Shanghai Fashion Week Data: Modeshow, ontwerpers, beurzen en evenementen

Shanghai Fashion Week – Op de internationale modekaart positioneert Shanghai Fashion Week zich als een podium waar labels herdefiniëren wat “Made in China” kan betekenen. Sinds de start in 2003 is de Shanghai Fashion Week uitgegroeid tot een aantrekkelijke modebestemming naast Milaan, Parijs en New York door het promoten van Chinese ontwerpers die het potentieel hebben om de wereld te veroveren. Westerse luxemerken, zoals Chanel en Prada, blijven het evenement gebruiken als een toegangspoort tot wat weldra ’s werelds grootste modemarkt zal zijn en om voet aan de grond te krijgen bij de groeiende Chinese middenklasse. In dit artikel vindt u alle belangrijke data en verdere informatie over de shows en modeweken in Shanghai.

Terug naar overzicht: Fashion Weeks – Alle data.

Shanghai Fashion Week

De Shanghai Fashion Week is een gerenommeerde fashion landmark en put uit het stedelijk erfgoed en het culturele vertrouwen van Shanghai, een eeuwenoude modehoofdstad, en houdt vast aan de positioneringsfilosofie van “het integreren van lokale en internationale visies” en “het in evenwicht brengen van creatief design met commerciële realisatie”. In de afgelopen 18 jaar is het uitgegroeid van een platform om mode te tonen tot een eco-landschap dat de hele mode-industrie doordringt. De Shanghai Fashion Week wordt twee keer per jaar gehouden en duurt telkens 7 dagen. De merken tijdens de Shanghai Fashion Week omvatten zowel lokale mainstream-merken als een reeks avontuurlijke designermerken, die beide zeer populair zijn.

Kaart en stad in een oogopslag: Shanghai

Hier krijg je een overzicht van Shanghai:

Hier zijn de huidige data voor de Shanghai Fashion Week!

Shanghai Fashion Week 2021

De Chinese metropool loopt in vele opzichten vooruit op de tijd en heeft ook een gave voor ongewone en vooruitstrevende creaties als het op straatstijl aankomt. De streetstyle-looks van dit jaar werden gedomineerd door een eerder sober kleurenpalet en terugkerende elementen in veel outfits – veel zwart en gedempte tinten waren een van de gemeenschappelijke kenmerken die de bezoekers opvingen. Chinese modeontwerpers worden steeds zelfverzekerder in het gebruik van Chinese ontwerpelementen.

  1. Shanghai Fashion Week – Herfst/Winter 2021 6 april – 13 april 2021
  2. Shanghai Fashion Week – Lente/Zomer 2022 8 oktober – 16 oktober 2021

Shanghai Fashion Week 2022

De data van de Shanghai Fashion Week voor 2022 zijn nog niet vastgesteld, zodra ze bekend zijn vindt u ze hier als eerste:

  • Herfst / Winter 2022
  • Lente / Zomer 2022

Shanghai Fashion Week 2023

De data van de Shanghai Fashion Week voor 2023 zijn nog niet vastgesteld, zodra ze bekend zijn vindt u ze hier als eerste:

  • Herfst / Winter 2023
  • Lente / Zomer 2023

Lente / Zomer mode 2021

Lanvin, Fendi Couture en Angel Chen, hier zijn de hoogtepunten van de lente- en zomercollecties die in Shanghai werden gepresenteerd.

Top reguliere ontwerpers

Tijdens de Fashion Week in de modemetropool Shanghai zijn er een paar ontwerpers die er zo goed als altijd bij zijn, waaronder de haute couture-lijn van Fendi, Coach en Ozlana.

Fendi Couture

Coach

Ozlana

Fashion Week wereldwijd: Alle data

Weet je het al? Fashion Week New York, Los Angeles, Parijs, Milaan, Londen en Berlijn? Ontwerpers, shows en beurzen, lees hier meer over de afzonderlijke Fashion Weeks wereldwijd: