Winkeltips voor Berlijn – Wijken en winkelcentra: KaDeWe, Alexa, Mall of Berlin

Winkelen in Berlijn – Nieuwe sneakers, tassen, mooie kleren, accessoires. De perfecte gelegenheid om uw verdiende geld in uw vrije tijd uit te geven: winkelen. U zult waarschijnlijk niet veel tijd hebben tijdens uw reis naar Berlijn, maar met zo veel winkelcentra om uit te kiezen, is er zeker een winkelcentrum bij u in de buurt! Van high fashion tot luxe designer tot vintage, je vindt het allemaal in de hoofdstad van Duitsland. Als u op weg bent van het ene winkelcentrum naar het andere, waarom stopt u dan niet bij een van de bezienswaardigheden om een selfie te nemen? Model worden is leuk!

Mode & Ontwerpers in Berlijn

Winkelen bij KaDeWe? Of misschien Alexanderplatz? Niet ver van het centrum van Berlijn vindt u tal van winkelcentra, of u nu op zoek bent naar eenvoudige basics voor uw garderobe of luxueuze designerstukken om elke outfit te accentueren.

KaDeWe: warenhuis van het westen

KaDeWe (Kaufhaus des Westens) is een bekend warenhuis in Berlijn met een duur assortiment en luxegoederen. Het is gelegen aan de Tauentzienstrasse bij de Wittenbergplatz in het district Schöneberg en is het beroemdste warenhuis van Duitsland. Het warenhuis” is het gesprek van de dag, en vele bekende beroemdheden, zoals de musicus “Kalim”, hebben erover gesproken.

4.3 / 5.0 (35.639 Google-beoordelingen)

 • Adres: Tauentzienstraße 21-24
 • Openingstijden: ma-za: 10:00-20:00
 • Telefoon: 030 021210

Dit is waar de plaats is:

Zo zien de chique warenhuizen er van buiten uit:

Alexa: Winkelen op Alexanderplatz

Het winkelcentrum Alexa aan de Alexanderplatz is na de Gropius Passagen het grootste winkelcentrum van Berlijn, en het grootste wat het aantal winkels betreft. Het wordt door meer dan een miljoen mensen per maand bezocht, aangezien het in Berlijn zeer populair en prestigieus is. Er is ook een lounge om te eten en te drinken, gelegen op de bovenste verdieping.

4.2 / 5.0 (11.362 Google beoordelingen)

 • Adres: Grunerstrasse 20
 • Openingstijden: ma-za van 10:00-20:00

U kunt de plaats op de kaart hier vinden:

Kijk rond in het winkelcentrum:

Winkelcentrum van Berlijn: Karl Lagerfeld & Tommy Hilfiger

De Mall of Berlin heeft een enorme verkoopoppervlakte van 76.000 m², oorspronkelijk was een oppervlakte van 135.000 m² gepland. Met in totaal 127 winkels is het winkelcentrum een van de grootste winkelcentra in Berlijn, waarvan er oorspronkelijk 320 waren gepland. Het winkelcentrum ligt in het district Mitte van Berlijn. Het vormt het noordoostelijke deel van de Oktogon aan de Leipziger Platz.

4.4 / 5.0 (Google Beoordelingen)

 • Adres: Leipziger Pl. 12, 10117 Berlijn
 • Openingstijden: ma-za van 10:00-20:00

Het winkelcentrum van Berlijn is hier gevestigd:

Van binnen ziet de Mall of Berlin er zo uit:

Bikini Berlijn: Zara, The North Face & Gant

Het Bikinihaus is een op de monumentenlijst geplaatst voormalig industrieel, commercieel en kantoorgebouw aan de Budapester Straße in City West in het Berlijnse stadsdeel Charlottenburg. Het Bikinihaus maakt deel uit van een gebouwenensemble dat vandaag de dag de naam Bikini Berlin draagt, historisch gezien heette het complex Zentrum am Zoo. Het is de ideale gelegenheid om een shopping tour in de hoofdstad van Duitsland te voltooien!

4.2 / 5.0 (Google Beoordelingen)

 • Adres: Budapester Str. 38-50
 • Openingstijden: ma-za van 10:00-20:00

Tussen haakjes, hier ligt Berlijns Bikinibodem:


Boulevard Berlin: Modecentrum

Boulevard Berlin is een winkelcentrum in de wijk Steglitz in Berlijn. Het ligt ten noorden van de Joachim Tiburtiusbrug aan de Schloßstraße tot de hoek met de Schildhornstraße, werd geopend op 4 april 2012 en is een van de grootste winkelcentra van Berlijn. Het is gelegen in de tweede belangrijkste winkelstraat van Berlijn. De nadruk ligt op mode.

4.1 / 5.0 (Google Beoordelingen)

 • Adres: Schloßstraße 10, 12163 Berlijn
 • Openingstijden: ma-za van 10:00-20:00

Hier is de locatie op de kaart:


Galeries Lafayette: Franse cultuur en winkelen

Galeries Lafayette is een Frans winkelcentrum in Berlijn dat u de gelegenheid biedt om u onder te dompelen in de Franse cultuur. Ontdek Galeries Lafayette Berlijn en de Franse manier om van het leven te genieten” is de slogan van de website. Lifestyle shopping wacht er op u met de laatste modetrends, internationale mode, must-have accessoires, verfijnde schoonheidsproducten en Franse specialiteiten, delicatessen en boeken. De restaurants van Le Gourmet bieden vele heerlijke Franse gerechten, maar ook sushi en hamburgers.

4.2 / 5.0 (4.957 Google beoordelingen)

 • Adres: Friedrichstraße 76-78
 • Openingstijden: ma-za: 11:00-19:00

Dit is waar de warenhuizen’ zich bevinden op de kaart:


Ring-Center II + III: Mode en Accessoires

Het Ring-Center is een winkelcentrum ten oosten en westen van de Ringbahn bij station Frankfurter Allee in de districten Friedrichshain-Kreuzberg en Lichtenberg. Het winkelcentrum bestaat uit drie gebouwdelen en is met 45.200 m² winkelruimte een van de grotere binnen Berlijn. Het centrum is zeer veelzijdig en is gespecialiseerd in mode en accessoires. De vervoersverbindingen zijn ook snel te bereiken, en het warenhuis beschikt ook over een ruime parkeergarage.

4.0 / 5.0 ( 9.181 Google beoordelingen)

 • Adres: Frankfurter Allee 113-117
 • Openingstijden: ma-za van 9:00-20:00
 • Telefoon: 030 4226470

Hier is de locatie op de kaart:


Wilma Shopping: minimalistisch winkelen

Elektrische artikelen, boeken, kleding, ijs, kiosk en supermarkt: u vindt het allemaal in het Wilma winkelcentrum. Geweldige aanbiedingen tegen geweldige prijzen, of het nu vlees, groente of fruit is, alles vers. Een grote selectie van verschillende, exclusieve artikelen, ten noorden van Charlottenburg.

3.9 / 5.0 (7.503 Google-beoordelingen)

 • Adres: Wilmersdorfer Str. 46
 • Openingstijden: ma-za van 10:00-20:00
 • Telefoon: 030 31805290

op de kaart hier:


Schönhauser Allee Arcaden: Rituelen & Douglas

De arcades hebben een verscheidenheid aan winkels en supermarkten. Ze zijn gemakkelijk te bereiken met de S-Bahn en hebben een ruime parkeergarage, waarvoor betaald moet worden. Als je van minimalisme houdt, ben je hier aan het juiste adres. Niet te veel winkels, maar goed te doen. Als u even wilt pauzeren, is er een ruime keuze aan cafés en restaurants voor kleine en grote trek.

4.0 / 5.0 (7.022 Google-beoordelingen)

 • Adres: Schönhauser Allee 80, 10439 Berlijn
 • Openingstijden: ma-za van 10:00-20:00
 • Telefoonnummer: 030 44711717

Dit is waar de Berliner Arcaden zich bevinden op de kaart:


Home24 OUTLET STORE Berlijn: Meubels en decoratieartikelen

Als je veel geld wilt besparen, moet je vaker naar outlets gaan. Wilt u uw huis opnieuw inrichten of uw moeder nieuwe decoratieartikelen brengen tegen een lage prijs? U vindt het allemaal in de home24 outlet in Berlijn! Van kaarsen tot planten. U vindt hier tal van exclusieve artikelen, maar ook designerartikelen en unieke stukken.

4.4 / 5.0 (1.329 Google beoordelingen)

 • Adres: Home24 Outlet Berlijn, Hermann-Blankenstein-Strasse 20
 • Openingstijden: ma-za van 10:00-20:00
 • Telefoonnummer: 030 2016329478

Op de kaart van Maps kunt u de plaats hier zien:

Potsdamer Platz: Sony Centrum, Musea & Cafés

De Potsdamer Platz ligt in de wijken Mitte en Tiergarten van Berlijn, tussen het oude stadscentrum in het oosten en het nieuwe westelijke deel van Berlijn. Als dubbel plein grenst het aan de Leipziger Platz in het westen. De interessante architectuur en vooral de dakconstructie van het Sony Center zijn de moeite van het bekijken waard. Het centrum heeft kleine winkeltjes, musea en cafés.

4.4 / 5.0 (40.154 Google beoordelingen)

 • Adres: Potsdamer Platz

U kunt de Potsdamer Platz hier vinden: