Modeweek Shanghai: Lente/Zomer 2021 – De beste shows & ontwerpers

Fashion Week Shanghai: Lente/Zomer mode – De metropool Shanghai wordt steeds belangrijker op het gebied van mode. De modeweek vond plaats in de Xintiandi Show Space. Het motto: “De toekomst is nu”, het is tijd om de nieuwe generatie binnen te laten. De Chinese metropool loopt in vele opzichten vooruit op de tijd en heeft ook een gave voor ongewone en vooruitstrevende creaties als het op straatstijl aankomt. Dit jaar werden de streetstyle-looks gedomineerd door een eerder ingetogen kleurenpalet en terugkerende elementen in veel outfits – veel zwart en gedempte tinten waren een van de gemeenschappelijke kenmerken die door de bezoekers werden opgemerkt. Chinese modeontwerpers worden steeds zelfverzekerder in het gebruik van Chinese ontwerpelementen.

Shanghai Stad

Shanghai is de grootste stad van China en een echte mode-metropool. De unieke mix van een indrukwekkende skyline en traditionele Chinese tuinen resulteert in een onvergelijkbare cultuur die een unieke ervaring is. Daarom is Shanghai een van de populairste bestemmingen ter wereld.

Hier heb je een overzicht van Shanghai:

Hoogtepunten in Shanghai

Hier vindt u de beste shows van de Shanghai Fashion Week, van gerenommeerde ontwerpers zoals Angel Chen of Fendi Couture.

Angel Chen

Lanvin

Fendi Couture

Consinee

Ken je het al?

Een must-see ontwerper is OqLiq.

OqLiq

Shanghai: alle data in een oogopslag

Op de internationale modekaart positioneert de Shanghai Fashion Week zich als een podium waar labels herdefiniëren wat “Made in China” kan betekenen. Sinds de start in 2003 is de Shanghai Fashion Week uitgegroeid tot een aantrekkelijke modebestemming naast Milaan, Parijs en New York door het promoten van Chinese ontwerpers die het potentieel hebben om de wereld te veroveren. Westerse luxemerken, zoals Chanel en Prada, blijven het evenement gebruiken als een toegangspoort tot wat weldra ’s werelds grootste modemarkt zal zijn en om voet aan de grond te krijgen bij de groeiende Chinese middenklasse. In dit artikel vindt u alle belangrijke data en verdere informatie over de shows en modeweken in Shanghai.