Berlijn modeweek 2021: Kilian Kerner, Kylie Jenner en Co.

Berlin Fashion Week 2021 – De internationale modescène verzamelt zich van 6 tot 12 september 2021 in Berlijn voor de Mercedes Benz Fashion Week Berlin. Talrijke modeshows, evenementen en modebeurzen presenteerden de nieuwste trends en visies van de ontwerpers. De Berlijnse modeweek wordt al vele jaren tweemaal per jaar gehouden. Een evenement van groot internationaal belang voor de lifestyle- en mode-industrie. De modeweek biedt veel mode-liefhebbers presentaties en modeshows van meer dan 100 merken, modelabels, maar ook persconferenties en gesprekken met deskundigen.

Berlijn modeweek

Berlijn – Voor het eerst in de nazomer in september, maar eindelijk weer live ter plaatse. De Mercedes Benz Fashion Week lente/zomer 2022 staat in het teken van duurzaamheid en verantwoorde productie. Naast de grote ontwerpers zullen ook nieuwkomers hun collecties kunnen voorstellen en het publiek inspireren. De Oostenrijkse ontwerpster Florentina Leitner heeft de eer om voor de eerste keer de catwalkshows te openen met haar nieuwe collectie “Vacation on the Moon” en het publiek te inspireren.

Marc Cain

Het motto bij Marc Cain: “Blijf dansen”. De ontwerper sluit aan bij de gedeelde geschiedenis van dans en mode en brengt het samenspel naar het grote podium van de Fashion Week. Het doel: emoties ontwikkelen in bewegingen en zo een gedenkwaardig beeld creëren dat iedereen zich wil herinneren. De ontwerpster richt zich op eenvoudige en praktische kleding om vrouwen op een ongecompliceerde manier door het dagelijks leven te loodsen. Jurken in A-lijn-stijl, eenvoudige blouses en comfortabele pakbroeken in felle kleuren en patroonklassiekers zoals leo-prints met grote stippen.

Rebekka Ruétz

De ontwerpster richt zich in haar nieuwe collectie op eenvoudige mode. Neutrale kleuren zoals beige, grijs, antraciet en wit staan centraal. Het motto van haar show is “Slow Fashion”: alle stukken zijn gemaakt van duurzame stoffen en worden lokaal geproduceerd.

Kilian Kerner

Een van de hoogtepunten van de Fashion Week: de show van de Berlijnse ontwerper Kilian Kerner, die voor het eerst weer een collectie onder zijn eigen naam mocht presenteren. Door een juridisch geschil mocht hij de naam jarenlang niet gebruiken. Kerner presenteerde 42 outfits voor dames en heren, die opvielen door krachtige kleuren, maar ook door veel glitter. Een hoogtepunt uit zijn collectie: een met diamanten bezette jurk ter waarde van 100.000 euro. Tenslotte maakt Kerner gebruik van de aandacht en stuurt hij zijn modellen de catwalk op met een boodschap. De ontwerper wil de aandacht van het publiek vestigen op de verkiezingen van 2021 en hen aanmoedigen te gaan stemmen.

Florentina Leitner

Ontwerpster Florentina Leitner, die al beroemdheden als Kylie Jenner en Lady Gaga heeft gekleed, opent de Mercedes Benz Fashion Week. Haar collectie heeft als thema “Vacation on the Moon” en symboliseert de groeiende belangstelling van de mensen voor een bezoek aan de ruimte. De natuur diende als haar inspiratie.

Kylie Jenner

De realityster promoot haar eigen cosmeticalijn in de designerstukken van Florentina Leitner, waardoor de verkoopcijfers de lucht in schieten.

Lady Gaga

De ontwerper maakte speciaal voor Lady Gaga een jas van imitatiebont, in opdracht van haar stylist.

Danny Reinke

Waarschijnlijk de kortste show van de Berlijnse modeweek! De Berlijnse ontwerper Danny Reinke maakte indruk op het publiek met zijn korte en kernachtige show van 10 minuten. De nadruk ligt duidelijk op de kleur geel en de bloemmotieven en -sneden.

Isabel Vollrath

De ontwerpster vond haar inspiratie in de unieke schoonheid van de natuur en de wilde dieren en projecteerde dit op haar nieuwe collectie. Daarom heet de nieuwe collectie Tiger & Venus. De kledingstukken worden gekenmerkt door mysterieuze, speelse en feministische snitten. De ontwerper gebruikt ook uitsluitend duurzame stoffen en kleurrijke prints.