Model worden op je 14e: School komt op de eerste plaats!

In gewone taal: Model worden op je 14e is heel moeilijk, vooral omdat je je nog op school moet concentreren. Goede cijfers zullen je je hele leven helpen, ook als je later als model je honorarium moet berekenen en bijvoorbeeld de wisselkoers tussen euro’s en dollars moet begrijpen. Daarnaast zijn er nog vele andere vragen, evenals een goede taaltraining, zodat u ook perfect past in commercials met gesproken tekst. Het gaat ook om vreemde talen en geografische kennis.

Model worden op je 14e

Kennis van school zal ook later op de set en tijdens de pauzes belangrijk zijn: small talk. Wil je “dom” of onwetend overkomen in een gesprekje met een klant? Stel dat je het hebt over Azië en steden als Hongkong, Sjanghai of Tokio, dan zou het perfect zijn als je daar iets over zou kunnen zeggen. Daarom is school zo belangrijk voor je, of het nu gaat om je eigen taal, een vreemde taal, wiskunde of aardrijkskunde. Dit zal je perfect voorbereiden om later een succesvol internationaal model te zijn. Je vindt meer tips om model te worden of in de blog: Word een model.

Dat betekent: Als je op 14-jarige leeftijd begint, moet je naast je school nog heel wat geduld hebben tot je echt kunt werken.

Droombaan modellenwerk: Opgroeien op jonge leeftijd

Als je toch bij een modellenbureau wilt solliciteren, moet je eerst met je ouders praten. Zij moeten altijd op de hoogte worden gebracht van je plannen, want het bureau zal ten laatste met je ouders willen praten als je nog maar 14 jaar oud bent. Model worden betekent meer dan alleen maar wachten op jobs, eerst moet je je modellenportfolio opbouwen. Dit betekent dat u veel proefopnamen zult maken met fotografen, zodat u geleidelijk fotomateriaal kunt verzamelen. Het gaat niet om de hoeveelheid foto’s, maar om de kwaliteit van de fotografen. Als je je op 14-jarige leeftijd aanmeldt bij een goed modellenbureau, krijg je vanaf het begin alleen de beste fotografen in jouw stad en staat.

Na de opbouw komen de eerste modelgietingen en banen

Nadat je modellenportefeuille is opgebouwd, krijg je je eerste baantjes. Hier is het volgende knelpunt als je model wilt worden op je 14e, moet je vrij nemen van school. Hier komen we terug op goede cijfers: hoe beter je het doet op school, hoe groter de kans dat je school en je leraar bereid zullen zijn je vrijaf te geven.

Maar je kunt je die luxe niet te vaak veroorloven, want er komen altijd nieuwe examens aan. Dus als je al vroeg model wilt worden, moet je zeker veel geduld hebben voor je opbouw. Je zult niet in staat zijn om de meeste klussen te doen. Voor veel verzoeken van klanten moet je eerst een optie geven. Een optie betekent dat je die dag vrij houdt. Als je geboekt bent, begint de klus. Maar als een ander model geboekt is, is de dag weer vrij en heb jij de baan niet. Als je elke keer een vrijstelling van school moet krijgen, maar dan pas bij de vierde baan, speelt de school niet meer mee – begrijpelijk. Daarom heb je een professioneel en ervaren modellenbureau nodig dat precies weet welke jobs je moet geven en welke niet.

Zoals u ziet, is het niet zo gemakkelijk om op 14-jarige leeftijd model te worden, dus u moet zeker geduld hebben! Het beste is te wachten tot je 15 of 16 bent, dan is school binnen afzienbare tijd voorbij en kun je je volledig op het modellenwerk concentreren.

Minimumafmetingen voor modellen

Zoals u kunt lezen in ons artikel Vereisten voor modellen, minimumafmetingen, moet u als model een lichaamslengte van 174 cm hebben. Als je internationaal als vrouwelijk model wilt werken, moet je zelfs 178 cm lang zijn. Je lengte mag niet meer zijn dan 181 cm, mannelijke modellen beginnen bij 185 cm. Als je als vrouw hoge schoenen draagt, zou je al boven de eerste mannen uittorenen, maar met 181 cm ben je al erg lang. Voor mannelijke modellen geldt, zoals reeds gezegd, een minimumlengte van 185 cm. De maximumhoogte mag niet meer dan 195 cm bedragen. Of u nu een mannelijk of een vrouwelijk model bent, u moet een slank figuur hebben, letten op wat u eet en aan sport doen. En natuurlijk zijn er altijd uitzonderingen. Meer over metingen voor modellen.

Modellen en sport: definiëren in plaats van hardcore training

Als model moet u niet overdrijven met sporten, als uw spieren te veel groeien, zult u niet meer in de standaardmaten passen. Als vrouw moet je zeer gericht trainen, maar ook als man moet je ervoor zorgen dat je spieren niet te groot worden. Waarom is dat? Ten eerste past u niet meer in de standaardmaten van modeontwerpers. Aan de andere kant, op het gebied van reclame, zijn modellen uiteindelijk elementen van reclame, het gaat erom dat mensen zich met de persoon (u) kunnen identificeren. Als uw lichaam of uw verhoudingen te standaard zijn, zullen minder mensen zich met u kunnen identificeren en zullen dus uiteindelijk minder mensen het product van uw klant kopen. Modelbouw vergt dus ook veel ambitie en een beetje psychologie of kennis van de menselijke natuur. Zou je dat gedacht hebben? Denk eraan, als je vaak aan sport doet, vooral aan krachttraining.

Als je nog steeds een model wilt zijn…

Solliciteren bij een modellenbureau op 14 jarige leeftijd

Als je nu nog je geluk wilt beproeven, stuur ons dan je foto’s! Het enige wat ons modellenbureau van u nodig heeft zijn twee heel eenvoudige foto’s die u met uw mobiele telefoon kunt maken. Zorg ervoor dat u bij daglicht staat en dat u een portretfoto en een foto van het hele lichaam opstuurt. Stuur ons bovendien uw belangrijkste maten en uw contactgegevens. Je hebt de eerste stap gezet! Stuur ons nu uw modelaanvraag.

Tip: Neem uw eigen maten op

Hier kunt u alle belangrijke punten op uw lichaam zien om uw eigen metingen te doen. Zorg ervoor dat u zo weinig mogelijk kleding draagt bij het meten en wees eerlijk tegen uzelf bij het meten! Meer informatie over de minimummaten en -verhoudingen voor modellen vindt u hier:

Te klein, te groot, te sportief?

Voor high fashion en haute couture zijn er duidelijke richtlijnen voor modellen, vooral voor nieuwe gezichten. Als je afwijkt van de metingen, heb je nog veel mogelijkheden op commercieel gebied. Commercial houdt zich bezig met alles wat “promotioneel” is, van online shops tot tv- en YouTube-video’s.

Wanneer ben ik een Curvy Model?

Curvy modellen zijn vrouwen met een kledingmaat tussen 42 en 44. De cupmaat is ook veel groter en kan wel tot een G-cup gaan. Curvy-modellen zijn zeer populair, net als plus size-modellen, omdat zij het meest overeenkomen met de maten van de gemiddelde vrouw. De gemiddelde vrouw in Europa heeft een kledingmaat van 44, hetgeen betekent dat zelfs Curvy Models slechts op het algemene gemiddelde zitten met een gemiddelde kledingmaat van 42 tot 44. Als een curvy model, zijn we ook erg blij om uw aanvraag te ontvangen voor ons modellenbureau.

Tip: Neem uw eigen foto’s (Polaroids)

Poses en outfits, heb je dat nodig? Nee! We willen je 100% natuurlijk zien! Zo maak je zelf je perfecte model polaroids. Het bureau heeft de volgende foto’s van je nodig:

  • Een volledige lichaamsfoto van voren (frontaal gefotografeerd)
  • Een foto van de zijkant van het lichaam
  • Een foto van het hele lichaam van achteren (vanwege de haarlengte)
  • Een foto van uw gezicht (frontaal)
  • Een foto van uw profiel
  • Lees meer: Model foto / Polaroid

Word een model: Leer gratis op CM!

Wil je model worden? Als je erover hebt nagedacht en met je ouders hebt gepraat, dan hebben we hier alles wat je moet weten, van uitkoop tot pasmodel tot showroom. Alles wat je moet weten! Van de belangrijkste tips voor je eerste modeshow, je eerste fotoshoot of tips voor je modellenportfolio en de eerste fotoshoots met fotografen:

U kunt hier alles vinden wat u moet weten: Model worden

Topmodellen die begonnen op 14-jarige leeftijd

Karlie Kloss

https://www.instagram.com/p/BQVhuIelYZO/

Coco Rocha

https://www.instagram.com/p/BQlye-UAoX1/

Christy Turlington

https://www.instagram.com/p/BHTCW_4AKwe/

Gisele Bündchen

https://www.instagram.com/p/BMAEdAcDCRs/

Wil je meer weten? Bekijk dan onze Word Model Blog of Word Model Gids.

Word een model: Stap voor stap

Modellenwerk & Model worden van A-Z