Fendi: Interview met ontwerpers – Silvia Fendi, Karl Lagerfeld & Kim Jones

Fendi Designer Interviews – Fendi heeft al vroeg naam gemaakt in de modewereld. Vandaag de dag is het wereldberoemde modemerk een van de meest succesvolle en populaire labels in de industrie en heeft het een welverdiende plaats veroverd naast Louis Vuitton, Dior, Chanel of Gucci. Talrijke samenwerkingen met sterren, een onmiskenbaar logo, originele en extravagante collecties en creatieve reclamecampagnes maken vandaag deel uit van het imago van het Italiaanse modelabel. Ontdek meer over de beste reclamecampagnes van Fendi en het verhaal achter het beroemde luxe modemerk: Fendi.

Interview met mede-ontwerpster Silvia Fendi & Karl Lagerfeld

In 2019 overleed hoofdontwerper Karl Lagerfeld na 54 jaar bij Fendi, waar hij een revolutie teweegbracht in het imago van het merk. Voor zijn dood werkte hij nauw samen met mede-ontwerpster Silvia Venturini Fendi. Ontdek hier wat Lagerfeld te zeggen had in een interview met haar voordat hij overleed, wat de volgende stap is voor Fendi en wie in de voetsporen van Lagerfeld is getreden.

Hoofd Ontwerper Accessoires en Lederwaren Silvia Fendi

Silvia Venturini Fendi, dochter van Anna Fendi, een van de vijf zussen die het merk Fendi hebben gecreëerd en het internationale faam hebben bezorgd, is hoofdontwerpster voor accessoires en lederwaren en is sinds 2004 ontwerpster van de mannencollectie van Fendi. Na de dood van Lagerfeld, was zij ook verantwoordelijk voor de vrouwencollectie.

Interview met modeontwerpster en creatief directeur Silvia Venturini Fendi:

Karl Lagerfeld & Silvia Fendi in interview

Lagerfeld werkte lange tijd samen met mede-ontwerpster Silvia Venturini Fendi en creëerde samen vele collecties. Hij creëerde Fendi’s FF logo en hielp het merk internationale erkenning te krijgen. Maar wat gebeurt er met het label na zijn dood?

Karl Lagerfeld en Silvia Venturini Fendi samen geïnterviewd:

Nieuwe richting voor Fendi – Dit is de nieuwe hoofdontwerper!

De opvolger van Lagerfeld bleef lange tijd in het ongewisse na zijn dood. Voorlopig nam Silvia Fendi de verantwoordelijkheid voor de hele Fendi-collectie over, maar in september 2020 werd bekend: De Britse modeontwerpster Kim Jones zal de functie van hoofdontwerpster van de damescollectie bij Fendi op zich nemen.

Kim Jones eerste collectie als artistiek directeur

Een nieuw tijdperk begint met Kim Jones als de nieuwe hoofdontwerper van de damescollectie bij Fendi – hij vervangt designlegende Karl Lagerfeld na 54 jaar en heeft grote schoenen te vullen. Hij was al verantwoordelijk voor de herenmode bij Louis Vuitton en was ontwerper bij Dior, nu komt zijn eerste collectie als creatief directeur bij Fendi. Modellen zullen lopen in zijn ontwerpen tijdens Paris Fashion Week 2021.

Nieuwe Artistiek Directeur voor Fendi – Kim Jones in voorbereiding voor zijn eerste collectie:

Naomi Campbell ontmoet Kim Jones

Voor Kim Jones bij Fendi kwam als hoofd van de damesmode, was ze artistiek directeur herenmode bij Dior. In die tijd ontmoet supermodel Naomi Campbell de Britse ontwerper en praat met hem over zijn visies en ideeën.

Mode-icoon en modelegende Naomi Campbell ontmoet Karl Lagerfelds opvolger Kim Jones in een interview:

Fendi: Merk, Mode, Verhaal & Video’s

Hier vindt u meer over Fendi, de hype achter het modemerk, collecties en accessoires voor alle heren- en dameskleding. Plus, het verhaal achter de ontwerpen en modeshows die de wereld van de haute couture veranderden. Bovenop het merk, mode en geschiedenis, de grootste shows en commercials. Alles over Fendi.

Fendi: De Italiaanse familiedynastie!

Fendi hoort thuis in de garderobe van elke moderne vrouw en het opvallende “Pequin-patroon” is een echte blikvanger. Sinds 1964 wordt het gerund door de vijf zussen Fendi! Als u geïnteresseerd bent in de geschiedenis achter het bedrijf, vindt u geweldige informatie in dit artikel.

Video’s: Tassen, Zonnebrillen & Shirts

Met zijn vooruitstrevende lederwaren en originele ontwerpen was Fendi vanaf het begin een van de beroemdste modemerken van het moderne tijdperk. Karl Lagerfeld in het bijzonder revolutioneerde de moderne bontmode met zijn Haute Fourrure. De reclamecampagnes van het merk zijn net zo origineel en extravagant als de jaarlijkse collecties. Natuurlijk, alleen de who’s who van Hollywood staat voor de camera voor het merk. Wat de campagnes van Fendi zo speciaal maakt en welke visies Karl Lagerfeld en Silvia Venutirini Fendi hebben voor de toekomst van het merk is hier te zien.