Model worden op de leeftijd van 15 jaar: Modellenbureau, banen en solliciteren

Modelworden op je 15e – Op je 15e ben je nog erg jong, maar je komt steeds dichter bij de leeftijd waarop het de moeite waard is om met modellenwerk te beginnen. Als u ervan droomt model te worden, moet u er altijd aan denken dat u ook veel tijd nodig zult hebben. Eerst en vooral moet je je eerste ervaring als model opbouwen en ook je eerste foto’s maken voor je modellenportfolio!

Model worden op 15

Je modellenportfolio moet zo uitgebreid mogelijk zijn, zodat klanten zich precies kunnen voorstellen hoe je eruit zou zien voor hun commercial of fotoshoot. Hier is een klein voorbeeld: een klant zoekt een model dat er niet alleen goed moet uitzien, maar ook moet kunnen fietsen. Dit klinkt op het eerste gezicht gemakkelijk, maar je moet perfecte poses leveren in de rijbeweging en je gezichtsuitdrukkingen moeten ook perfect passen, dit is een grote uitdaging die veel ervaring vergt. Iets verder denkend, zou het een couplehoot voor een contactlenzenfabrikant kunnen zijn, waarbij je ook perfect moet harmoniëren met je modelpartner, zodat alles er authentiek en eerlijk uitziet.

Je eerste jobs: showrooms, online shops en Instagram

Als je eenmaal deze, deels acteerervaring hebt opgedaan, is het een lange weg. Maar op je 15e, begin je de leeftijd te bereiken dat het de moeite waard is om als model te werken. Als je op je 15e met modellenwerk wilt beginnen, zijn je eerste baantjes waarschijnlijk in showrooms als pasmodel. In zo’n showroom presenteren modeontwerpers hun nieuwe collecties. De genodigden zijn inkopers van grotere modeketens of modeboetieks, uit binnen- of buitenland.

Showroom: mode presenteren aan kopers

In zo’n showroom worden geen foto’s of video’s gemaakt, u wordt gewoon geboekt als model om de kledingstukken te presenteren. De klant kan een directe indruk krijgen van de snitten, stoffen en kleuren. Zij kunnen ook het vakmanschap en de lichaamsvorm of pasvorm zien.

Deze baan kan je ook grotere opnames bezorgen . Grote klanten hebben immers de kans om u als nieuw gezicht te leren kennen in een kleine opdracht. Als je goed werk levert, van stiptheid tot vriendelijkheid en sympathiek bent, stijgen je kansen op een vervolgboeking en een vaste klant.

Fotoshoots voor online shops, Instagram en commercials

Maar vaak word je ook geboekt voor kleine fotoshoots, bijvoorbeeld voor Instagram. Bij zo’n Instagram-fotoshoot boekt de klant je om direct 15 of 20 foto’s te maken. Dergelijke shoots vinden dan twee keer per maand plaats met verschillende modellen. Op die manier kan de klant altijd een nieuwe foto plaatsen, d.w.z. elke dag. De modellen verschillen op elke foto en zo komt het Instagram-kanaal tot leven. Dit zijn meestal de eerste baantjes.

Op een gegeven moment ga je naar je eerste modeshows, zoals hier bij onze Fashion Week Finals op de Berlin Fashion Week:

https://www.instagram.com/p/BzBQtCzoiAJ/

https://www.instagram.com/p/BztHEKbIK70/

Als je eenmaal wat meer ervaring hebt, worden de banen natuurlijk veel uitdagender. Van online shopshoots met 30 verschillende stukken tot reclamespotjes, waar het allemaal draait om een perfecte seconde waarin je lacht. De grote uitdaging hier is dat de hele set moet kloppen. Als bijvoorbeeld twee modellen worden geboekt en 50 figuranten op een grote locatie om een frisdrank te promoten, dan moet elk moment kloppen, wat betekent dat elke afzonderlijke acteur perfect moet acteren. Een tweede opnamedag is om personeels- en organisatorische redenen onmogelijk, en zou bovendien erg duur zijn!

TV en YouTube commercial

Zoals u ziet, is het werk van een model echt veeleisend! Als je op 15-jarige leeftijd echt model wilt worden, heb je veel ambitie en motivatie nodig om de grote concurrentie van jonge modellen bij te benen. Uw modellenbureau of management moet ook altijd op u kunnen rekenen.

Tijdschriften en omslagen

Hoe langer je model staat, hoe groter je netwerk, en uiteindelijk kom je op de eerste covers, zoals ons nieuwe gezicht Adelina voor Spectr:

https://www.instagram.com/p/BzdMuueIO_i/

Als een model, hoe ziet school er eigenlijk uit?

Hoe beter je cijfers zijn en hoe ijveriger je op school bent, hoe gemakkelijker het is om een dag of twee vrij te krijgen. Vooral als je leraar of school hoort dat je voor een klant met een grote naam werkt, zoals Prada of Dior, krijg je meestal vrij als je prestaties op school goed zijn. Daarom is het zo de moeite waard om je in te spannen op school. Je leert niet alleen belangrijke dingen voor het leven, maar je zult ook veel vrienden maken. Je moet van deze tijd genieten!

Als je nog steeds model wilt worden… laten we gaan!

Solliciteer bij een modellenbureau als je 15 bent

Als je nu nog je geluk wilt beproeven, stuur ons dan je foto’s! Het enige wat ons modellenbureau van u nodig heeft zijn twee heel eenvoudige foto’s die u met uw mobiele telefoon kunt maken. Zorg ervoor dat u bij daglicht staat en dat u een portretfoto en een foto van het hele lichaam opstuurt. Stuur ons bovendien uw belangrijkste maten en uw contactgegevens. Je hebt de eerste stap gezet! Stuur ons nu uw modelaanvraag.

Tip: Neem uw eigen maten op

Hier kunt u alle belangrijke punten op uw lichaam zien om uw eigen metingen te doen. Zorg ervoor dat u zo weinig mogelijk kleding draagt bij het meten en wees eerlijk tegen uzelf bij het meten! Meer informatie over de minimummaten en -verhoudingen voor modellen vindt u hier:

Te klein, te groot, te sportief?

Voor high fashion en haute couture zijn er duidelijke richtlijnen voor modellen, vooral voor nieuwe gezichten. Als je afwijkt van de metingen, heb je nog veel mogelijkheden op commercieel gebied. Commercial houdt zich bezig met alles wat “promotioneel” is, van online shops tot tv- en YouTube-video’s.

Wanneer ben ik een Curvy Model?

Curvy modellen zijn vrouwen met een kledingmaat tussen 42 en 44. De cupmaat is ook veel groter en kan wel tot een G-cup gaan. Curvy-modellen zijn zeer populair, net als plus size-modellen, omdat zij het meest overeenkomen met de maten van de gemiddelde vrouw. De gemiddelde vrouw in Europa heeft een kledingmaat van 44, hetgeen betekent dat zelfs Curvy Models slechts op het algemene gemiddelde zitten met een gemiddelde kledingmaat van 42 tot 44. Als een curvy model, zijn we ook erg blij om uw aanvraag te ontvangen voor ons modellenbureau.

Tip: Neem uw eigen foto’s (Polaroids)

Poses en outfits, heb je dat nodig? Nee! We willen je 100% natuurlijk zien! Zo maak je zelf je perfecte model polaroids. Het bureau heeft de volgende foto’s van je nodig:

  • Een volledige lichaamsfoto van voren (frontaal gefotografeerd)
  • Een foto van de zijkant van het lichaam
  • Een foto van het hele lichaam van achteren (vanwege de haarlengte)
  • Een foto van uw gezicht (frontaal)
  • Een foto van uw profiel
  • Lees meer: Model foto / Polaroid

Word een model: Leer gratis op CM!

Wil je model worden? Als je erover hebt nagedacht en met je ouders hebt gepraat, dan hebben we hier alles wat je moet weten, van uitkoop tot pasmodel tot showroom. Alles wat je moet weten! Van de belangrijkste tips voor je eerste modeshow, je eerste fotoshoot of tips voor je modellenportfolio en de eerste fotoshoots met fotografen:

U kunt hier alles vinden wat u moet weten: Model worden

Carrière begonnen op 15+? Goed voorbeeld!

Toen zij op 15-jarige leeftijd met modellenwerk begon, bestond CM nog niet eens; vandaag is zij een gevierd topmodel.

Wil je meer weten? Bekijk dan onze Word Model Blog of Word Model Gids.

Word een model: Stap voor stap

Modellenwerk & Model worden van A-Z