikel kunt u meer te weten komen over de verschillende loopstijlen: Haute Couture & Pret-a-Porter.

Mode show bureau – succes voor de nieuwe modecollectie

Als u uw eerste modeshow wilt organiseren en u nog hulp nodig hebt om er een volledig succes van te maken of als u het hele project in vaste handen wilt geven, is het raadzaam een modeshowbureau in te huren.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie