Copenhagen Fashion Week Data: Modeshow, ontwerpers, beurzen en evenementen

Copenhagen Fashion Week Data – Copenhagen Fashion Week is de toonaangevende tweejaarlijkse Scandinavische modeweek. Kopenhagen onderscheidt zich van de klassieke modeshows in New York, Milaan en Parijs door zijn focus op duurzame mode. In dit artikel vindt u alle belangrijke data en verdere informatie over de shows en modeweken in Kopenhagen.

Terug naar overzicht: Fashion Weeks – Alle data.

Copenhagen Fashion Week

De afgelopen jaren heeft de Copenhagen Fashion Week zich gevestigd als een van de belangrijkste internationale modeweken en insiders noemen het graag de “meest duurzame modeweek ter wereld”. Maar de Scandinavische ontwerpers en labels staan niet alleen bekend om de eerlijke productie van hun kleding en accessoires. De typische, minimalistische stijl van de Scandinaviërs en de moderne, originele ontwerpen worden wereldwijd gevierd door trendsetters en influencers.

Kaart en stad in een oogopslag: Kopenhagen

Het dorp op het eiland Seeland wordt de hoofdstad van Denemarken, Kopenhagen – het economische, culturele en politieke centrum van het land, bekend om de zetel van het koninklijk huis, de prachtige architectuur en de vrijgevigheid van zijn inwoners.

Hier krijgt u een overzicht van Kopenhagen:

Hier zijn de laatste data voor de Copenhagen Fashion Week!

Kopenhagen modeweek 2021

Naast de typische minimalistische collecties van gerenommeerde ontwerpers, zette deze week één kleur in het bijzonder de toon: Mandarijn. Op de catwalk toonden Scandi grootheden als Ganni, by Malene Birger en Baum und Pferdgarten delicate jurken, jassen en accessoires in opvallende tinten oranje, terwijl Emili Sindlev en andere street style pro’s demonstreerden hoe je de look voor alledaags gebruik kunt dragen. Van 10-13.8.2021 stond de hoofdstad van Denemarken in het teken van mode. Ontwerpers, modellen, sterren en moderedacteuren mochten dit jaar voor het eerst sinds de pandemie weer live aan de modeweek deelnemen en kwamen hiervoor bijeen in de Scandinavische hoofdstad Kopenhagen.

  • 2.2 – 5.2 Herfst/Wintercollectie 2021
  • 10.8 – 13.8 Lente / Zomer collectie 2022
  • 1.2-4.2 Herfst-/Wintercollectie 2022
  • 9,8 – 12,8 lente/zomer 2023
  • 31.1 – 3.2 Herfst/Wintercollectie 2023

Lente / Zomer mode 2021

Han Kjøbenhavn, Aiayu & Marimekko, hier zijn de hoogtepunten van de lente- en zomercollecties die in Kopenhagen zijn gepresenteerd.

Fashion Week wereldwijd: Alle data

Weet je het al? Fashion Week New York, Los Angeles, Parijs, Milaan, Londen en Berlijn? Ontwerpers, shows en beurzen, lees hier meer over de afzonderlijke Fashion Weeks wereldwijd: