Kopenhagen Fashion Week Data: Modeshow, ontwerpers, beurzen en evenementen

Copenhagen Fashion Week Data – Copenhagen Fashion Week is de toonaangevende tweejaarlijkse modeweek in Scandinavië. Kopenhagen onderscheidt zich van de klassieke modeshows in New York, Milaan en Parijs door de focus op duurzame mode. In dit artikel vind je alle belangrijke data en meer informatie over de shows en modeweken in Kopenhagen.

Terug naar overzicht: Modeweken – Alle data.

Kopenhagen Modeweek

De afgelopen jaren heeft de Copenhagen Fashion Week zich gevestigd als een van de belangrijkste internationale modeweken en insiders noemen het graag de “meest duurzame modeweek ter wereld”. Maar de Scandinavische ontwerpers en labels staan niet alleen bekend om de eerlijke productie van hun kleding en accessoires. De typische, minimalistische stijl van de Scandinaviërs en de moderne, originele ontwerpen worden geroemd door trendsetters en beïnvloeders over de hele wereld.

Kaart en stad in één oogopslag: Kopenhagen

Het dorp op het eiland Seeland wordt de Deense hoofdstad Kopenhagen – het economische, culturele en politieke centrum van het land, bekend om de zetel van het koninklijk huis, de prachtige architectuur en de vrijgevigheid van de inwoners.

Hier krijg je een overzicht van Kopenhagen:

Hier zijn de laatste data voor Copenhagen Fashion Week!

Kopenhagen Fashion Week 2024

Naast de typische minimalistische collecties van bekende ontwerpers, was er deze week één kleur in het bijzonder die de toon zette: Mandarijn. Op de catwalk toonden Scandi-grootheden als Ganni, by Malene Birger en Baum und Pferdgarten delicate jurken, jassen en accessoires in opvallende oranje tinten, terwijl Emili Sindlev en andere streetstyle-pro’s lieten zien hoe je de look voor dagelijks gebruik kunt dragen.

29 januari – 02 februari: Herfst-/wintercollectie 2024/25

  • Datum volgt: Kopenhagen Fashion Week 2024 – Voorjaars-/zomercollectie 2025

Lente / Zomer Mode 2021

Han Kjøbenhavn, Aiayu & Marimekko, hier zijn de hoogtepunten van de lente- en zomercollecties die in Kopenhagen werden gepresenteerd.

Fashion Week wereldwijd: Alle data

Ken je het al? Fashion Week New York, Los Angeles, Parijs, Milaan, Londen & Berlijn? Ontwerpers, shows en beurzen, lees hier meer over de afzonderlijke Fashion Weeks wereldwijd: