Shanghai Fashion Week Data: Modeshow, ontwerpers, beurzen en evenementen

Shanghai Fashion Week – Op de internationale modekaart positioneert Shanghai Fashion Week zichzelf als een podium waar labels herdefiniëren wat “Made in China” kan betekenen. Sinds de Shanghai Fashion Week in 2003 van start ging, is het een aantrekkelijke modebestemming geworden naast Milaan, Parijs en New York door Chinese ontwerpers te promoten die het potentieel hebben om de wereld te veroveren. Westerse luxemerken, zoals Chanel en Prada, blijven het evenement gebruiken als toegangspoort tot wat binnenkort de grootste modemarkt ter wereld zal zijn en om voet aan de grond te krijgen bij de groeiende Chinese middenklasse. In dit artikel vind je alle belangrijke data en meer informatie over de shows en modeweken in Shanghai.

Terug naar overzicht: Modeweken – Alle data.

Modeweek Shanghai

Als gerenommeerd modemerk put Shanghai Fashion Week uit het stedelijk erfgoed en het culturele vertrouwen van Shanghai, een eeuwenoude modehoofdstad, en houdt het vast aan de positioneringsfilosofie van “het integreren van lokale en internationale visies” en “het in evenwicht brengen van creatief ontwerp met commerciële realisatie”. In de afgelopen 18 jaar heeft het zich ontwikkeld van een platform voor het tonen van mode tot een eco-landschap dat de hele mode-industrie doordringt. Shanghai Fashion Week wordt twee keer per jaar gehouden en duurt elke keer 7 dagen. Merken op de Shanghai Fashion Week zijn zowel lokale mainstream merken als een reeks avontuurlijke designermerken, die beide erg populair zijn.

Kaart en stad in één oogopslag: Shanghai

Hier krijg je een overzicht van Shanghai:

Hier zijn de huidige data voor Shanghai Fashion Week!

Modeweek Shanghai 2023

De Chinese metropool loopt in veel opzichten vooruit op de tijd en heeft ook een gave voor ongewone en vooruitstrevende creaties als het gaat om street style. De street style looks van dit jaar werden gedomineerd door een tamelijk ingetogen kleurenpalet en terugkerende elementen in veel outfits – veel zwart en gedempte tinten waren een van de gemeenschappelijke kenmerken die bezoekers opvingen. Chinese modeontwerpers worden zelfverzekerder in hun gebruik van Chinese designelementen.

Voorjaars-/zomermodeweek van 8 oktober – 16 oktober 2023

  • Herfst / Winter Fashion Week 2024: Data volgen nog

Regelmatige topontwerpers

Tijdens de Fashion Week in de modemetropool Shanghai zijn er een paar ontwerpers die er zo goed als altijd zijn, waaronder de haute couture lijn van Fendi, Coach en Ozlana.

Fendi Couture

De belangrijkste kenmerken van het modehuis Fendi zijn het FF-logo en de klassieke kleuren zwart en modderbruin. Vandaag de dag staat Fendi voor uitmuntend Italiaans vakmanschap en onderscheidt het zich van andere conventionele bontmerken met zijn innovatieve ontwerpen. Lees hier meer over Fendi.

Coach

Het modemerk Coach wordt gekenmerkt door zijn tijdloze elegantie en hoogwaardige lederwaren. Ontdek hier meer collecties van Coach.

Ozlana

Het Australische modehuis OZLANA, opgericht in 2014, heeft wereldwijd naam gemaakt met duurzame bontmode en is uitgegroeid tot een luxemerk in Australië. OZLANA wordt gekenmerkt door hoogwaardig vakmanschap, duurzame materialen en een moderne, romantische stijl die nieuwe trends zet in de jonge mode.

Fashion Week wereldwijd: Alle data

Ken je het al? Fashion Week New York, Los Angeles, Parijs, Milaan, Londen & Berlijn? Ontwerpers, shows en beurzen, lees hier meer over de afzonderlijke Fashion Weeks wereldwijd: