Jacob & Co: Horloges en juwelen – van diamanten tot leder

Jacob & Co – De drijvende kracht achter Jacob & Co is creativiteit. Sinds zijn begin in de juwelen- en horloge-industrie heeft Jacob Arabo mooie en innovatieve producten ontworpen. De breedte van Jacob & Co’s aanbod toont de onverzadigbare wens van het merk om verbazingwekkende stukken te produceren die de wereld nog nooit eerder heeft gezien. Voor het merk gaat het erom het onmogelijke waar te maken. Jacob & Co. legt zich toe op het creëren van mooie, dynamische en unieke kunstwerken van horloges en juwelen. Voor meer designermerken, bezoek onze merkengids.

Geschiedenis van Jacob & Co: van droom tot werkelijkheid

Jacob Arabo, oprichter en voorzitter van Jacob & Co, kwam uit de voormalige USSR naar de VS omdat zijn familie een beter leven wilde. Zijn vader en moeder emigreerden met Jacob en zijn vier zussen naar de VS, met niets anders dan wat zij konden dragen, en Jacob begon al snel van de gelegenheid te profiteren.

Jacob Arabo begon zijn reis in de wereld van de fijne juwelen en horloges als leerling van een horlogemaker tijdens die eerste zomer in Amerika toen hij zijn fascinatie voor horloges ontdekte.

“Toen ik 13 jaar oud was, gaf mijn vader mij een horloge dat twee tijdzones aangaf en een vergulde wereldkaart op de wijzerplaat had,” herinnert de heer Arabo zich. “Het had twee mechanische uurwerken, en zo ontstond het idee voor het horloge met vijf tijdzones. Tijdens mijn stage leerde ik hoe je een horloge uit elkaar haalt, hoeveel onderdelen er zijn, en ik was echt ontroerd door hoe ingewikkeld zelfs een eenvoudig horloge is. Ik werd ter plekke verliefd op horlogemaken en begon ervan te dromen mijn eigen horloge te bouwen. Die ervaring inspireert me en drijft me vandaag nog steeds.”

De Jacob & Co “5 Tijdzones” klok:

Vijf waarden waar Jacob & Co voor staan

Als juwelier gaat de heer Arabo met het oog van een kunstenaar op zoek naar zeldzame en uitzonderlijke stenen. Zijn vindingrijkheid en inspiratie versmelten met de beste technieken om juwelen te maken. Geïnspireerd door het onmogelijke mogelijk te maken, heeft het merk een niche voor zichzelf gecreëerd die uniek is in zowel juwelen als hoge horlogerie.

  • Onverschrokken: Jacob & Co. is niet bang om horloges en juwelen te creëren waar je vroeger alleen maar van kon dromen.
  • Baanbrekend: Jacob & Co. heeft een welverdiende reputatie als baanbreker in de haute horlogerie door complicaties en combinaties van complicaties te creëren die nieuw zijn voor de haute horlogerie, en tegelijk traditionele methoden te gebruiken om radicaal nieuwe uurwerken te creëren.
  • Innovatief: Het uitproberen van nieuwe wegen, het gebruik van andere materialen en de ontwikkeling van nieuwe complicaties maken deel uit van de bestaansreden van Jacob & Co – Jacob & Co zal nooit tevreden zijn met te zijn zoals alle anderen.
  • Creatief: De collecties van Jacob & Co. barsten van de radicale ideeën en presenteren ontwerpen, complicaties en combinaties die nieuwe wegen inslaan in de hoge horlogerie en de juwelierskunst.
  • Het nemen van risico’s: De meeste hoge complicaties van Jacob & Co. werden volgens de nuchtere Zwitser aanvankelijk als “onmogelijk” beschouwd. Maar Jacob & Co. is vastbesloten om deze ideeën werkelijkheid te laten worden.

Een van de beroemdste horloges van Jacob & Co, de Astronomia Solar:

De doelstellingen van Jacob & Co

Het onmogelijke waar maken. Jacob Arabo leeft om horloges en juwelen te creëren die de wereld nog nooit gezien heeft. Neem de Astronomia Collection als voorbeeld – een sterrenstelsel om de pols, veel Zwitserse horlogemakers dachten dat dit idee “onmogelijk” was. De heer Arabo nam de uitdaging aan en maakte van dit uurwerk en zijn vele variaties een realiteit…. en een succes.

De heer Arabo is niet tevreden met het maken van honderden van dezelfde horloges en juwelen. Hij leeft voor creatie en innovatie en is altijd bezig met het volgende baanbrekende, revolutionaire idee. Jacob & Co. is een ander soort horlogebedrijf, dat de durf en ondernemingsgeest van Amerika combineert met de hoogwaardige horlogerie en juwelenproductie van Zwitserland. Met een voet in beide werelden zijn de heer Arabo en zijn bedrijf toegewijd aan het opschudden van de status quo.

De meest populaire stukken van Jacob & Co

De drijvende kracht achter Jacob & Co. is creativiteit en uniciteit. De breedte van het horlogeaanbod van Jacob & Co bewijst de onverzadigbare behoefte van het merk om verbazingwekkende stukken te produceren die de wereld nog nooit eerder heeft gezien. In uurwerken wordt dit geïllustreerd door zeer gecompliceerde modellen zoals de Astronomia Collection, de Mystery Tourbillon, de Opera Godfather en de Twin Turbo Furious.

De Jacob & Co Astronomia

De Astronomia is de belichaming van de ultra-high-end horlogerie van de 21e eeuw en een wereldwijd erkend symbool van de expertise van Jacob & Co. De Astronomia is een wereldprimeur, zowel wat betreft het gedurfde, ongekende concept als de puur mechanische constructie. Het is niet alleen een indrukwekkend

prestatie, maar ook een uitmuntende multidisciplinaire technische prestatie.

De Astronomia Tourbillon in Rose Goud:

Het hart van de Astronomia is een ongekend vier-armig uurwerk. Aan elke arm is een nieuwe complicatie verbonden. Twee van de complicaties zijn gepatenteerd voor hun ontwerp en technologie. De andere twee zijn originele kunstwerken die het vakmanschap van Jacob & Co. Samen creëren ze een schouwspel van bewegende objecten die ronddraaien en zweven in een spectaculaire saffierkristallen kast.

Jacob & Co Juwelen & Accessoires

Niet alleen de horloges van Jacob & Co zijn artistieke meesterwerken, ook de juwelen kunnen nauwelijks worden overtroffen op het gebied van uniek vakmanschap. Al meer dan drie decennia ontwerpt en creëert Jacob & Co de meest spectaculaire juwelen, die regelmatig te zien zijn op rode lopers en tijdschriftcovers en de beroemdste persoonlijkheden ter wereld sieren. Sinds het begin is Jacob Arabo doorgegaan met het creëren van unieke en trendsettende juwelen.

Jacob & Co Oorbellen:

Merken zoals Jacob & Co: Armani & Diesel

Hier vind je merken die vergelijkbaar zijn met Jacob & Co.

Giorgio Armani / Giorgio Armani Videos

Net als Jacob & Co, staat Giorgio Armani ook bekend om zijn grove horloges. Kom meer te weten over het merk en zijn horloges in onze artikelen over Giorgio Armani.

Diesel / Diesel video’s

Diesel heeft ook een grote horlogedivisie die zeer populair is bij haar klanten. Ontdek meer over Diesel horloges en de geschiedenis van het merk in onze artikelen over Diesel.

Mode merken: Lijst

Bent u enthousiast over Jacob & Co en wilt u meer merken leren kennen? Neem dan een kijkje in onze modegids en maak kennis met ’s werelds beste modemerken. Extravagante haute couture. Verfijnde prêt-à-porter. Fijne sportkleding en innovatieve accessoires. s Werelds meest luxueuze modemerken verrukken elk jaar miljoenen mensen en modeliefhebbers met hun exquise collecties. Ze kamperen voor de winkels om de speciale gelimiteerde oplage mee te pikken, staan in de straten van Parijs tijdens de felbegeerde Fashion Week en zitten met grote ogen voor de TV’s om de nieuwste en hipste runway shows te zien. Hier is de ultieme modemerken gids.