Sightseeing in Londen: Big Ben, London Eye & Buckingham Palace

Sightseeing in Londen – Als model in Londen heb je zeker veel te doen en veel te ontdekken. Als u echter een paar uur of zelfs een paar dagen de tijd hebt, kunt u de verschillende bezienswaardigheden in de stad bezoeken. Big Ben, Buckingham Palace, Tower Bridge en de London Eye liggen om de hoek. Of het nu gaat om coole fotoplekken, coole gebouwen of levendige pleinen. s Avonds kunt u ontspannen in uw hotel. In deze korte gids laten wij u kennismaken met de bezienswaardigheden die u beslist moet zien als u Londen bezoekt.

Tips & Aanbevelingen: Korte trip in Londen

Of het nu gaat om een korte trip of een langdurig verblijf in Londen – er valt nog veel meer te ontdekken in de Britse metropool. Als je als model tijd hebt en de omgeving en de stad wilt verkennen, hebben wij als modellenbureau de beste locaties voor je uitgezocht om spannende indrukken op te doen.

Big Ben: 96 meter

De Big Ben is de ultieme bezienswaardigheid in Londen en staat bovenaan elke top 10-lijst van bezienswaardigheden in de stad. De 96 meter hoge toren staat direct aan de Theems en de vier grote klokken wijzen elk in een kardinale richting. De zwaarste klok in de toren, eigenlijk heet alleen deze Big Ben, weegt 13,5 ton en het geluid ervan is zo gegrift in de identiteit van de Britten dat het de “Stem van Groot-Brittannië” wordt genoemd.

4.4 / 5.0 (45.058 beoordelingen op Google)

 • Adres: Westminster, Londen SW1A 0AA

Dit is waar de Big Ben staat:

Helaas is de toren momenteel overdekt wegens bouwwerkzaamheden, maar u kunt nog steeds de straten rond de Big Ben verkennen:

London Eye: reuzenrad

Een bezoek aan de London Eye en de Big Ben kunnen perfect gecombineerd worden. Het London Eye ligt recht tegenover de beroemde klokkentoren aan de andere kant van de Theems. Het 135 meter hoge reuzenrad biedt tijdens een rit van 30 minuten een adembenemend uitzicht over heel Londen.

4.5 / 5.0 (125.908 beoordelingen op Google)

 • Adres: Riverside Building, County Hall, South Bank, Londen SE1 7PB
 • Openingstijden: Ma-zo van 11:00 tot 18:00 uur.

U kunt de London Eye hier vinden:

Hier staat u voor de London Eye en kunt u direct rondkijken:

Buckingham Palace: residentie van de koningin

Tijdens uw verblijf in Londen is een bezoek aan Buckingham Palace een must. Niets belichaamt de Britse geschiedenis zoals de royals en als de officiële residentie van de koningin van Engeland, koningin Elizabeth II, is Buckingham Palace de place to go voor fans van de koninklijke familie. Een echte blikvanger is echter de wisseling van de wacht van de soldaten: deze wordt begeleid door live muziek en duurt ongeveer een uur.

4.5 / 5.0 (138.341 beoordelingen op Google)

 • Adres: Westminster, Londen SW1A 1AA

Buckingham Palace is hier gevestigd:

Kijk eens rond buiten Buckingham Palace:

Tower Bridge: basculebrug over de Themes

Na de Big Ben en Buckingham Palace is de Tower Bridge een van de beroemdste bezienswaardigheden van Londen. De verkeersbrug over de Theems is waarschijnlijk de beroemdste basculebrug ter wereld en een van de coolste fotoplekjes als je in Londen bent.

4.7 / 5.0 (108.651 beoordelingen op Google)

 • Adres: Tower Bridge Rd, Londen SE1 2UP

Hier vindt u de Tower Bridge:

Brits Museum: Oude Egyptische Mummies

Dit reusachtige museum is een geweldige manier om de tijd te doden (op een goede manier) – en het is gratis! Er valt hier veel te ontdekken. Afgezien van de indrukwekkende architectuur van het museum, zijn er kunstvoorwerpen uit Afrika, Amerika, Azië, Europa en de Stille Oceaan uit de hele geschiedenis van de mensheid te bewonderen. Een echt hoogtepunt van het museum zijn de oude Egyptische mummies.

4.7 / 5.0 (111.224 beoordelingen op Google)

 • Adres: Great Russell St, Bloomsbury, Londen WC1B 3DG
 • Openingstijden: dagelijks van 10:00-17:00, vrijdag tot 20:30
 • Telefoon: +44 20 7323 8299

Het British Museum is hier gevestigd:

Hyde Park: populair park

Als je een kleine pauze nodig hebt van alle drukte en gietstress van het modellenwerk in Londen, biedt Hyde Park de perfecte onderbreking. Hier kunt u wandelen door 1,4 vierkante kilometer aan groene ruimten en prachtig aangelegde paden. Het park wordt doorsneden door het betoverende Serpentine-meer, dat niet alleen mooi is om naar te kijken, maar in de zomer ook uitnodigt tot zwemmen.

4.7 / 5.0 (97.311 beoordelingen op Google)

 • Openingstijden: ma-zo van 5:00-00:00 uur

Hyde Park ligt hier:

Sint-Pauluskathedraal

Saint Paul’s Cathedral is een bisschoppelijke kerk en is een integrerend deel van de Londense skyline. Het hele gebouw is absoluut verbluffend – afgezien van de verbazingwekkende architectuur zijn de schilderijen en tentoonstellingen al even indrukwekkend.

 • Adres: St Paul’s Churchyard, Londen EC4M 8AD

St Paul’s Cathedral is hier:

Trafalgar Square

Trafalgar Square, gelegen in het hart van Londen, is het grootste openbare plein van de stad en is al sinds de Middeleeuwen een ontmoetingsplaats. Esthetische fonteinen, gedenktekens en standbeelden zijn hier te vinden, maar het opvallendste en bekendste monument is waarschijnlijk de 51 meter hoge “Nelson’s Column” ter ere van admiraal Horatio Nelson.

 • Adres: Trafalgar Square, Charing Cross, Londen WC2N 5DN

Trafalgar Square ligt hier:

Westminster Abbey

De wereldberoemde Londense kerk is de locatie geweest voor koninklijke huwelijken, kroningen en begrafenissen. Het is een uitstekend voorbeeld van Britse architectuur en, als UNESCO Werelderfgoed, een van de meest bezochte kerken ter wereld.

4.6 / 5.0 (33.284 beoordelingen op Google)

 • Adres: 20 Deans Yd, Westminster, Londen SW1P 3PA

Westminster Abbey is hier:

Piccadilly Circus

Piccadilly Circus is een echt knooppunt in het Londense West End en verbindt vijf zeer drukke Londense straten met elkaar. De enorme reclameborden en advertenties zijn kenmerkend voor het levendige plein waar van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat altijd iets te beleven valt.

4.5 / 5.0 (1.295 beoordelingen op Google)

Piccadilly Circus ligt hier:

De bezienswaardigheden van Londen in conclusie

Zoals u ziet zijn er eindeloze mogelijkheden in Londen en valt er elke dag wel iets nieuws te ontdekken. Of u nu een cultureel programma doet en musea en kerken bezoekt of pure sightseeing actie bij de London Eye en Piccadilly Circus is aan u. U kunt er meerdere dagen over doen om Londen van alle kanten te ontdekken!