Marcel Ostertag x Fashion Week 2019

De ontwerper Marcel Ostertag uit München, die studeerde aan het befaamde Central St. Martin College in Londen, richtte in 2006 zijn gelijknamige label Marcel Ostertag op. Met 16 shows tijdens de modeweek in Berlijn is hij niet meer weg te denken uit de MBFW. Wij waren er dit jaar weer live bij en waren zoals elk jaar verbaasd over zijn show.

Marcel Ostertag – een veteraan van de Fashion Week

Marcel Ostertag is een ontwerper en een merk in één. Geïnspireerd door de straten van München en de bijzondere flair van de Viktualienmarkt, ontwerpt Marcel Ostertag zijn collecties in zijn atelier in de wijk Gärtnerplatz, die uitsluitend in Duitsland worden geproduceerd. In zijn collecties besteedt de ontwerper echter aandacht aan meer dan alleen het uiterlijk. Het is voor hem heel belangrijk dat de persoon die zijn ontwerpen draagt, zich ook comfortabel voelt. Daarom bezoekt hij regelmatig stoffenbeurzen, zodat hij een goed draagcomfort kan garanderen.

Waar staat Marcel Ostertag voor?

De liefde zit in het detail, zegt Ostertag. Dit is precies wat de ontwerper wil bereiken. Door details moeten zijn collecties tijdloos zijn, liefst eeuwig meegaan. De ontwerper zelf zegt dat zijn doelgroep niet per se alleen de rijken en de mooien is, maar voor iedereen die van kwaliteit houdt en kwaliteit waardeert en aandacht heeft voor details. Het is belangrijk dat zijn klanten waarde hechten aan het dragen van dingen die slechts enkele anderen dragen.

Herfst/winter 2019 op de Berlijnse modeweek

Ostertag bewees zijn waarde, zoals hij elk jaar doet, op de Fashion Week 2019 in Berlijn. Hij heeft matte rosékleurige pailletten op een korte hanger gestyled met een ruwe coltrui in olijfgroen en metalen gespen toegevoegd aan de grove oranje riempjes van de jurk. Zijn nauwelijks te overtreffen talent om materialen te combineren, bewijst hij keer op keer. We waren verrukt over de enscenering en kijken ernaar uit om volgende Fashion Week opnieuw door hem geïnspireerd te worden.